www.endustriweb.com
MAYR

primeflex – Yeni üst sınıf çelik körüklü kaplin

primeflex benzersiz ekonomik fiyatlardaki geleceğin uygulamalarına odaklanan yenilikçi teknoloji ile aynı anlama gelmektedir. Diğer fişli (plug-in) körüklü kaplinlerin aksine, uzun çalışma sürelerinden sonra bile çelik körükleri riske sokmadan güvenli bir şekilde sökülebilir.

primeflex – Yeni üst sınıf çelik körüklü kaplin
İlk bakışta bütün çelik körüklü kaplinler aynı görünür; ancak daha yakından bakınca teknik ayrıntılarda önemli farklılıklar olduğunu anlarız. Çelik körüklerin yapım, yapı ve imalat kalitesi bütün kaplinin çalışma emniyeti, güvenilirliği, hizmet ömrü, eksen kaçıklığı yetisi ve fonksiyonel emniyeti açısından temel faktörlerdir. Kaliteyi etkileyen diğer faktörler körüklerin göbek (hub) parçalarına bağlanması ve şaft-göbek bağlantılarıdır. Bunlar sözgelimi iletilebilir tork ile kaplin çalışma özelliklerini kati surette etkilemektedir.

Yeni primeflex lider geri tepmesiz şaft kaplini imalatçılarının ortak yapım bilgisini birleştiriyor. mayr® güç iletimi yıllardır gelişmekte ve bu tür kaplinler imal etmektedir. Bu alanda yılların kazandırdığı deneyimler sayesinde şirket elektrik gücü iletimine ilişkin bütün talepleri bilmekte olup güvenilirliği pekiştirmek ve operasyonu kolaylaştırmak için yeni benzersiz özellikler geliştirmiştir.

Geri tepmesiz primeflex kolay kurulum ve sökme için fişe takılabilir. Uzun çalışma sürelerinden sonra bile çelik körükleri riske atmaksızın güvenli bir şekilde sökülebilir. En önemli teknik avantajlardan biri tam da burada yer almaktadır. Diğer fişe takmalı çelik körüklü kaplinlerin çoğunda, fiş bağlantısını gevşetme sırasında çelik körüklere hasar verme, hatta körükleri yok etme riski vardır (konik göbekte tribo-korozyon etkisi). primeflex bu sorunu çözmeye yönelik özel malzeme ve geometriye sahiptir.

Son derece kompakt ve yüksek performans yoğunluklu primeflex kelepçeleme ya da disk bağlantılarının daraltılması yoluyla şaftların üstüne kolayca monte edilebilir. Bir başka sıra dışı özellik ise yeni uygun maliyetli çelik körüklü kaplinlerin mükemmel eksen kaçıklığı yetisidir. Bu özellik sayesinde şaftın eksen, çap ve açı kaçıklıkları tazmin edilmektedir. Tork sürtünmeli kilitlenme ya da sürtünmeli ve pozitif kilitlenme ile iletilmektedir. Ayrıca, aşırı montaj basıncı sırasında ortaya çıkabilecek körük hasarlarından kaçınılması için iç mekanizmada bir stoper bulunmaktadır.

Hali hazırda 24 ilâ 120 Nm arasında değişen nominal torklara sahip üç ebat sunulmaktadır. Şaft kaplinleri alanında, mayr® güç iletimi servo güç iletimi servislerindeki geri tepmesiz kaplinler konusunda uzmanlaşmıştır. Şirket çelik körükleri, elastomer ve disk paket kaplinleri ile bu güç iletim segmanı için en yaygın üç yapısal tasarımı sağlayabilmektedir.

Çelik körüklü kaplinler en çok bir motor ile redüktör veya şaft arasındaki güç iletimini sağlamak ve aynı zamanda eksen kaçıklığının düzeltilmesini mümkün kılmak için kullanılmaktadır. Temel uygulamalar arasında her çeşit makine yer almaktadır (gıda işleme, makine-araç, paketleme…).

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers