www.endustriweb.com
BALLUFF

Patlama tehlikesi bulunan alanlar için manyetostriktif lineer konum sensörü

Kontrol ve kapama valfleri, rafineriler ve petrokimyasal tesislerde petrol ve gaz aktarımı için kullanılır.Valf konumu, konum ölçüm sistemleri kullanılarak ayarlanır çünkü bu sistemler özellikle zorlu ortamlarda son derece güvenlidir.Patlamadan korunma en önemli öncelik olduğunda ise, Balluff’un yeni sertifikalı konum ölçüm sistemi BTL7-T5000 en doğru seçimdir.

Patlama tehlikesi bulunan alanlar için manyetostriktif lineer konum sensörü
ATEX ve IECex gibi birçok uluslararası onaya sahip BTL7-T500, Zone 0 ve Zone 1 patlama tehlikesi olan bölgelerde geniş bir uygulama yelpazesi, yüksek güvenilirlik ve güvenli çalışma olanağı sunar. Bu da BTL7-T5000’in rafineri tanklarında sürekli seviye ölçümünde kullanılabileceği anlamına gelmektedir.

Profibus arayüzü ise iyi bir esneklik sunar. Konum ölçüm sistemi kolayca adapte edilebilir, kurulum zamanından tasarruf sağlar ve muhtemel hatalarından hızlıca teşhis edilmesini sağlar. Bu da hizmet çağrılarına ihtiyaç duyulduğunda sistemlerin devreye girme ve bakım süresini azaltır. Bağlantı içinse tek bir kablo yeterli olmaktadır (BUS-in-out, güç).

Paslanmaz çelik gövdede IP 67 korumalı, temassız ve bu yüzden aşınmayan manyetostriktif ölçüm sistemi sadece kontaminasyona değil, aynı zamanda 100 g’a kadar şoka da dayanıklıdır. 1µm çözünürlük ve 10µm'lik tekrarlama doğruluğu ile yüksek hassasiyette çalışır ve aynı zamanda bir sistemde konum ve hız ölçümünün aynı anda yapılması gerektiğinde en ideal çözümdür.
Patlama tehlikesi bulunan alanlar için manyetostriktif lineer konum sensörü

Balluff'un onlarca yıldır hidrolik silindirlere kurulan çubuk tarzında BTL lineer manyetostriktif transdüserleri en zorlu uygulama alanlarında güvenilirliklerini kanıtlamıştır. Manyetostriktif çalışma prensibi hava geçirmez gövdelere yerleştirilebilmesine olanak sağlar. Konum bilgisi ise muhafaza duvarı içinden manyetik alanlar aracılığıyla sensörün içine iletilir.
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers