www.endustriweb.com
EPLAN

Volkswagen en yeni Eplan ve Rittal çözümlerini bütünleştiriyor

VASS Standardı şimdi 3D işlevi ve en yeni kontrol kabini teknolojisiyle genişletildi.

Volkswagen en yeni Eplan ve Rittal çözümlerini bütünleştiriyor
Eplan Stratejik Müşteri Müdürü Andreas Bamberg: »Eplan Pro Panel’in ilave 3D işlevi, otomatik kontrol kabini ve şalt sistemi mühendisliği için doğrudan üretim bilgisi almayı mümkün kılıyor.»

Volkswagen kısa bir süre önce Eplan Version 2.9 güncellemesi de içeren VASS (Volkswagen Audi Seat Skoda) standardının altıncı neslini piyasaya sürdü. MEB platformundaki modeller için üretim tesislerinde kullanılan standart aynı zamanda anahtarlama sistemi mühendisliği için 3D işlevi ve PLC proje planlama araçları için çift yönlü alışveriş verisiyle genişletildi. Rittal’in yeni VX25 kontrol kabini sistemi de ilave olarak sisteme entegre edildi.

Volkswagen’in tedarikçilerine VASS standart kütüphanelerinde Eplan Pro Paneline dayalı 3D verileri sağlamaya başlama kararı, kontrol kabinlerinin ve kurulu bileşenlerin tüm dijital ikizlerinin tasvir edilebileceği anlamına geliyor. Önceden, sadece Eplan Electric P8'in 2D sunumları standarda dahil edilmiş durumdaydı. Tedarikçiler için bu kontrol panosu ve şalt sistemi mühendisliğinde mekanik NC işlemeden otomatik terminal montajına, tel işleme ve kablolama desteğine kadar otomatikleştirilmiş üretim adımlarına girmek ve bunları genişletmek için bir temel oluşturuyor. Kaliteli sistem mühendisliği, üretim ve devreye alma için temel olarak kullanılabilecek, Volkswagen tarafından sağlanan tam gelişmiş tasarım şablonlarından yararlanıyor.

Tek tip tesis sistemi dökümantasyonu
Eplan Stratejik Müşteri Yöneticisi Andreas Bamberg’in açıklaması şu şekilde: »Eplan Pro Panel’in ilave 3D işlevi otomatik kontrol kabini ve şalt sistemi mühendisliği için doğrudan üretim bilgisi almayı mümkün kılıyor. Mühendislik ofisleri, bileşenler için entegre çarpışma kontrolü ve termal güç dağıtımı hususlarından daha fazla yararlanır ki bu sayede kabinde optimize edilmiş komponent yerleşimi ve Rittal iklim kontrol sistemleri için daha enerji verimli bir tasarım sağlanmış olur.»
İlave bir avantaj da şudur: cihaza ve proje verilerine temel kontrol teknolojisi bilgilerinin eklenmesi, AML arayüzünü kullanarak Eplan (donanım mühendisliği) ve Siemens TIA Portal (yazılım proje planlaması) arasında tamamen iki yönlü veri alışverişine olanak tanır. »Bu, PLC donanım yapıları, önceden tanımlanmış girişler ve çıkışlar ve veri yolu topolojileri doğrudan Eplan'dan alınabildiğinden, mühendislik ve sistem planlaması için gereken çabaları önemli ölçüde azaltır, üstelik hatasız port bağlantısından bahsetmiyorum bile,» diyor Bamberg. Gerek tesis sistemi işlemleri sırasında, gerekse de daha sonraki değişiklikler veya genişletmeler için, TIA Portal'dan gelen bilgiler Eplan Projesine geri beslenebilir. Bu, dijital üretim yönetimine entegrasyon için "inşa edildiği şekliyle" tek tip, hatasız tesis sistemi dokümantasyonu ve daha kısa giriş süreçleri sağlar.

En gelişmiş kontrol kabini teknolojisi
Büyük kontrol kabinleri ve küçük muhafazaları ile Rittal, tıpkı Eplan gibi yıllardır Volkswagen'in kurumsal standardının bir parçası olmuştur. Rittal Otomotivden Sorumlu Küresel Kilit Müşteri Yöneticisi Markus Hülsmann'ın dediği gibi: "VASS V6 kütüphanesinin mevcut sürümü, yeni Rittal VX25 kontrol kabini sistemine dayalı olarak 3 boyutlu olarak tam entegre referans kontrol kabinleri sunuyor." Ayrıca, tamamen entegre muhafaza aksesuarlarını ve doğrudanaksesuar listesinden seçilebilen ve eksiksiz bir makro olarak yerleştirilebilen, Friedrich Lütze şirketinin AirSTREAM montaj çerçevesinin 10 farklı türünü de barındırıyor. Hülsmann sözlerine şöyle devam ediyor: "Bileşenler sadece birkaç tıklama ile doğrudan kabine yerleştirilmeye başlayabildiğinden bu mühendislik için gereken işi önemli ölçüde azaltıyor." Gelecekteki VASS sürümleri, Rittal AX ve KS muhafazaları ve ilgili örnek düzenekleriyle kitaplık genişletmelerini içerecek. 3D olarak ilişkili muhafaza makroları, Eplan Data Portal'da halihazırda sunulmakta olup, Pro Panel ile tasarım yaparken kullanılabilir.


Volkswagen en yeni Eplan ve Rittal çözümlerini bütünleştiriyor
Markus Hülsmann: Rittal Otomotivden Sorumlu Küresel Kilit Müşteri Müdürü:»VASS V6 kütüphanesinin şu anki sürümü, yeni Rittal VX25 kontrol kabini sistemine bağlı olarak, tamamen entegre 3D referans kontrol kabinleri sunuyor.

Amaç: dijital üretim
Otomobil üretimi, daha kısa başlatma süreleri, kişiselleştirilmiş tasarım çabaları, yeni kontrol teknolojileri ve bakım ve onarım talepleri ve bunun gibi pek çok konu dahil olmak üzere giderek daha da zorlu hale geliyor. Volkswagen, şirketin tedarikçilerine aktarılan otomasyon standartlarını daha da geliştirmek için özenle çalışıyor. Volkswagen'in Üretim Otomasyonu ve Dijital Üretim Bölümü'nden Daniel Gräser, »VASS Standardının Eplan'ın mühendislik yazılımının en yeni yönleriyle ve Rittal'in son teknoloji sistem teknolojisiyle genişletilmesi, tedarikçilerimizi dijital ve otomatik üretim süreçleri bakımından en iyi şekilde desteklediğimiz anlamına geliyor. Aynı zamanda, dijital fabrikaya giden yolda başladığımız önemli bir bileşen de ekliyoruz. " En nihayetinde, üretim sürecinin bir parçası olarak kontrol kabininin dijital ikizi, geleceğin tamamen dijital işletim ve bakım süreçleri için bir temel oluşturuyor.


Volkswagen en yeni Eplan ve Rittal çözümlerini bütünleştiriyor
Daniel Gräser: »VASS Standardının, Eplan mühendislik yazılımının en yeni özellikleri ve Rittal’in en gelişmiş sistem teknolojisiyle genişletilmesi, bizim tedarikçilerimizi dijital ve otomatik üretim süreçlerini gerçekleştirmede en iyi şekilde desteklediğimiz anlamına geliyor,» diyor Volkswagen Üretim Otomasyonu ve Dijital Üretim Bölümünden Daniel Gräser.

Uluslararası servis desteği
2018 yılından bu yana Eplan tedarikçileri için İngilizce ve Almanca olarak üç günlük bir VASS V6 Eğitimi düzenliyor. Bu eğitim, standarda uygun şekilde başarılı proje planlamasının uluslararası ayağını oluşturuyor. Almanya’da düzenli aralıklarla gerçekleştirilen ilk eğitimler aynı zamanda ABD ve Çin’de de gerçekleştirildi.

www.eplan-software.com/

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers