www.endustriweb.com
ARC INFORMATIQUE

PcVue ve Passivhaus, ultra düşük enerjili bina takibi

Trend yaratacak bu bina bir fizyoterapi kliniği ile medikal kas geliştirme binası ile yapımcı Steffen Holzbau’nun ofislerinden oluşuyor. Bütün verimlilik sistemleri BACnet kontrolör ve komünikasyonuna bağlı uzaktan WebVue erişimi ile bir PcVue 9.0 BMS sisteminden takip ediliyor.

PcVue ve Passivhaus, ultra düşük enerjili bina takibi
Ahşap binaların tasarımında uzman olan Steffen Holzbau bu tesisi merkezi Lüksemburg’da (bina da burada bulunmaktadır) bulunan Sanichaufer ile Almanya’da bulunan yüklenici Saarbrücken GIGA-Automation ile birlikte planlayıp inşa etti. GIGA-Automation Almanya ve Lüksemburg’da entegre bina yönetim sistemleri (IBMS) hizmeti sağlayan bir PcVue Çözümleri Sertifikalı Partnerdir. BACnet ağı kesin gereklilikler doğrultusunda geliştirilmiştir: Operatör iş istasyonu ve kontrol sistemi için PcVue, yerli BACnet komünikasyonuna sahip SAIA Burgess’den DDC’ler ve yüzme havuzu ile terapi kontrolleri için Menerga Kontrol Sistemi.

Bina, Passivhaus’ın asgari ekolojik etki ile enerji verimliliği standardına uymaktadır. Klinik ve idare alanlarının her biri çeşitli ısıtma ve soğutma tipleri boyunca ultra-düşük enerji kullanımı için optimize edilmiştir. İki merkezi havalandırma sistemi her iki alana da steril hava sağlamaktadır. Soğutma ve ısıtma tesisi katlara yerleştirilmiş ve pencere yüzeylerinin önünde bulunacak şekilde düzenlenmiş özel konvektör sistemlerinden yararlanmaktadır.

Havalandırma verimli ısı geri kazanım sistemleri ve adyabatik soğutma ile donatılmıştır. Çatıya sıcak su üretimi ve ısıtma desteği için yaklaşık 50 m² güneş panelleri yerleştirilmiştir. Güneş enerjisi ile su ısıtmaya (140 kW) takviye amacıyla havalandırma ve havuz ısıtma sistemi odun yongası kazanları (100 kW) ile bir akaryakıt yakma sistemi ile desteklenmektedir.

Yüksek nitelikli çelikten yapılma terapi havuzunda su kalitesini sağlamak için kurulmuş bir su artıma tesisi bulunmaktadır. Havuz akıntı önleyici özellik ve su altı masaj ağızlıkları ile donatılmıştır. Yüzme havuzu alanının alan ısıtma ve nem önlemesi özel bir hava işleme ünitesi ile yapılmaktadır.

PcVue 9.0 bu sistemlerle binanın cephe, çatı ve dış yüzeyinde çeşitli noktalarda bulunan 65 sensörden gelen verileri toplayıp sıcaklığı ve bazen de nemliliği ölçer. Sonuçlar dış koşulların bina içi üstündeki etkilerinin değerlendirip binanın enerji performansının optimize edilmesi amacıyla bir laboratuara gönderilir.

Klinik ve ofis alanlarının tam kontrolü için BACnet EDE-File Import süreci PcVue veritabanını otomatik olarak doldurmaktadır. BACnet komünikasyonu toplamda 2000 BACnet I/O noktasına erişim sağlamaktadır. Proje ayrıca havuz ısıtma döngüsü için BACnet Programını içermektedir. Geçmişe ait veriler Microsoft SQL Server 2008 kullanılarak arşivlenecektir. Bilimsel kurumlarla veri alışverişi ile enerji analizi için özet tablosu sunma için raporlama SQL Server 2008 Reporting Services (SRSS) aracılığıyla yapılacaktır.

Resim 1: Giriş ekranı ile grafik editörü ve BACnet Yapılandırıcısı
Resim 2: İthal CAD grafikleri ile özet
Resim 3: Web aracılığıyla solar termal kontrol ve takip

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers