Hannover Fuarının temasını 2018 yılında da işbirlikçi robotlar belirledi. Küçük, akıllı, hassas ve kendiliğinden öğrenebilen: Robotların kullanım alanları her geçen gün artıyor. Ve daha çok kabul görüyor, sebebi ise sadece kısa ROI süreleriyle cazip fiyat seviyesi değil. Hazır paketleme çözümlerine ihtiyaç duyuluyor ve Yuanda Robotics burada farklı robot sistemleriyle piyasaya girmeye hazır. Hannover’li genç şirket tahrik teknolojisinde KOLLMORGEN’ın Robotik konusundaki tecrübesine güveniyor.
Bursa merkezli Mezit Teknoloji firması Kollmorgen ürünlerinin ve mühendisliğinin katkılarıyla Türkiye’de ilk kez endüstriyel dijital baskı makinası üretti. Test aşamasını başarıyla geçen makina üretime başladı. Mezit Teknoloji yetkilileri makinanın muadillerine göre %20 daha hızlı olduğunu söylüyor. Yaklaşık 6 ay süren Ar-Ge çalışmaları sonucunda üretilen makina, Türkiye’den ve bir çok ülkeden tekstil üreticilerinden yoğun talep görmeye başladı.
„fleXfeed“ Garbsen'den tecodrive GmbH buluşunu ilk kez deniyor - ve böylece metal işleme alanının materyal beslemesinde devrimsel şekilde yeni bir dünyaya adım atıyor. „fleXfeed“ soğutulmuş bir manyetik alan sayesinde sıradan silindir beslemelerine kıyasla, tamamen temassız ve belirgin derecede daha hızlı. Genç firma; yeni çözümü için lineer doğrudan tahrik prensibini kullanıyor. Kollmorgen; ortak olarak tahrik kontrolörünün dönüştürülmesi için geliştirme sürecine çok yakından dahil olmuştur. S700 Servo dönüştürücüler temassız beslemede anahtar rol oynamaktadır.
MOTIONEERING Online daha iyi performans gösteren makineleri pazara daha hızlı sunmak için dönel motorun ve sürücü sistemlerinin boyutlandırmasını ve seçimini kolaylaştırdı ve size daha da kolaylık sağlamak için bunu çevrim içi olarak yayınladı.
Ratingen xx Kasım 2015 - Gerçekleştirdiği belirgin güç artırımı sayesinde, KOLLMORGEN merkezi olmayan Servo teknolojisinin kullanım alanlarını genişletiyor. 3 fazlı seri AKD-N, şimdi 12 A değerine kadar akım gücü sağlıyor, bu da 4,8 kW üzerindeki gücün iki kat fazlasına karşılık geliyor. Aynı şekilde AKD-C merkezi besleme birimlerinden daha fazla "Buhar" geliyor. Şimdiye kadar 10 kW seviyesinde kesilirken, şimdi kompakt cihazlar 20 kW sürekli güç ile yine iki kat fazlasını ortaya çıkartıyor. Kısa süreli tepe gücü her iki cihazda da anma akımının neredeyse üç katı seviyesinde.
En iyisi de, montaj esnasında her şeyin tek bir kabloya bağlı olması. Sadece bu şekilde, tahrik regülatörleri zamandan çalan kuruluma gerek kalmadan, yerden tasarruf ederek monte edilip bağlanabilir. Böyle merkezi olmayan bir yapının uygulamada nasıl görünebileceği ve hatta çok farklı sektörlerdeki makinaların neden birbirine kolayca bağlanabileceğini; KOLLMORGEN sps ipc drives esnasında 24 ile 26 Kasım 2015 tarihinde Nürnberg'de gösteriyor (Salon 3, Stand 648).