www.endustriweb.com
RITTAL

%43 daha az enerji tüketimi

Rittal yeni geliştirilmiş TopTherm fan-ve-filtre üniteleri ile havalandırmada önemli değişikliklerin hâlâ mümkün olduğunu gösteriyor. Dünyada diyagonal teknoloji ilk kez bu yeni çözümde kullanılıyor. Kurulduğunda, kapalı alanlarda ve konutlarda daha iyi havalandırma için daha iyi hava yayılımı sağlıyor. Ürünün basit, araçsız montajının dışındaki diğer kayda değer avantajları bakım kolaylığı ve yüksek verimliliktir. Kapsamlı testler %43 oranında enerji tasarrufu yapıldığını göstermiştir.

%43 daha az enerji tüketimi
Rittal diyagonal fan teknolojisini kullanarak yeni TopTherm fan-ve-filtre ünitelerinde radyal ve aksiyal havalandırmanın akıllı sentezini yaratmayı başardı. Yeni fan teknolojisinin en ayırt edici özelliği hava çıkış yönünün önceki tasarımların aksine fanın aksiyal yönünde değil, dışarıya doğru diyagonal yönde olması. Bu özellik kapalı alan ya da konutlarda havanın muntazam bir şekilde dağılmasını sağlayarak sıcak noktalar oluşmasını engeller.

Düz tasarıma ek olarak, en önemli avantajlar daha keskin bir kavis ve daha yüksek basınçlı altlıktır. Bunun sonucunda sistem daha yüksek basınç stabilitesi kazanmıştır ve kurulduğunda ve çalışma koşullarında daha geniş bir alanda daha fazla ve sürekli hava akışı sağlar. Bu da filtre matlarının kullanım ömrünü enerji kaybı olmaksızın arttırır.

Rittal yeni fan-ve-filtre ünitelerinin performansını kanıtlamak için yeni ve eski teknolojiler arasında doğrudan karşılaştırma yapılmasını sağlayan kapsamlı testler yapmıştır. Özdeş test kurulumlarının birine geleneksel fan-ve-filtre ünitesi, diğerine yeni TopTherm ünitesi yerleştirilmiştir. Kullanılan kapalı alanlar bir ısıtıcı ve sıcaklık sensörü ile donatılmıştı. Bir buçuk aylık test süresi boyunca her iki fan-ve-filtre ünitesi bir dijital kapalı alan sıcaklık kontrolörü ile kontrol edilmiştir. Sonuç: Yeni diyagonal fan-ve-filtre ünitesinin yararları sayesinde, TopTherm filtresinin çalışma süresi %40 azalmıştır. Dolayısıyla enerji tüketimi geleneksel seviyeden yaklaşık %43 daha azdır.

Tamamıyla araçsız montaj özelliği sayesinde fan-ve-filtre üniteleri kolayca monte edilebilir ve hava akış yönü hızla değiştirilebilir. Elektrik bağlantıları kolaylıkla yapılabilir ve filtre matı değiştirme dâhil bakım sorunsuz bir şekilde halledilir. Kurulum süresince, denenmiş ve test edilmiş kolay montaj sistemi fan-ve-filtre ünitelerinin hazırlanmış montaj çıkışlarına kolayca geçirilmesini sağlar. Montaj çıkışlarının boyutları önceki modellerinkilerle aynıdır. Elektrik bağlantıları yapılırken, eski vida terminaller içlerine tel veya iletken boruların yerleştirildiği spring-tipi terminallerle değiştirilir.

Bakım sırasında, yeni bir çıkış mekanizması delikli ızgaranın açılarak yaklaşık 70° açıyla oturmasını sağlar. Bu da filtre matını değiştirmek isteyen kullanıcının iki elinin de serbest kalmasını sağlar. Bu özellik daha az ilave bakım ve düşük maliyet anlamına gelmektedir. Çıkış filtrelerinde de aynı prosedür uygulanır.

Performansı arttırmak için birkaç fan-ve-filtre ünitesi sorun yaratacak boşluklar oluşmaksızın kusursuzca birbirlerine geçirilebilir. TopTherm fan-ve-filtre ünitelerinin 20 m3/sa ilâ 700 m3/sa aralığında değişen farklı çıktıları mevcuttur. Ayrıca 24 V (DC) veya 115 V, 230 V veya 400 V 3-fazlı (AC, 50/60Hz) tedarik voltajı seçeneği de mevcuttur.
Standart fan-ve-filtre ünitelerinin yanı sıra EMC versiyonu da mevcuttur.

Resim
Rittal TopTherm Filterlüfter.jpg: TopTherm fan-ve-filtre üniteleri – Kapsamlı testler %43 oranında enerji tasarrufu yapıldığını göstermiştir.
Reprodüksiyon ücretsizdir. Please specify "Rittal GmbH & Co. KG" as source. Lütfen kaynak olarak "Rittal GmbH & Co. KG"yi belirtin.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers