www.endustriweb.com
NORD Drivesystems

NORD’tan elektrik enerjisini verimli kullanan tahrik sistemleri

Endüstriyel uygulamalarda tüketilen elektrik enerjisinin üçte ikiden fazlası tahrik sistemlerinde harcanıyor. Bir elektrik motorunun enerji tüketimi, toplam sistem maliyetinin yaklaşık %98’ini oluşturduğundan, yüksek verimli tahrik teknolojisine yapılan yatırım son derece önemlidir.

NORD´tan elektrik enerjisini verimli kullanan tahrik sistemleri
Nord, rejeneratif frenlemeye sahip tek gövdeli redüktörler, IE2 motorları ve motor kısmi yük altında çalıştırıldığında manyetikleşmeyi otomatik olarak azaltan frekans invertörleri gibi enerjiyi verimli kullanan tahrik sistemleri sunuyor. Bir bütün olarak önceki çözümlere kıyasla enerji tüketimini yarıya düşürüyor.

Enerji tasarruf potansiyeli tek tek her motorun tüketimini optimize etmekle bitmez. Akıllı verimlilik önlemleri aynı zamanda tahrik sistemini bir bütün halinde ve uygulama prosesiyle birlikte değerlendirmelidir. NORD DRIVESYSTEMS verimli tahrik teknolojisi ve kişiselleştirilmiş enerji tasarrufu konseptleri geliştirmede yılların tecrübesine sahiptir. NORD malzemeleri ve elektrik motorlarının tasarımını optimize etmenin yanı sıra yüksek frekanslı çalıştırma, otomatik manyetikleşme ayarı, enerji geri kazanımı ve ara devre birleştirme gibi teknolojilerden yararlanıyor.

Enerji tasarrufu potansiyeli kullanılan her motorun tüketimini optimize etmekle bitmez. Etkin verimlilik önlemleri aynı zamanda tahrik sistemini bir bütün halinde uygulama ile birlikte değerlendirilerek oluşturulur. NORD DRIVESYSTEMS verimli tahrik teknolojisi ve kişiselleştirilmiş enerji tasarrufu konseptleri geliştirme alanında yılların tecrübesine sahiptir. NORD, kullanılan malzemeleri ve elektrik motorlarının tasarımını optimize etmenin yanı sıra yüksek frekanslı çalıştırma, otomatik manyetikleşme ayarı, enerji geri kazanımı ve ara devre birleştirme gibi teknolojilerden de yararlanıyor.

Rejeneratif frenleme
Geleneksel frekans invertör uygulamaları frenleme enerjisini ısı olarak dışarı verirken, daha verimli ve çevre dostu tahrikler bu aşırı enerjiyi ara devreler veya rejeneratif frenleme ile yeniden kullanarak ana kaynaktan gelen güç akımını azaltır.

Kısmi yükle çalışma sırasında akıllı kontrol
Akıllı kontrol bir başka enerji tasarrufu yöntemidir. asenkron motorlarda, frekans invertörleri genellikle tam tork değerinin bütün hız aralığı üstüne dağılması için gerekli manyetik akı seviyesini korurlar, bu da kısmi yükle çalışma sırasında gereksiz kayıplara neden olur. NORD´un SK 200E, SK 500E ve SK 700E-tipi frekans invertörleri motor kısmi yükle çalışırken manyetikleşmeyi otomatik olarak azaltarak %30´a varan potansiyel enerji tasarrufu sağlar.

Enerjiyi verimli kullanan tahrik çözümleri için IE2 motorları: Standartlarla uyumlu yeni üniteler ek yararlar sağlıyor
NORD IE2 motorlarından oluşan yeni serisinde statörde daha aktif malzeme ve daha kaliteli yassı metal kullanarak kayıpların azaltılmasını sağlıyor. Ayrıca, arttırılmış bakır doldurma faktörü ile bobinlerin boyutundaki küçülme hem yüksek verimlilik sağlıyor hem de atık ısıyı azaltıp tahrik teknolojisinin kullanım ömrünü uzatıyor. Daha büyük enerji rezervleri ise çok sayıda uygulamada daha küçük motorların kullanılmasına olanak tanıyor.

Resim: NORD´dan entegre enerji tasarrufu konseptleri: Son derece verimli NORD UNICASE şanzımanları, IE2 enerji verimliliği sınıfında yeni motorlar, tahrik elektroniği

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers