www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Ixxat Akıllı Şebeke Ağ Geçitleri - Maksimum güvenlik ile gelişmiş bağlantı

Ixxat SG-ağ geçitleri IEC61850 veya IEC60870-5-104 tabanlı enerji ağları ve ortak fieldbus ile Endüstriyel Ethernet sistemleri arasında veri alışverişini mümkün kılıyor. HMS Networks, Mediabraker işlevi ve IEC60870-5-101, DNP3, OPC-UA ve MQTT desteğinin de aralarında bulunduğu bir dizi yeni özelliği sunmaya başladı. Bununla birlikte kullanıcı yönetimi de iyileştirilip Ethernet switch'ine sahip bir versiyon da kullanıma sunuluyor.

Ixxat Akıllı Şebeke Ağ Geçitleri - Maksimum güvenlik ile gelişmiş bağlantı
Enerji sektörü, yenilenebilir enerjilere olan dönüşüm, elektromobilite ve saf enerjiden üreten tüketicilere geçiş ile birlikte hızla gelişmeye devam ediyor. Bu değişimler ise enerji dağıtım ağları içerisindeki iletişim üzerinde yüksek taleplerle sonuçlanıyor. Var olan altyapının yeni şartlara adapte edilebilmesi için son derece esnek ve güvenli çözümler gerekiyor, ki bunların arasında artan siber saldırı risklerinin de azaltılması yer alıyor. HMS tarafından sunulan yeni ve genişletilmiş Ixxat® SG ağ geçitleri hem daha fazla esneklik hem de daha fazla güvenlik ihtiyacına cevap veriyor.

TSO güvenlik gereksinimleriyle uyumlu Medya Kesintisi
Ixxat SG ağ geçitleri, VPN ve IEC60870-5-104 protokolü aracılığıyla güvenli veri iletimini zaten desteklemektedir. Ancak, TSO (İletim Sistemi Operatörleri) spesifikasyonlarına göre, ilave bir güvenlik katmanı eklemek ve böylece kötü niyetli kodun terminal cihazına geçmesini önlemek için iletim ortamının da değiştirilmesi gerekir. IEC60870-5-101 protokolünün entegrasyonu, kullanıcının 101 uyumlu cihazlarını TSO şartnamelerine uygun olarak ilgili operatörlerin kontrol odalarına bağlamasını sağlar. Ixxat SG-ağ geçitleri, Ethernet tabanlı (IEC60870-5-104) ve seri (IEC60870-5-101) iletişimi arasında kolay "ara" sağlar. Yalnızca bir Ethernet bağlantı noktası ve bir seri arabirim ile, belirli MediaBreaker sürümü bu uygulamaya en iyi şekilde uyarlanmıştır. Media breaker entegrasyonu sayesinde, IEC60870-5-101 protokolü artık seri arayüz üzerinde de mevcut hale geliyor. Bu, eski cihazların yenileri ile değiştirilmeden modern kontrol odalarına ve kontrol cihazlarına bağlanmasını sağlıyor.

OPC-UA ve MQTT ile geleceğe hazır
Ixxat SG ağ geçitleri artık veri toplama ve basit kontrol görevleri için yeni işlevler sunuyor. Popüler OPC-UA ve MQTT standartlarına sunulan destek ile, SG-ağ geçitleri, çeşitli enerji ve endüstriyel ağlardan verilerin güvenli bir çift yönlü bağlantı ile değerlendirilip reaksiyon gösterilebildiği Microsoft, Google ve diğer sağlayıcıların sunduğu servislere veri beslemek için kullanılabilir. OPC-UA ve MQTT, tüm SG-ağ geçidi versiyonları için herhangi bir ekstra ücret olmadan sunulmaktadır.

Entegre Ethernet Anahtarı
Yeni SG-ağ geçidi anahtar sürümü ile ikinci bir Ethernet portuna doğrudan 4 cihaz bağlamak ve iletişimi (örn. enerji protokolleri, OPC-UA, MQTT veya Modbus-TCP) ikiden fazla ağa esnek bir şekilde dağıtmak mümkündür. Bu da harici anahtar ihtiyacını ortadan kaldırmaktadır.

Dünya çapında kolay kullanım için hazır
SG ağ geçitleri artık İngiltere, Avustralya, ABD ve diğer ülkelerdeki enerji sektöründeki şirketler tarafından yaygın olarak kullanılan DNP3 protokolünü de destekliyor. Ayrıca, kullanıcılar bağlı cihazların daha da kolay yapılandırılması ve yönetimi için güncellenmiş bir kullanıcı ara yüzünden de yararlanabilir.

Daha fazlası için www.ixxat.com/energy

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers