www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Anybus X-gateway, Bir numaralı endüstriyel network ağ geçidi tedarikçisi ile altyapı maliyetinizi düşürün

Endüstriyel otomasyonda kullanılan ağlar genellikle birbirleriyle uyumlu değildir. Anybus X-gateways farklı network’leri birleştirir ve farklı endüstriyel ağ sistemleri veya endüstriyel Ethernet sistemleri arasında bağlantı kurar. Siemens, Rockwell, Schneider Electric, Mitsubishi vb.nin PLC network sistemleri ile tam uyumlu olan Anybus X-gateways sistem entegrasyonunu kolay hale getiriyor!

Anybus X-gateway, Bir numaralı endüstriyel network ağ geçidi tedarikçisi ile altyapı maliyetinizi düşürün
HMS Industrial Networks’ün sunduğu Anybus X-gateway ailesi etkiliği kanıtlanmış olan Anybus komünikasyon modüllerini temel almaktadır. Kullanışlı metal gövdeye gömülü olan modüller iki endüstriyel network arasında akıllı bağlantı kurmaktadır. Anybus X-gateway ailesi 180 farklı versiyondan oluşmakta ve dolayısıyla Profibus, DeviceNet ve CANopen gibi bütün gözde endüstriyel ağ sistemlerini birleştirmekte veya bu ağ sistemlerini yeni Endüstriyel Ethernet standartları, Profinet, Ethernet/IP, Modbus-TCP ve EtherCAT ile bağlamaktadır. Ağ geçitleri DIN-Rail montajı için oluşturulmuş Bağımsız aygıtlardır. Ağ geçitleri, güç verildikten hemen sonra seçili iki network arasında veri alışverişine hazırdır. Konfigürasyon birkaç dakika içinde yapılır ve programlama ya da veya belirli bir PC Donanım veya Yazılımı gerekmez. Ağ geçitleri I/O veri ve parametrelerini iki network arasında tamamen şeffaf bir şekilde aktarır. Veri miktarı, ağ geçidinin kurulumu sırasında basit bir konfigürasyon diyalogu içinde yapılandırılır. Ağ geçitleri endüstriyel otomasyon sistemlerine kolayca entegre edilebilir ve farklı network’ler arasında kusursuz bir bilgi akışı sağlar. Yüksek güvenilirlik ve esnekliği buluşturan Anybus X-gateways bu özellikleriyle sistem birleştiricileri ve makine operatörleri için vazgeçilmez bir bağlantı aracı haline gelir.

HMS, Anybus X-gateway ailesinin fonksiyonelliğini daha da genişletmek için bir OPC Sunucusu geliştirmiştir. Bu yeni özellik, standart Ethernet network’leri aracılığıyla PC tabanlı OPC-İstemci uygulamalarını bağlarken, Anybus X-gateway de bütün önemli ağ sistemleri network’lerine bağlar. OPC sunucusu ekstra maliyet olmaksızın Anybus X-gateway ile birlikte sunulur. Anybus OPC Sunucusu, herhangi bir PC tabanlı OPC DA istemci uygulamasının bir PCI endüstriyel ağ sistemi arayüz kartına ihtiyaç duyulmaksızın endüstriyel ağ sistemi network’ünde bulunan dağıtımlı saha cihazlarının verilerine erişmesini sağlar. Anybus OPC sunucusu OPC Data Access (DA) v1.0, 2.05, 3.0’ı desteklemektedir. En önemli özellikler OPC tag editor ile işlem verilerine erişim ve tag işlem verilerine okuma/yazma erişimine sahip çevrimiçi görüntüleyici/editördür. Kontrol odasındaki PC ile tesisteki saha cihazları arasındaki bağlantı mevcut Ethernet network’leri ile Anybus X-gateway aracılığıyla sağlanmaktadır. PCI kartı kontrol odasındaki PC içine yerleştirilirken, Anybus X-gateway doğrudan sahaya yerleştirilebilir ve böylece tesisteki üretim hattı ile kontrol odası arasında yapılması gereken ve maliyetli bir iş olan ağ sistemi kablolamasına gerek kalmaz. Bu durum kurulum maliyetinden tasarruf edilmesini sağlarken esnekliği de arttırır.

Nisan 2009’da bir milyonuncu Anybus modülü üretim hattına girerek HMS tarihinde bir dönüm noktası olmuştur. HMS’nin bu dönüm noktasına ulaşması on yılı aşkın bir süreyi alsa da, gerçek yıllık sevkıyat hacmi 200.000 modülden fazladır. HMS bu kez ilkinden çok daha kısa süre içinde ikinci milyon seviyesine ulaşmayı hedeflemektedir.

1 Million.jpg
Resim metni: Bir milyonuncu Anybus modülü üretim hattına girmiş ve bu inanılmaz rakam HMS’nin tarihinde bir dönüm noktası olmuştur.

OPC_pressimage.jpg
Resim metni: HMS bir OPC Sunucusu ile Anybus X-gateways fonksiyonelliğini arttırıyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers