www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Baldor için sürekli komünikasyon arayüzleri

Baldor Electric akıllı sürücü serisini HMS ile yükseltti. Bu seri artık bir PLC ile iletişime geçebilmektedir; komünikasyon standartlarına çok daha açık olup komünikasyon arayüzleri bütün seri boyunca süreklidir.

Baldor için sürekli komünikasyon arayüzleri
» MotiFlex e100 üç aşamalı sürücü serilerimizin herhangi bir PLC ile iletişime geçebilen ve endüstriyel ağ sistemleri (Fieldbus) ile daha kolay uyumlu olan daha güçlü versiyonlarını geliştirmek istedik. Bu amaçla izlediğimiz strateji bu arayüzleri fabrika ortamında geliştirmek yerine standartlaşmış bir çözümü kullanmak şeklinde oldu. Bunu yapmaya karar verdik; çünkü piyasa için süre önemliydi ve bunu yapmak temel yetkinliğimiz içinde değildi. Ancak HMS çözümlerinde beklediğimizden daha yüksek bir katma değer bulduk,» diyor Baldor UK Ltd Ürün Müdürü David Greensmith.

Bağımsız hareket kontrol sistemleri ile ağ tabanlı sistemlerde kullanım için uygun olan Baldor e100 AC sürücüleri artık Ethernet/IP, Modbus TCP ve Powerlink endüstriyel standartları ile uyumlu. Yaygın tek eksenli otomasyon gerekliliklerinin büyük kısmı için ekonomik ve yerden tasarruf etmeyi sağlayan çözümler sunan sürücüler aynı zamanda belirlenimci Ethernet-uyumlu hareket kontrol standardı Powerlink ile uyumlu bir Ethernet arayüzüne sahip. Çok yönlü sürücüler rotatif ve çizgisel motorları, kapalı döngü vektör motorlarını V/Hz kontrol modlarında kontrol etmekte kullanılabilir.

»Bu sistem kendi türü içinde bir ilk: CANopen özelliğine sahip, Gerçek zamanlı Ethernet sunuyor ve komünikasyon standartlarına adapte edilme özelliği hayli yüksek. Yeni ürün serimiz sistem kuruculara farklı müşteri ve uygulamalar için uygun, bağımsız hareket kontrol sistemlerinden PLC ya da diğer aygıtlar tarafından sunulan ağ tabanlı sistemlere kadar çok farklı şekillerde kullanılabilecek evrensel bir sürücü platformu sunuyor. Bu çözüm gıda, etiketleme, paketleme, elektronik, ahşap/metal çalışma çıktısı ve daha pek çok konuda otomasyonu basit hale getiriyor,» diyor David Greensmith.

Gömülü Mint Lite özelliği artık bütün Baldor MicroFlex e100 ve MotiFlex e100’lere ücretsiz yükleniyor. Görece ve mutlak hareketler, S-ramp profilleri, jog ve özgüdüm hareketleri, uçuş sırasında değişen hedef pozisyonları, kayıt hareketleri ve gerçek zamanlı tetikleyici olaylara tepki verme dâhil olmak üzere bir dizi temel hareket programlama gerekliliğini desteklemektedir. Programlama özelliği bağımsız sürücülerin boyuna kesme ve besleme, aks dizini, basit kaldırma ve yerleştirme hareketi gibi çok sayıda yaygın otomasyon ve makine görevi ile makinenin yeni istifler için yeniden yapılandırılması için yön ya da dayanakları değiştirme gibi makine ayarları için çözümler sunmaktadır. Bu kapasite özellikle endüstriyel ağ sistemleri (Fieldbus) için arayüz oluşturmada kullanışlıdır; kullanıcının standart sürücü kontrol arayüzü seçmesi ya da veri işleme ile uygulama davranışını optimize etmesi için ayarlama seçeneği sunar.

Esnek, sürekli ve açık komünikasyon modülleri
» HMS Anybus’ın avantajlı yanı birleşik bir arayüz sunmasıdır. Ürün serisinin süreklilik özelliği benzersizdir. Bu sayede mühendislik maliyetlerimiz de azalmaktadır. Farklı bütün endüstriyel ağ sistemleri için aynı ürünü sunuyoruz, » diyor David Greensmith.

» 2 - 3 tedarikçinin teklifini değerlendirdik; ancak sonunda HMS çözümünün daha sürekli ve standartlaşmış olduğuna karar verdik. HMS çözümleri aynı zamanda son derece kompakttı. Bu da en küçük boyutlu sürücü serimiz için çok önemli bir noktaydı. Uyguladığımız çözüm Anybus-CC’nin kurulumu da son derece kolay ».

Anybus CompactCom (Anybus-CC) modülü OEM için tasarlanmıştır. Önde gelen bütün endüstriyel ağ sistemleri, endüstriyel Ethernet protokolleri, seri, USB ve kablosuz network’lere anında bağlanmanızı sağlar ve otomasyon aygıtınızda donanım ve yazılım değişikliği yapılmasını gerektirmez. Tümleşik Anybus-CC yuvasına sahip otomasyon aygıtları herhangi bir Anybus-CC modülünü kullanabilir. Bir network’e atanan bir modül bir başka atanmış Anybus-CC modülü ile değiştirilebilir ve otomasyon cihazında donanım ve yazılım değişikliği yapılmasını gerektirmeksizin anında o network’e bağlanabilir. Anybus-CC, fabrikada geliştirilmiş ürüne kıyasla geliştirme maliyetinde %70’e varan tasarruf sağlar. Network’ten bağımsız, standartlaşmış donanım ve yazılım arayüzü.

Diğer bir kilit mesele ise PLC’lerle çok daha esnek komünikasyon sağlamaktı. HMS sayesinde sürücülerimiz endüstri standartlarını kullanan bir PLC ile kontrol edilebilmektedir. HMS sayesinde bütün önemli endüstriyel ağ sistemleri ile arayüz oluşturabiliyoruz. Kendi yerel girdi/çıktı (I/O) ve Canopen genişlemelerinin yanı sıra, sürücülerimiz opsiyonel-kart yuvalarına sahiptir; bu yuvalar Anybus-CC kullananlar dâhil olmak üzere spesifik uygulamalar için yapılandırılabilirlik sunmaktadır».

»HMS kesinlikle gelecekteki ortağınız; çünkü mevcut ve yeni nesil sürücüler için esneklik sunuyor,» diyerek sözlerini noktalıyor David Greensmith.

Baldor Electric, merkez ofisi Forth Smith, Arkansas’ta bulunan bir Amerikan şirketidir. 7000 çalışanı, 2 milyar dolarlık cirosu ve ABD, Kanada, İngiltere, Meksika ve Çin’deki 26 tesisi ile Amerika’da rakipsiz bir liderdir. Baldor çözümlerini 70’i aşkın ülkedeki bağlı şirketleri ve distribütörleri aracılığıyla satmaktadır. Sürücü ve kontrol geliştirme işlemi ABD merkez ofis ile İngiltere tesisinde olmak üzere iki noktada gerçekleştirilmektedir.

»Şirketin deneyimi hayli kompleks sistemlere yönelik Hareket Kontrol ve Konumlandırmaya dayanmaktadır,» diye açıklıyor David Greensmith. »Esneklik ve kullanım kolaylığına dayanan akıllı sürücü programlamada lider konumdayız».

Baldor’un İngiltere’deki Avrupa merkez ofisinde 92 kişi istihdam edilmekte, bunların 30’u geliştirme sürecinde yer almaktadır.

Ayrıntılı bilgi için: http://www.baldormotion.com/products/servodrives/overview.asp

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers