www.endustriweb.com
Lantek News

Xteg, fiber lazer kesim makinelerine yönelik talep artışıyla ilgili olarak

Alman kalitesine sahip bileşenler içeren Çin kökenli makineleri başta Lantek yazılımlarıyla olmak üzere çeşitli biçimlerde en iyi duruma getiriyor.

Xteg, fiber lazer kesim makinelerine yönelik talep artışıyla ilgili olarak

Yeni kurulmuş bir şirket olan Xteg, sac ve metal işlemeye yönelik ekonomik ve yüksek kaliteli fiber lazer kesim makinelerinin yanı sıra destek ve servis hizmetleri sunuyor. Temel makineler, koronavirüs salgını nedeniyle oluşan duraklama sonrası üretimin hızla yeniden toparlanmakta olduğu Çin'de faaliyet yürüten iş ortağı HGTECH şirketi tarafından sunuluyor. Yüksek kaliteli bileşenler Almanya'dan, CAD/CAM nesting yazılımları ise dünyaca ünlü yazılım uzmanı Lantek tarafından sağlanıyor.

Xteg İcra Direktörü Tobias Kersten, fiber lazer teknolojisiyle sac ve metal işlemeye yönelik üç ürün serisini "Almanlaştırılmış makineler" olarak tanımlıyor ve bunu şöyle açıklıyor: Çinli iş ortağımızın temel tesislerini burada, yani Almanya'da üretilen yüksek kaliteli bileşenlerle tamamladık ve ayrıca yedek parçalar da Almanya'dan geliyor". MARVEL serisi 2D fiber lazer kesim makineleri Aralık 2019'dan bu yana Heilbronn'daki Neuenstein kasabasında kısa bir süre önce açılmış olan Uygulama ve sunum merkezinde görülebiliyor. Bu merkez, büyük hijyen ve güvenlik önlemleri eşliğinde açık kalmaya devam ediyor.

Daha fazla bilgi edinmek isterseniz Xteg'in web sitesinde (www.xteg.de) ayrıntılı bilgilerin yanı sıra Sunum merkezine ait bir videoya da erişebilirsiniz. Ürün portföyünde aynı zamanda 3D lazerle işlemeye yönelik AUTOBOT serisi ve lazerle boru kesim makinelerinden oluşan LT serisi de yer alıyor.

Destek ve yazılım güncelleme hizmetleri Almanya’dan sunuluyor

Made in Germany kalitesine sahip bileşenler: Xteg, makinelerinde Siemens markalı CNC kontrol birimleri ve motorlar, Precitec kesim başlıkları ve Camfil emiş tekniği kullanıyor. Lantek sayesinde Xteg, engin bir deneyimden faydalanma imkanı sunmakla kalmayan, Kersten'in ifadesiyle aynı zamanda "üretim bakımından nötr yazılımlarıyla müşterileri belirli bir makine tipine bağlı kalma zorunluluğundan kurtaran ve ayrıca lazerle işlemenin dışında da teknolojiler sunan" bir bilişim uzmanıyla güçlerini birleştirmiş oluyor. Kersten, "ayrıca, CAD yazılımlarıyla şirketler fiyatları da hesaplayabiliyor ve Lantek'in diğer modülleriyle üretimlerini ve şirketlerinin bütününü birbiriyle bağlantılı hale getirebiliyor" diye ekliyor.

Xteg'in 2D ve 3D lazer işlemeye yönelik ürün serileri Lantek Expert yazılım setiyle, fiber lazer boru kesim makinesi ise Lantek Flex 3D ile donatılmış durumda. Lantek'in bölge satış müdürü Matthias Rolf şu açıklamada bulunuyor: "Çinli meslektaşlarımız ve HGLaser teknisyenlerimizle Çin'de ve aynı zamanda Almanya'da sahada sıkı iş birliği içinde nesting yazılımımızın temel kurulumunu özel olarak Xteg'in makinelerine uyarladık. Bunun için ilgili tüm makine parametrelerini uygun hale getirdik ve aynı zamanda yeni bir post işlemci geliştirdik". Kersten'e göre, Lantek ile iş birliğinin Xteg müşterileri açısından bir diğer avantajı da destek ve yazılım güncelleme hizmetlerinin Almanya’dan geliyor oluşu.

Lantek'in yazılım ürünleri portföyünde sac işleme alanında 30 yılı aşan tecrübe yer alıyor. Teklifin oluşturulmasından faturalandırmaya, üretimden depo yönetimine tüm süreci kapsıyor. Analiz araçlarıyla Lantek, şirket yönetimine verilere dayalı karar alma konusunda kullanışlı vasıtalar sağlamış oluyor. Modüller birbirine modüler konstrüksiyon prensibine göre bağlanıyor, tekil olarak ve her bir şirketin dijitalleşme düzeyine uygun şekilde kombine ediliyor ve ihtiyaca göre genişletilebiliyor.

Lazer kesim teknolojisinin çok yönlü avantajları

Xteg'in kurucuları sektöre yeni adım atmış değiller. mteg firmasının sac işleme şirketlerinde şimdiye kadar CO2 lazer de dahil olmak üzere farklı teknolojileri kullanan makineleri bugüne kadar başarıyla sundular. Ancak sac işlemede fiber lazer teknolojisinin avantajları herkesçe bilinir hale geldi: Bu makineler çevreye saygılı, enerji bakımından daha verimli bir biçimde çalışıyorlar ve daha ekonomikler çünkü lazer gazı olmadan çalışıyorlar ve daha basit yapıda olmaları dolayısıyla daha az bakım gerektiriyorlar. Lazer ışını arayüze daha fazla enerji ve yoğunlukla, kayda değer düzeyde daha kısa bir dalga uzunluğuyla yönlendiriliyor. Bu ise daha yüksek üretim hızlarına ve odak çapının daha küçük olması dolayısıyla önemli ölçüde daha hassas ve stabil bir kesime imkan sağlıyor. Son olarak, ince sac işleme konusunda özellikle avantajlılar.

Xteg, Almanya'daki artan fiber lazer talebini karşılamak istiyor ve bunun için Ağustos 2019'da HGLaser'ın Almanya, Avusturya ve İsviçre'deki tek temsilcisi haline geldi. HGLaser, dünya çapında en büyük 10 lazer üreticisi arasında yer alan Çinli HGTECH şirketinin bir markası. HGTECH, Xteg ile koordinasyon içinde makinelerinin kullanıcı arayüzü, DIN standartları ve güvenlik düzenlemeleri bakımından yerel pazarın şartlarına uygun hale getirdi. Koronavirüs salgınından kaynaklanan birkaç haftalık duraklamanın ardından Çinliler iş yerlerine dönmeye başladılar. Kersten, "Üretim hızla ve neredeyse %100 oranında yeniden başladı" diyor.

Alman sac işleme pazarında da hava değişiyor. Kersten, "Şu anda pek çok şirket üretimlerini yeniden Almanya'ya taşımayı değerlendiriyor. Orada destek, bileşenler ve yedek parçalar bakımından Alman menşeli ekonomik ve yüksek kaliteli fiber lazer makinelerine yönelik bir talep var", diyor ve ekliyor: "İyi düzeydeki fiyat-kalite ilişkimiz sizi ikna edecek".

www.lantek.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers