www.endustriweb.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue 9.0

PcVue yazılımının ARC Informatique tarafından düzenlenen yeni sürümü yeni protokollere bağlantı açmaya odaklanıyor; OPC KEPWARE sunucuları ve Smart Generator Step7®’nin entegrasyonu buna örnektir. 9.0 sürümü süreç takip projeleri ve tesisleri için konuşlandırma ve işletme maliyetlerinin daha da azaltılmasına yardım edecek önemli yenilikler içeriyor.

PcVue 9.0
PcVue 1985 yılında oluşturulmuş olup hali hazırda rakiplerinden ileri seviyedeki ergonomik özellikleri ve güçlü nesne odaklı araçları ile ayrılan yeni nesil bir SCADA yazılım paketi haline gelmiştir. PcVue montaj fabrikaları veya kimyasal, farmakoloji ve gıda işleme sahaları, hatta karayolu, taşımacılık ve güç iletim altyapıları, vb.de bulunan endüstriyel süreç ve tesisleri kapsayan denetim uygulamalarına ilişkin geliştirme ve konuşlandırma sürelerini önemli ölçüde azaltmaktadır. ARC Informatique ekipleri PcVue’yi geliştirme ve yükseltme sürecinde 38.000 lisanslı kurulumu kapsayan birikim ve deneyimlerinden feyiz almıştır.

PcVue 9.0’ı geliştirme çalışmasının başından itibaren sistemlerin açılması ve yeni protokollerin entegrasyonu odak noktası olmuştur. Öncelikle, komünikasyon protokolleri alanında dünya lideri olan OPC KEPWARE’e ait sunucular entegre edilmiştir. Yüzü aşkın otomatik kontrolör protokolünün entegrasyonunu sağlamak için desteler eklenmiştir. Hali hazırda var olanlara ek olarak (Siemens, Schneider, vb.), sistemler artık ALLEN BRADLEY, BECKHOFF, HONEYWELL, MITSUBISHI, YOKOGAWA ve benzeri markaları da desteklemektedir. Daha sonra, takip veritabanını Siemens otomatik kontrolörleri ile birleştirmek suretiyle geliştirme süresini azaltmak için Smart Generator Step 7® eklenmiştir. Son olarak, ürüne FTP sunucuları aracılığıyla konfigürasyon dosya alışverişi orijinal olarak entegre edilmiştir. Bu sayede bilgilerin bir FTP sunucusu üstünde depolanması ya da okunması mümkün olmaktadır. Özellikle, ağ üstünde raporlar otomatik olarak aktarılabilir ve hazır konumda tutulabilir.

PcVue 9.0 piyasadaki Windows 7, Windows Server 2008 ve SQL Server 2008 üstünde tamamıyla doğrulanan ilk SCADA araçlarından biri olup PcVue’nin ilk sürümlerini kullanmakta olan çok sayıda müşteri tarafından yapılan yatırımlardan tam verim elde edilmesi için Windows XP, Windows VISTA ve Windows 2003 sunucusu ile de uyumludur.

PcVue V.9 ayrıca ergonomik özelliklerinde yapılan önemli iyileştirmeler ve kullanım kolaylığı ile benzerlerinden ayrılmaktadır:
-PcVue’ye migrasyonu daha da basitleştirmek için FactoryLinkTM Smart Generator daha fazla yükseltilmiştir. FactoryLink Smart Generator bütün grafiklerle (mimikler, semboller ve şablonlar) ilgili tabanının dönüştürülmesinin yanı sıra TCP komünikasyon nesneleri ve haritalamasının otomatik dönüştürülmesi ve sunumunu sağlamakta ve etiket ölçeklendirme gerekliliklerini göz önünde bulundurmaktadır.
-CAD dosyalarının orijinal olarak içe aktarılması için CAD Smart Generator. CAD Smart Generator CAD dosyalarının (dwg, dxf) entegrasyonuna yönelik yerli arayüzü ile AutoCAD® blok referanslarının PcVue nesneleri ile bağlantısı için kullanılabilir. PcVue 9.0 mimikleri her bir kaynak dosya bloğu olayını ikame etmek için canlandırılmış semboller ve karşılık gelen bütün değişkenlerle birlikte bit işlemli arka plan görüntüsüne sahiptir.
-PcVue 9.0 grafik arayüzü ayrıca çok sayıda güçlendirilmiş özelliğe sahiptir. 3 boyutlu mimiklerin oluşturulmasını kolaylaştırmak ve otomatik oluşturmanın nükseden ihtiyaçlarına cevap vermek için modeller ve 3 boyutlu semboller artık metin formatında kaydedilebilmektedir. Bu da bu nesnelerin harici araçlarla oluşturulabileceği ve dolayısıyla geliştirme süresi ile hata riskinin azaltılması anlamına gelmektedir. V9 sürümü ile filtreleme, sıralama ve analiz alarmı veya ayar pencereleri daha da kolay hale gelmiştir. Ayar pencereleri artık ileri sıralama fonksiyonları ile açılır pencereleri de desteklemektedir. Belirli bir zaman dilimi boyunca bir olayın takip edilmesi için ayar pencereleri artık başlama ve bitiş tarihi ya da başlama tarihi ve yönü ile zaman filtrelemesini desteklemektedir. Bu da bilgilere erişimi daha kolay hale getirmektedir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers