www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Güçlü ve son derece küçük

Yeni MC 3001 B (karttan karta konnektör) ve MC3001P (28 pin bağlantı konnektörü) olarak iki farklı varyantla sunulan yeni MC3001 hareket kontrolörleri ile FAULHABER, performans yelpazesinde uygun maliyetli olarak konumlandırdığı MC V3.0 kontrolör serisini tamamlamış oldu. Kontrolörler son derece küçük olup, kesintisiz çalışma esnasında 1.4 amperin yanı sıra 5 ampere kadar tepe akımıyla son derece güçlüler. Kontrolörler, DC- mikromotorları, lineer DC servo motorları ve fırçasız DC motorlarının kontrol ve konumlandırılması için slave olarak tasarlanmıştır.

Güçlü ve son derece küçük
FAULHABER iki yeni hareket kontrolörünü piyasaya sunuyor: MC 3001 B (en alttaki) ve MC 3001 P (ortadaki). İkisinin ortak noktası ise son derece küçük boyutları. En üstteki ise başlangıç kitlerinde yer alan başka bir eşdeğer anakart. FAULHABER

Yeni MC 3001, FAULHABER hareket kontrol cihazlarının yuvasız versiyonu olup, optimize akım ölçümüne sahip entegre çıkış katı aracılığıyla, FAULHABER'ın 6 -30 mm arasında yer alan DC mikro motorları, doğrusal DC servo motorları veya fırçasız DC motorlarını kontrol edebilmektedir. Bu noktada FAULHABER Motion Manager V.6 yazılımı (sürüm 6.8 ve üstü) ile yapılandırılmaktadırlar. Yeni hareket kontrolörlerinin benzersiz EMC davranışı, harici laboratuvarlar tarafından da onaylanmıştır.

Küçük boyutlar ve dinamikler

2,6 milimetreden başlayan toplam yükseklik ve 16x27 milimetrelik boyutu ile yeni hareket kontrolörleri bir hayli küçültülmüştür. Son derece yüksek kontrol dinamiklerine sahip olup, sürekli çalışmada 1,4 amperin yanı sıra 5 ampere kadar da tepe akımı ile çalıştırılabilirler. FAULHABER, bu yeni varyantlarla birlikte uygun bütçeli hareket kontrolörü portföyünü tamamlamış oldu.

Son derece kompakt tasarımlarının yanında, sadece başparmak büyüklüğüne sahip kontrolörler, MC V3.0 neslinde yer alan daha güçlü ürünlerle aynı işlevselliğin yanı sıra aynı ara yüzlere (RS232 ve CANopen) ve enkoder ara yüzlerine sahiptir. Akıllı tahrik modülü olarak, müşteriye özel uygulamalardaki kurulumlar için çok uygundurlar. Motorların tam termal koruması ise entegre termik modeller ve yüksek PWM frekansı ile sağlanmaktadır.

MC 3001 serisinin yeni hareket kontrolörlerinin ideal kullanım alanları, robotik, otomasyon teknolojisi, makine yapımı ile tıbbi ve laboratuvar teknolojisi alanlarındaki uygulamalardır. Bu alanlardaki uygulamalar genellikle sınırlı bir alanda yüksek kontrol dinamikleri ve performans gerektirir.

İki farklı varyant

İki farklı varyant mevcut: MC3001 B, bir anakarta 3 mikro karttan-karta konektörle takılabilirken, MC3001 P ise 28 pimli bağlantı konektörü ile takılabilir. FAULHABER, müşterilerin kendi tahrik sistemlerini geliştirilmeleri adına hızlı ve kolay bir şekilde çalışmaya başlamalarına yardımcı olmak için bir adet anakart içeren ve başlangıçta işlerini kolaylaştıran başlangıç kiti sunuyor. Ek olarak, altı farklı ana kart çeşidi (hareket denetleyicisine ve kullanılan motora bağlı olarak) mevcut. Özel müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için, EtherCAT gibi ara yüzleri de içeren farklı kartlar da oluşturulabilir.

Hareket kontrolörleri bağımlı çalışmak üzere tasarlanmıştır ve standart arayüzler aracılığıyla bir dizi üst düzey ana sistemle kolay ve hızlı bir şekilde birleştirilebilirler. Motion Manager aracılığıyla devreye alındıktan sonra, kontrolörler alternatif olarak herhangi bir zamanda entegre sıra programları aracılığıyla bağımsız modda da çalıştırılabilir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers