www.endustriweb.com
BALLUFF

Rüzgâr enerjisi ekipmanı için güç kaynağı

Balluff, Hanover Sergisi için tam zamanında yeni, akıllı, enerji tasarrufu sağlayan ve özelikle rüzgâr enerjisi ekipmanında kullanım için uygun olan yeni bir ürünü piyasaya sürüyor. %93 değerinde verimlilik derecesine sahip olan bu yarı kısaltılmış cihaz yüksek şok ve titreşim yüklerinin yanı sıra 800.000 saat MTBF ile yaklaşık 20 yıllık kullanım ömrü için tasarlanmıştır. Önemli bir özellik: Bu ara trafoya ihtiyaç duyulmadan doğrudan jeneratör voltajına bağlanabilen ilk güç kaynağıdır. Ayrıca ünitenin durumunu gösteren optik göstergeler de tamamıyla yenidir. Dinamik yükleri takip etmesi dolayısıyla yüksek yük koşullarında bile devamlı olarak çalıştırılabilir. Bu da %30 ilâ 50 arasında tasarruf edilmesini sağlar.

Rüzgâr enerjisi ekipmanı için güç kaynağı
Özel sensörler bir mikro-kontrolör ile birlikte güç kaynağındaki sıcaklık, aşırı yük, hatalar ve diğer koşullar gibi yıpranma faktörlerini sürekli takip etmektedir. Bu parametrelerin akıllı bir değerlendirmesi bakım önlemleri uygulamak açısından ünitenin genel durumu hakkında kullanıcıya bilgi vermekte ve bu şekilde bütün sistemin arızalanması ihtimalini büyük ölçüde azaltmaktadır. Trafik ışıkları rengindeki renkli LED’ler kullanıcıya mevcut yol seviyesi, “stres seviyesi” ve yaşam süresi (kalan yaşam süresi beklentisine yönelik tahmin) hakkında sürekli bilgi vermektedir. Göstergeler birkaç metre öteden açık seçik görülüp yorumlanmayı sağlayacak kadar parlaktır.

Rüzgâr gücü ekipmanında kullanılan geleneksel 3 fazlı trafo ilk kez ekarte edilebilmekte ve böylece paradan tasarruf edilmektedir. Anahtar modlu güç kaynağı 380 – 690 V arasında değişen geniş girdi aralığı sayesinde rüzgâr türbini doğrudan jeneratör voltajına bağlanabilmektedir. Olumlu özellikleri: Kurulum kolaylığı, daha az arıza eğilimli parça ve daha az ısı kaybı dolayısıyla arttırılmış sistem verimliliği.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers