www.endustriweb.com
FIBRO

FIBROMAT Ağır yük konumlandırma tablası

Döner tabla uzmanı FIBRO, özellikle otomotiv endüstrisindeki araç gövdesi montajı uygulamaları için büyük ve ağır parça ve ekipmanları hızlı ve kesin bir şekilde konumlandıran modüler bir ağır yük konumlandırma tablası geliştirdi.

FIBROMAT Ağır yük konumlandırma tablası
Kullanım ömrü boyunca yetecek şekilde yağlanan ve dolayısıyla bakım gerektirmeyen FIBROMAT düz dişli ile çalışır ve talep üzerine pnömatik indeksleme ile donatılır. Silindir kamalı geleneksel konumlandırma tablalarının aksine, FIBROMAT’ın şanzımanı oto-kısıtlamalı değildir, dolayısıyla ani elektrik kesintisi ya da acil durumda durdurma sırasında kuvvet kamaya aktarılmaz. Dolayısıyla döner tablanın mekanik sisteminin hasar görmesi söz konusu değildir. Ayrıca, konumlandırma sırasında, tablanın üstünde üst yapılar olsa bile tabla açık halde dönmez.

Modüler konsept sayesinde kullanıcılar ve tasarımcılar motor seçiminde mutlak bir kontrole sahip oluyor. Döner tabla motor olmadan manüel olarak ya da robotla çalıştırılabilir. Döner tabla tahrikle donatıldığında, olası uygulamaların yaklaşık yüzde 80’ini kapsar. İki adet paralel tahrikle daha kısa değiştirme süreleri elde edilebilir ya da büyük yüklerin kontrol tepkisi optimize edilebilir. Motorların sayısı da acil durumda durma sürelerini etkilemektedir. 8 rpm en yüksek hızda ve tek tahrikle 16.000 kgm² atıl momente sahip bir tablada, durma meydana gelinceye dek 1.6 s geçer. İki tahrikle, durma süresi 0,8 s gibi son derece kısa bir zaman dilimine düşürülebilir. Tahrikler asgari çabayla aşağıya çekilerek çıkarılabilecek ve bağlantı yapısının sökülmesini gerektirmeyecek şekilde yerleştirilir.

Temel versiyonda, döner tabla önceden yapılandırılmış tahrik dönüştürücüsüne sahip, senkronik olmayan servo dişli motorla donatılmıştır. Bilinen imalatçıların diğer bütün yaygın motor türleri de kullanılabilir. Dolayısıyla FIBROMAT senkronik servo motorlar kullanılarak bir robot üstünde ilave eksen olarak senkronize edilebilir ve robotunkilerle aynı komut dizileri kullanılarak etkinleştirilebilir. Standart versiyonda, konumlama tablası özellikle robot destekli uygulamalar için tasarlanan geniş bir merkezi deliğe sahiptir.

Döner tablanın şanzımanı da modüler tasarım ürünüdür. Temel versiyondaki standart rulmanların yerine rijidite optimizasyonlu çapraz rulman kullanılır, bu rulmanlar eksen ve radyal yönünde son derece yüksek döndürme manevraları sağlayabilir. FIBROMAT talep üzerine Bölüm 20’ye kadar varan indeksleme üniteleri ile sunulabilir. Bu durumda indeksleme doğruluğu +/- 30 açı saniyede, tekrar doğruluğu 15 açı saniyede kalır. Yahut da master-slave tahrikli bir yazılımla, motor freni kullanılmadan her türlü konum öğretilip gerilebilir.

FIBROMAT’ın kapsamlı modül programı medya dağıtıcıları, kolektör ring transferleri ve mutlak ölçüm sistemlerinden oluşur. İlave tahrik kullanılarak tork arttırılabilir. FIBROMAT son derece düz bir yapıya sahip olduğundan, zemine serilebilir ya da makine standı kullanılarak ergonomik bir yüksekliğe yerleştirilebilir. Özel bağlantı boyutları ve müşteriye özel delgi şablonları hızlı bir şekilde ve uygun maliyete kurulabilir. FIBRO kaynak ışınlarına karşı koruma sağlamak için bütün contaları kaplamıştır. Standart versiyonda, ağır yük konumlama tablası tabla üst çapları 1000 mm, 1250 mm ve 1600 mm olarak değişen üç boyut halinde mevcuttur. Boyut 1000’de çapı 6000 mm.ye varan üst yapılar ve 12 tona varan taşıma yükleri mümkündür. Tutarlı modüler tasarım kısa teslim süresinin garantisidir.

Resimler
FIBROMAT2.jpeg: FIBROMAT AT.1000 otomotiv endüstrisinde araç gövdesi montajında kullanılıyor
FIBROMAT1.jpeg: Modüler ağır yük tablası FIBROMAT pek çok amaca hizmet eden imkânlarıyla tamamıyla araç gövdesi montajının gerekliliklerine uygun hale getirilmiştir.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers