www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

MİNİ SERİLER TAKSİYE BİNİYOR

Nesnelerin İnterneti, bireyselleştirilmiş ürünleri otomatik olarak, hem de tek bir ürün kadar küçük partiler halinde üretmeyi mümkün kılıyor. Bileşenin montaj sürecindeki yolu da böylece tamamen yeni bir anlam kazanıyor. Uyarlanabilir Makine Platformu Prolynk ile üretim makineleri ve montaj istasyonları tam esneklikle yapılandırılıp birleştirilebiliyor. Parçalar, tabiri caizse mini bir taksiyle istasyondan istasyona ayrı ayrı hareket ediyor. FAULHABER ise bu küçük AGV'ler için tahrik teknolojisi sağlıyor.

MİNİ SERİLER TAKSİYE BİNİYOR

Henry Ford, 1913'te ilk "hareketli montaj hattını" kurduğunda, otomobillerinin üretimini sekiz kat arttırmış oldu, ki bu üretim verimliliği için çok büyük bir sıçramaydı. Bu, onun yalnızca Model-T'nin fiyatını önemli ölçüde düşürmesini değil, aynı zamanda işçilerinin maaşını da arttırmasını mümkün kıldı. Bu başarının kısa sürede kopyalanması da şaşırtıcı değil. Bugün bile montaj hattı prensibine göre sayısız ürün üretilmektedir. Ancak bu hat küçük seriler için çok uygun olmayıp, bireyselleştirilmiş, otomatik üretim için ise hiç uygun değildir. Ama bu Endüstri 4.0 ve Endüstriyel Nesnelerin İnterneti'nin (IIoT) hedeflerinden biridir: Bireysel ürünler, müşteri gereksinimlerine göre mümkün olan en yüksek düzeyde otomasyonla tasarlanmalı ve donatılmalıdır. Bu durum da kalıcı olarak kurulmuş konveyör bantlarıyla uyumlu olmayan bir süreç esnekliği gerektirir.


MİNİ SERİLER TAKSİYE BİNİYOR

Bileşenler taksiye biniyor
Prolynk teknolojisi sayesinde "montaj hattı" konfigürasyonu değişen gereksinimlere göre bağımsız olarak uyarlanabilir yahut yeniden yapılandırılabilir. Bileşenler artık önceden belirlenmiş bir yolda hareket etmez, bunun yerine küçük bir sürücüsüz taşıma birimi (otomatik yönlendirmeli araç, AGV) formundaki taksiye binerler. "İşlenecek parça böylece gerekli tüm istasyonlara güvenli bir şekilde nakledilir," diyor Prolynk'in Baş Ticaret Sorumlusu Antonio Sanchez. "İster manuel olarak ister robotlar tarafından uygulansın, işleme süreçleri tamamen bireysel olarak gerçekleşebilir. Ancak, sıralama hala otomatiktir." Standartlaştırılmış plaka şeklindeki modüllerden oluşan platform, sistemin fiziksel temeli olarak hizmet etmektedir. Standartlaştırılmış plakalardan oluşur ve boyut ve şekle göre tasarlanabilir. Basit metal plakalar, taban ünitesini oluşturur ve hareket yüzeyi görevi görür. Bir taban plakası varyantı da sabitleyici indeksleme üniteleri ile donatılmıştır. Yüksek hassasiyet gerektiren veya daha büyük uygulama kuvvetinin kompense edilmesi gereken üretim adımları için, aracı ve bileşeni yerinde tutarlar. Bu noktada plaka elemanının ortasında bir açıklık vardır Bu, AGV'deki açıklığın şekline tam olarak karşılık geldiğinden, aşağıdan işleme yapmak için de kullanılabilir.


MİNİ SERİLER TAKSİYE BİNİYOR

Montaj istasyonlarının isteğe bağlı sıralanması
Prolynk AGV iki farklı ebatta sunulmakta olup (325x230 ve 450x350 milimetre); maksimum yük, modele bağlı olarak 5 ila 35 kilogram arasındadır. İşlenecek bileşen, ortadaki açıklık aracılığıyla ilgili montaj istasyonlarına aktarılmak üzere sabitlenir. Bu istasyonlar, manuel işlerin yanı sıra makineler veya robotlar tarafından otomatik olarak gerçekleştirilen görevler için de sabitlenebilir. FAULHABER'ın sunduğu MC 5004 P tipi hareket kontrolörleri ve IE3-1024 serisi enkoderler burada önemli bir rol oynamaktadırlar. Bu çözümler, Prolynk elektronik anakartı tarafından odometri yapmak, AGV konumunu hesaplamak ve hareket kontrolünü yönetmek için kullanılan BX4 serisinin fırçasız motorlarının dönüşünü saptarlar. Motorun gücü, 32/3 tasarımlı planet dişli kutuları tarafından tekerleklerin tahrik kayışlarına aktarılır. "Bir şirket Prolynk çözümüne karar verirse, küçük AGV'ler üretim sürecinin kalbi haline gelir. Bu nedenle, mümkün olan en uzun süre boyunca tamamen güvenilir bir şekilde ve çok az bir bakımla çalışmalı ve böylelikle düşük bir toplam sahip olma değeri sağlamalılar" diyor Antonio Sanchez, AGV bileşenlerinin seçimindeki öncelikleri açıklarken. "Bu nedenle sürücü ünitesi ile ürünlerin kalitesi bizim için en önemli önceliğe sahipti.


MİNİ SERİLER TAKSİYE BİNİYOR

FAULHABER bize sadece gerekli kaliteyi garanti etmekle kalmıyor, aynı zamanda motorları da uygulama için gerekli olan ilave avantajlar sağlıyor. Araç içinde çok az bir alan var. Buna rağmen, genellikle ağır olan parçaları gereken hızda hareket ettirmek için çok fazla motor gücü gerekiyor. Hacim ve tork arasındaki oran bakımından BX4 serisi küresel pazarda lider. Bu güç yoğunluğu, müşterilerimize esnek olduğu kadar güvenilir bir çözüm sunmamıza olanak sağlayan önemli bir faktör.” Güvenilirlik ve esnekliğin birleşimi, Prolynk çözümünün kullanıcılarına üretim süreçlerini tasarlamada maksimum esneklik sağlıyor. Teorik olarak sadece birkaç plaka ve tek bir mini AGV'den oluşan küçük bir platformla başlayabiliyorlar. Sistem, yüksek esneklik ve makine uyarlanabilirliği ile özgürce genişletilip yeniden düzenlenebiliyor. Akıllı fonksiyonlar da sunulmakla birlikte Prolynk teknolojisinin PLC mimarisine entegre edilmesi de kolay. Yeni ürünler, yeni süreçler ve teknolojiler de kolayca entegre edilebiliyor ve mevcut modüller koşullara bağlı olarak yeniden düzenlenebiliyor, "Sistemin uyarlanabilirliğinin bir sınırı yok" vurgusunu yapıyor Antonio Sanchez ve ekliyor: "Üretim kapasitesi doğrudan sipariş durumunu izliyor."

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers