www.endustriweb.com
Weiss

WAS: akıllı telefonlar kadar sezgisel

Weiss mekatronik ürünleri için sezgisel bir kullanıcı arayüzü geliştirdi.

WAS: akıllı telefonlar kadar sezgisel
Mekatronik ürünlerde gelişme stratejisini uygulayan Weiss GmBH sezgisel işletim ile parça ve sistemlerin kolay yapılandırmasına daha fazla önem veriyor. Yıllardır döner endeks tabla ve otomasyon parçaları tedarikinde lider olan Weiss (Almanya’nın Odenwald bölgesindeki Buchen kasabasında bulunmaktadır) bu kararını son yıllardaki ürün geliştirme hedefinin mantıklı bir uzantısı olarak değerlendiriyor.

Şirket geçmişte otomasyonda dünya çapındaki gerekliliklere cevap vermek ve uzun kurulum ya da dönüştürme süreleri olmaksızın yeni ürün sürümleri için hızlı ve kolayca yeniden yapılandırılabilecek çeşitlilik ve yeniden kullanılabilirlik özellikleriyle birlikte yüksek verimlilik sunan çözümler geliştirmek için ciddi çaba sarf etmiştir. Şirketin çeşitli süreç ve becerilerdeki uzmanlığının disiplinlerarası entegrasyonu ile bu hedefe ulaşılmıştır. Bu farklı disiplinlerin birleşiminden – makine mühendisliği, elektrik mühendisliği ve enformasyon teknolojisi – kompleks ve çok yönlü, son derece yüksek performanslı ürünler doğmuştur.

»İşin başından itibaren odak noktamız parçaları düzgün olarak işlerken aynı zamanda disiplinlerarası becerilere sahip olmayan kullanıcılar için kullanım kolaylığı ve işletimsel süreçlere kolay entegrasyon sağlayan ürünlerle akıllı parçalar geliştirmek oldu. Kompleks bir teknolojiye yönelik kendinden açıklamalı, sezgisel operatör arayüzü konusunda, akıllı telefonlar az çok çıkış noktamız oldu», diyor şirketin yönetici ortağı Uwe Weiß.

Şirket bütün Weiss kullanıcı tarafından programlanabilir ürünler için hareket kontrol programları oluşturan ve yapılandıran bir akıllı, Windows-tabanlı kullanıcı arayüzü olan insan-makine arayüzünün gerekliliklerine zarif bir çözüm sağlamak için ‘Weiss Uygulama Yazılımı’nın bir üst seviyesi olan kendi uygulama yazılımı ´WAS´ı geliştirmiştir. Bir anlamda, normalde entegrasyon için gerek duyulan mühendislik bu yazılımla sağlanmaktadır.

WAS bilhassa küçük ve orta ölçekli özel amaçlı makine imalatçıları için avantajlıdır. Bu imalatçılar bu zamana dek bu kompleks alanda iş yerinde uzman bulunmaması dolayısıyla kontrol programlarının geliştirme hizmetini dışarıdan karşılamaktaydı. WAS imalatçıların Weiss otomasyon parçalarını kendi başlarına kurmalarını kolaylaştırıyor. WAS ile imalatçılar yol, açı ve rampaları doğrudan ya da hazır öğrenme modunda bütünleştirebilirler. WAS ayrıca Weiss parçalarının büyük ölçekli kullanıcılarını da destekleyerek programlama çalışmalarının azaltılmasına yardımcı olur ve böylece sistemin kullanım ömrü maliyetini (LCC) düşürür. Weiss kullanıcı tarafından programlanabilir parçalar ilk yapılandırma ya da yeniden yapılandırma için ihtiyaç duyulan mühendislik çalışmasını yalnızca 1 – 2 iş gününe düşürür.

Weiss’ın ürün felsefesi ve kullanım kolaylığı sunma hedefi aynı zamanda müşterilerinin esneklik ve çıktı ihtiyaçlarına bu amaç için imalathane içinde disiplinlerarası uzmanlık bulundurmalarına gerek olmadan cevap vermek isteyen firmaları desteklemektedir. Ayrıca bu firmaları Weiss parçalarının sisteme entegrasyonu sırasında öngörülemeyen maliyetlere karşı korur.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers