www.endustriweb.com
Control Techniques

HASTANE ASANSÖRLERİ CONTROL TECHNIQUES SÜRÜCÜLERİYLE YENİ BİR ZİRVEYE ULAŞIYOR

Control Techniques’in E300 asansör sürücüleri Meksika'da önemli bir hastane modernizasyon projesi için seçilmiş bulunuyor. Proje kapsamında, ülke çapında hastanelere yüzlerce yeni asansör yerleştirilecek. Merkezi Barcelona'da olup asansör kontrol alanında uzman olan Carlos Silva SA adlı şirket, modernizasyon programının ilk aşamasında gerekli olan asansör kontrol sistemlerinin %50'sini tedarik etme ihalesini kazandı. Control Techniques'in eski kuşak redresörlerini yıllar boyunca başarıyla kullanmış olan Carlos Silva SA, bu yeni proje için en yeni E300 sürücüleri seçti.

HASTANE ASANSÖRLERİ CONTROL TECHNIQUES SÜRÜCÜLERİYLE YENİ BİR ZİRVEYE ULAŞIYOR
Meksika yakın zamanda Mexico City, Guadalajara, Tampico, Toluca, Merida, Ciudad Valles, Ensenada, Nuevo Leon ve Chihuahua gibi şehirlerdeki devlet hastanelerinin birçoğunun tam modernizasyonunu içeren bir proje başlattı. Bu hastanelerin yeni asansörleri düşük ve yüksek hız, küçük ve büyük kabin, tekli veya çoklu kabin grupları ve az veya çok sayıda durak gibi çeşitli kıstasları karşılamak zorunda. Asansörlerin günde 24 saat, haftada 7 gün yoğun trafikle baş edebiliyor olması ve hem hastane çalışanları hem halk tarafından kullanım için uygun olması gerekiyor. Dahası, asansörlerin Meksika'nın çoğu şehrinde geçerli olan yüksek sıcaklıkta, nemde ve irtifada mükemmel güvenilirlikle çalışması gerek.

Carlos Silva'da mühendis olarak çalışan Josep Oliva şöyle diyor: “Control Techniques, standart olarak kullandığımız iki redresör imalatçısından biri. E300 asansör sürücüsünü özellikle başarılı buluyoruz, çünkü tüm hızlarda ve her durumda sıkı motor kontrolü sağlıyor ve daha yüksek konfor düzeyleri sunuyor.”

Bu sektörde, asansörde yolcuların yaşadığı deneyim kalitenin gerçek testidir. E300 asansör sürücülerinin içindeki eşsiz motor kontrol algoritması ve mikroişlemci teknolojisi sayesinde, konforlu bir deneyim garantilenmiş oluyor. İster standart AC endüksiyon motorları olsun ister yüksek verimlilikli sabit mıknatıslı makineler, hızlı akım döngüsü titreşimsiz bir motor kontrolü ve yumuşak bir kabin hareketini garantilemeye yarıyor.

Bay Oliva, “E300 sürücünün her tür kodlayıcıya kolayca uyarlanabilmesi de ayrıca hoşumuza gidiyor" diyor. "Bu sayede, sadece bir parametre değerini değiştirmemiz yeterli oluyor, tüm kodlayıcı kartını değiştirmek gerekmiyor.”

E300 sürücünün esnek dahili kodlayıcı arabirimi, ilave arabirim kartları gerektirmeden 16 farklı kodlayıcı tipini destekliyor. Artımlı kodlayıcılar (AB ve SC gibi), mutlak değerli kodlayıcılar (SC.SSI, SC.EnDat, SC.Hiperface, SC.SC ve SC.BiSS) ve mutlak komütasyon kodlayıcılar (EnDat ve BiSS) destekleniyor.

Carlos Silva, 1990'ların başlarından beri Control Techniques ürünleri kullanıyor (eski kuşak Unidrive SP dahil). Bay Oliva, eski kuşak sürücülere kıyasla E300'ün temel üretici yazılımına eksiksiz asansör işlevselliği entegre edilmiş olmasını ve böylece ilave kartuşlara gerek kalmamasını önemli buluyor. Carlos Silva ekibinin beğendiği diğer özellikler arasında, iki motor kontaktörüne gerek bırakmayan Güvenli Tork Kapatma (Safe Torque Off, STO) girdisi ve gelişkin statik otomatik ayar işlevi de var.

Control Techniques sürücüleri asansör uygulamalarında kontaktörsüz çalışma sağlıyor. EN81-20, EN81-50 TÜV sertifikalı STO işlevi motorun sürülmesini engellemek için son derece güvenilir bir yöntem sunuyor. Kontaktörsüz bir çözüme geçmenin yararları arasında daha basit elektrik tesisatı, daha az EMC sorunu, daha az akustik gürültü, daha iyi sistem güvenilirliği ve daha düşük sistem maliyetleri sayılabilir.

Statik otomatik ayar işlevi, freni kaldırmaya ya da sistemi halattan çıkarmaya gerek kalmadan kodlayıcı ofset algılamasını ve optimum akım döngüsü konfigürasyonunu mümkün kılıyor ve böylece işletmeye alma sürecini önemli ölçüde hızlandırıyor.

Bay Oliva şöyle diyor: “Önemli bir unsur da, Control Techniques'in bu projelerde boyut seçiminde bize yardım etmesi ve bu zorlu çalışma ortamında gelecekte sorunlarla karşılaşmamız riskini azaltmış olması. Belli bir proje için bir çözüm üretirken, redresörlerin özellikleri ve işlevselliği hakkında Control Techniques bize her zaman çok iyi tavsiyelerde bulunuyor.”

Bugüne kadar hastane projesinin ilk aşaması dahilinde 78 asansör teslim edildi, ama projenin tüm ömrü boyunca potansiyel olarak yerleştirilebilecek olan toplam 5000'den fazla asansör var.

Bay Oliva şöyle diyor: “Birinci aşamanın sonuçlarından ve redresörlerin performansından çok memnunuz. Bunlar, asansör imalatı ve montajı ile ilgili güvenlik kurallarını belirleyen yeni EN81-20 düzenlemesine uymamızı sağlıyor. Hiçbir sorunla karşılaşmadık.”

Hastane projesinin şu ana kadarki başarısı sayesinde, Carlos Silva yakın zamanda Meksika'da önemli bir asansör kontrol projesi daha kazandı. Bu proje Guadalajara'da yeni bir kentsel tren hattının 18 istasyonunda 75 asansör yerleştirilmesini içeriyor.

“Tren istasyonu asansörlerinin gereklilikleri tümüyle farklı. Örneğin, bütün asansörler aynı hızda çalışıyor ve en fazla üç durak var. Ancak, yolcuların konforunu, sağlamlığı ve güvenilirliği garantilemek için yine de Control Techniques'in E300 sürücüsünü kullanıyoruz” diyor Bay Oliva.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers