www.endustriweb.com
MAYR

EAS®-Sensor benzersiz bir yeniliği bünyesinde topladı

Yerleşik bir verici, emniyet tertibatına sahip harici limit anahtarı ihtiyacını ortadan kaldırıyor

EAS®-Sensor benzersiz bir yeniliği bünyesinde topladı
Emniyet tertibatları makine ve tesislerdeki parçalar üstündeki yüklerin kabul edilebilir seviyeleri aşmamasını sağlamak için kesin tork limiti sağlamaktadır. Emniyet tertibatları, aşırı yük durumu oluştuğunda kontrolöre sinyal göndermek için bu zamana dek harici limit anahtarı ile kablo kullanılmasını gerektirmiştir. mayr® Antriebstechnik tarafından geliştirilen yerleşik sinyal vericiye sahip yeni EAS®-Sensor emniyet tertibatı aşırı yük sinyalini kablosuz olarak göndermektedir. Devrim niteliğindeki bu yüzde yüz güvenilir aşırı yük algılama sistemi geleneksel sinyal vericilerine kıyasla önemli avantajlar sunmaktadır.

Aşırı tork dolayısıyla devreden çıkan bir emniyet tertibatının vuruşu yalnızca birkaç milimetredir. Tümleşik bir mekanik yahut irtibatsız limit anahtarının durumunu değiştirmek için bu küçük hareket miktarından başka bir şey yoktur. Dolayısıyla, limit anahtarlarının güvenilir bir şekilde çalışabilmesi için harici limit anahtarlarının kurulup büyük bir dikkatle kesin bir şekilde ayarlanması gerekmektedir. Ne var ki, belirli koşullarda, sözgelimi termal genleşme dolayısıyla operasyon sırasında emniyet tertibatlarının pozisyonu değiştiğinde, gösterilebilecek en büyük dikkat bile işe yaramaz.

Yeni EAS®-Sensor’de ise limit anahtarı doğrudan tertibat içine entegre edilmiştir. Anahtar aşırı yükleme durumunda tertibatın yerinden çıktığını tespit eder ve sinyali kablosuz olarak makine kontrolörüne bağlı bir baz istasyonuna gönderir. EAS®-Sensor düzgün çalışması için fabrikada ayarlanmakta ve dolayısıyla montaj ve ayar zahmeti ortadan kaldırmaktadır. Aşırı yükleme algılama tamamıyla güvenilirdir. Titreşim ya da tertibatın aksiyal kayması gibi termal genleşmeden kaynaklanabilecek dış faktörler çalışma güvenilirliğini bozmamaktadır.

Güç tedarikini de içeren yeni ünitenin vericisi, güvenilirliği kanıtlanmış EAS®-compact® emniyet tertibatının tork ayarlama somununda bütünüyle yer almaktadır. Verici, tedarik voltaj seviyesi bilgisi ile birlikte tertibatın çalışma durumunu da düzenli, kısa aralıklarla bildirmektedir. Tedarik voltajı düştüğü takdirde, verici bataryasının derhal değiştirilmesine zaman tanıyacak kadar erken bir aşamada bir uyarı sinyali devreye girmektedir. Bu durum tertibatın sökülmesini gerektirmemektedir.

Yeni EAS®-Sensor harici limit anahtarları sayesinde, özellikle aşağıdaki uygulama senaryolarında geleneksel emniyet tertibatlarından açık ara öndedir: Robot kolları gibi hareketli şaftlara sahip mekanizmalar söz konusu olduğunda, braket ve kablo kılavuzlarını mekanizmalarla birlikte sökmek gerekmemektedir. Bu da bütün donanımı son derece basit ve daha güvenilir hale getirmektedir. Güvenilir sinyal iletimi ayrıca titreşim ya da yatay harekete tabi olan mekanizmalarla da sağlanmaktadır. Sözgelimi termal genleşme dolayısıyla tertibatın aksiyal kayması, harici sinyal vericilerine sahip geleneksel sistemlerde yanlış tetiklemeye yol açabilir. Doğal olarak, EAS®-Sensor harici limit anahtarı için yer olmayan uygulamalar için mükemmel bir seçimdir. Ayrıca, yeni aygıt mekanizmaların sahada kurulması gereken durumlarda cazip bir seçenektir. Mekanizma kutudan çıkarıldığı gibi kuruluma hazırdır ve eğitimli personel tarafından ön ayar yapılması gerekmez.

Yeni EAS®-Sensor’un geliştirilmesi ile mekanik emniyet tertibatları ile sinyal iletimi önemli ölçüde iyileştirilmiş ve tork sınırlamalı aşırı yük korumasının kurulumu büyük ölçüde basit hale gelmiştir. Sinyal vericisinin güvenilirliği kanıtlanmış EAS®-compact® ünitesine entegrasyonu sayesinde, sistem yalnızca sinyal iletimini güçlendirmekle kalmamış, modern ve güvenilir bir emniyet tertibatına has başla özellikler de kazanmıştır. Yüksek burulma sertliği, yerinden oynamama, aşırı yük limitine ulaşıldığında torkta ani düşüş, ayarlanabilir torkun yüksek kesinlik derecesi, uzun kullanım ömrü ve düşük bakım maliyetleri bu özellikler arasındadır. EAS®-compact® ürün serisindeki emniyet tertibatları bu kriterleri optimum seviyede yakalamaktadır.

Dosya: F-5-33-Bild2.jpg
Yerleşik sinyal vericiye sahip yeni EAS®-Sensor emniyet tertibatı aşırı yük sinyalini kablosuz olarak göndermektedir. Dolayısıyla geleneksel harici limit anahtarları ile kablolu sinyal vericilerine kıyasla önemli avantajlar sunmaktadır.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers