www.endustriweb.com
HURON

Önümüzdeki EuroSkills Yarışmasının Partneri Huron

Spa-Francorchamps yarış pisti 4-6 Ekim 2012 tarihleri arasında üçüncü kez yapılacak olan EuroSkills yarışmasının ev sahipliğini yapacaktır. Avrupa’nın her meslek dalına açık olan bu yarışması, istihdamın el işi ve teknik veya teknolojik sektörlerini teşvik etme teşebbüsünün bir parçasıdır.

Önümüzdeki EuroSkills Yarışmasının Partneri Huron
Toplam 24 ülkeden 26 yaşın altında yaklaşık 430 yarışmacı, üç gün boyunca büyük bir kalabalık karşısında sadece tek bir hedef için birbirleri ile mücadele edecekler: mesleklerinin en iyisi olmak ve birincilik kürsüsünde ülkelerinin renklerini göndere çekmek. Endüstriden hizmet alanına, gıdadan otomobile ve inşaat ve bağlı mesleklerinden tarıma kadar ekonominin tüm sektörleri temsil edilecektir.

Huron, ilk kez yarışmanın üçüncüsü senesi için şirket tarafından sağlanan dört adet VX6 makinesi ile frezeleme alanının resmi tedarikçi olacaktır. VX serisi, araçların üretiminde ve küçük ve orta üretim koşumlarında frezeleme, delme, sondajlama ve vida dişi açma için en iyi makineleri sunmaktadır.

Şirketin Satış Müdürü Dominique Lutz “Frezeleme kategorisinin resmi tedarikçisi olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Huron geçmişte eğitim ve öğretim sektörü ile olan sıkı bağlar kurdu, bu yüzden organizatörler bizimle iletişime geçtiğinde hiç tereddüt etmeden anlaşma sağladık” demiştir. Bu sene NC frezeleme kategorisinde bir düzine yarışmacı mücadele edecektir. Yarışmacılardan uzmanlardan oluşan bir kalabalığın önünde, mümkün olan en kısa zamanda karmaşık bir parça imal etmeleri istenecektir.

Bunun yanında EuroSkills bir mesleki yarışmadan çok daha fazlasıdır. Yarışmanın 26 yaşın altında olmaları şartıyla herkese açık olmasına rağmen, dikkatleri ayrıca sandviç kurslarına ve çıraklık eğitimlerine çevirmektedir. Huron Grafenstaden’in Yönetim Müdürü Bernard Echevard “Sandviç kurslarını ve çıraklık eğitimlerini tamamlamış olan gençlerin desteklenmesine ve teşvik edilmesine büyük önem veriyoruz. Şu anda Huron’da bir düzine çırak bulunuyor ve sonbaharda üç tane daha alınacak.” diyerek sözlerine şu şekilde devam etmiştir: “Bugünün gençlerinin yarının mühendisleri ve yöneticileri olduklarını unutmamalıyız. Fransa’nın yeteneğe ihtiyacı var ve uzmanlık seviyesinin devam ettirilmesi gerekiyor. Bunun için uzmanlık seviyesini ileriye aktarmak, canlı tutmak ve yenilikler ve genç zihinler aracılığıyla değişimleri tanıtmak zorundayız. Bizim kapılarımız sonuna kadar açık. Endüstri Haftası’nda ve makine mühendisliği alanındaki meslekleri desteklemek için Paris’teki Endüstri Fuarı sırasında düzenlenen “Parcours Filières” (Endüstri için Eğitim)’de aktif rol oynadık.”

Endüstrinin Fransa’da ikinci sınıf vatandaş olarak görüldüğü söylenir ve makine mühendisliğinin Fransa’daki “Lüks ve Prestij” sektörünün bir parçası olmadığı doğrudur. Şüphesiz ki Fransa’yı bir spor alanı şampiyonuyla veya giyim markasıyla tanımlamak daha kolaydır, ancak Fransa işyerindeki kalite ve doğruluğu ile de ünlüdür ve endüstri sektörüne sürüler halinde akın eden genç insanların olması şans eseri değildir.

Mühendislik okullarının bilhassa yüksek standartları vardır ve sürekli olarak müfredatlarını genişleterek yeni konular eklemektedirler. Huron’da bir sene çalıştıktan ve sandviç kursunu tamamladıktan sonra Jean-René’nin söylediklerini bir dinleyin: “Sandviç kursu hükmünü de içeren kontrat talebime çeşitli şirketler olumlu yanıt verdi. Ben Huron’u eğlenceli olduğu ve başından sonuna kadar makine montajı yapmama izin verecek tek şirket olduğu için seçtim” açıklamasını yapan Jean-René, şöyle devam etmiştir: “Geleceğe nasıl mı bakıyorum? Endüstrinin hala sunacağı çok şeyi olduğuna inanıyorum. Kullandığımız teknoloji gitgide karmaşıklaşıyor ve yenilikçileşiyor ve şirketler daima vasıflı eleman arayışındalar.”

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers