www.endustriweb.com
NSK

Gemi yükleme konveyörü bakımı esnasında kullanılan NSK rulmanları sayesinde maliyet tasarrufu sağlanıyor

Avustralya'daki bir demir cevheri limanında, gemi yükleme konveyörünün büküm kasnağını destekleyen rulmanların değişmesi gerektiğinde NSK, tescilli HTF serisi sert çelikten üretilen ve aynı zamanda çıkarılabilir nitril contalı, oynak makaralı rulmanların kullanıldığı bir çözüm tasarladı. Sonuç olarak hizmet ömründe gözlemlenen uzama sayesinde arıza süresi maliyetlerinde önemli tasarruflar sağladı.

Çalışma ortamı nedeniyle, madencilik ve taş ocakçılığı endüstrisi , zorlu koşullara dayanabilecek son derece güvenilir ekipmanlara ihtiyaç duyar. Bu nedenle, gemi yükleme konveyörüne hizmet eden bir bükme kasnağı üzerindeki rulmanların yalnızca altı aylık çalışma ömrü kaldığında, demir cevheri limanı, daha iyi bir çözüm tasarlamak için NSK'nın uzmanlığına başvurdu.

NSK'nın uzman ekibi, ağır demir cevheri partikül girişinin ve arızalı rulman yağındaki su kirliliğinin büküm kasnağının hizmet ömrünü tehlikeye attığını keşfederek rulman arızasını araştırdı. Kısa çalışma ömrü sergileyen herhangi bir konveyör bileşeni, fazladan bakım saatlerine ve üretim kaybı maliyetlerine neden olacaktır.

Sorunu çözmek için NSK'nın mühendislik uzmanları, şirketin kanıtlanmış oynak makaralı rulman serisine dayalı yeni bir çözüm tasarlamaya başladı. İlk etapta NSK, rulmanları benzersiz HTF sert çeliğinden üretmeye karar verdi. Sert Çelik, sabit yük bölgesi malzemesinin ince parçacık girişi yaşadığında aşınmaya meyilli olduğu dış halka yuvarlanma yolunda yaygın olarak bulunan aşınmaya karşı etkili bir önlemdir.

NSK'nın uzun ömürlü HTF serisi rulmanları, gelişmiş malzeme mühendisliği ve ısıl işlem teknolojisini kullanır, böylece aşınma, tutukluk ve yüksek sıcaklıklara karşı üstün direnç sağlar. Sonuç, önemli ölçüde daha uzun hizmet ömrü ve bakım ve plansız duruş süreleri için daha düşük maliyetlerdir. Gerçekten de, HTF serisi rulmanlar, demir cevheri liman tesisinde yaşananlar gibi kirli yağlama koşullarında 10 kata kadar daha uzun hizmet ömrü sunabilir.

NSK önerisinin bir diğer önemli tasarım özelliği, çalışma ömrünü daha da uzatmak için keçe aşınmasını telafi eden çıkarılabilir nitril keçe (HNBR) garter yaylı keçelerdi. Dudak teması, yanlış hizalama durumunda bile basıncı korur.

NSK keçeli oynak makaralı rulmanlar, hizmet ömrünün uzatılmasının yanı sıra, 12 ay sorunsuz çalışma sağladı - sökülebilir keçe, demir cevheri limanı tesisine, montaj işlemi sırasında kalınlık ölçerler kullanarak radyal iç boşlukları kontrol etme yeteneği sağladı.

Kısacası, dikkate değer tasarım özelliği , rulman montaj prosedürlerinin bir parçası olarak uygun boşluğun doğru yönetimini sağlar. Konsept , tamamen sökülebilir ( cıvatalar aracılığıyla) bir halkaya/tutucuya monte edilmiş bir contaya odaklanır ve boşluk ölçümlerini gerçekleştirmek için kalınlık ölçerlere yeterli erişim sağlar. Ayrıca, bu benzersiz tasarım, mevcut çözümlerle tam değiştirilebilirlik sunar.

Demir cevheri limanı tesisinde, yıllık toplam 77.376 €'luk maliyet tasarrufuna en büyük katkı, kayıp üretim kesinti süresindeki azalma oldu.

1) Gemi yükleme konveyörleri, herhangi bir kesinti süresinin son derece maliyetli olabileceği liman altyapısının kritik parçalarıdır. Fotoğraf: Anita van den Broek/Shutterstock


Gemi yükleme konveyörü bakımı esnasında kullanılan NSK rulmanları sayesinde maliyet tasarrufu sağlanıyor
 
2) Cıvatalarla tamamen sökülebilen bir halkaya/tutucuya monte edilmiş bir contayı gösteren NSK oynak makaralı rulman . Fotoğraf: NSK

Gemi yükleme konveyörü bakımı esnasında kullanılan NSK rulmanları sayesinde maliyet tasarrufu sağlanıyor
 

Join the 155,000+ IMP followers