www.endustriweb.com
FAULHABER GROUP

Geleceğin otomasyonuna tutunun

Robotikler için tam uyumlu tahrik sistemleri

Geleceğin otomasyonuna tutunun
Mekatronik kavrama sistemleri, yalnızca 22 mm çapa sahip fırçasız DC motorlar ve entegre hareket kontrolörü sayesinde pnömatik benzerlerinin performansına kolayca ulaşabilir. (Fotoğraf: Schunk)

Robotların olmadığı bir dünya günümüzde artık mümkün değil. Bu robotların kullanıldığı ve proses güvenliği, güvenilirlik ve ekonomik verimlilik gerektiren uygulama alanları ise bir hayli fazla. FAULHABER'ın tahrik sistemleri (şirket bilgi kutucuğuna bakınız) bu gereksinimleri karşılamada önemli bir rol oynamakta olup, sağlam ve kompakt tasarımla dayanıklılıkları ve performansları ile göz kamaştırmaya devam ediyor Bu özelliklerinden dolayı tahrik sistemleri, kanalizasyon robotları ve uzaktan kumandalı manipülatörlerden taşıma ve lojistik için robotlara, cerrahi uygulamalara veya protezlere kadar çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilmektedirler. İster yüksek dinamik ister hassas konumlandırmaya ihtiyaç duyulsun, 25 milyondan fazla olası mikro tahrik, optik, manyetik veya mutlak kodlayıcı kombinasyonuna sahip geniş ürün yelpazesi ve çeşitli arayüzlere sahip hız ve hareket kontrolörleri ile FAULHABER neredeyse her zaman en mükemmel çözümü sunuyor. İlaveten, bu teknolojik yapım kiti, uygulamaya özel taleplerin gerçekleştirildiği bir temel alan sunar ve böylelikle robotik teknolojisinin daha da evrimleşmesini kolaylaştırır.


Geleceğin otomasyonuna tutunun
TORU lojistik robotu, otonom sürüş ve taşıma robotiklerini birleştiriyor. Ürünler, negatif basınç kullanılarak raftan çıkarılır. Vakum uygulanmadan önce metal bir dil, rafın tabanı ile lojistik robotu arasındaki boşluğu kapatır. FAULHABER'ın fırçasız DC servo motorları dili uzatmak ve tutucu kolu hareket ettirmek için kullanılır. (Fotoğraf: Magazino)

Basınçlı hava olmadan tutuş

Geçmişte, hem hızlı hem de güçlü olan küçük tutucular her zaman pnömatikti. Çünkü basınçlı havayla, büyük miktarlarda basınç neredeyse herhangi bir gecikme olmaksızın iletilebilir. Ancak pnömatik için gerekli olan ayrıntılı altyapı bugün artık gerekli değildir. Mekatronik kavrama sistemleri, yalnızca 22 mm çapa sahip fırçasız DC motorlar ve entegre hareket kontrolörü sayesinde artık pnömatik benzerlerinin performansına kolayca ulaşabiliyor.

Yer altında veya depoda tam uyumlu çözüm

Mikro tahrikler kanalizasyon sistemlerinde de kullanılabilmektedirler. Sadece 15 mm çapında DC motorlar ve muayene robotlarına monte edilmiş değerli metal komutasyon sistemi, günlük kullanımda ne kadar sağlam ve bununla birlikte aşırı yük ve şok dirençli olduklarını gözler önüne seriyorlar. Küçük tahrikler bu özelliklerini lojistikte de kanıtlıyor. Bu endüstride, ürünlerin depolanması, geri alınması ve sevkiyat için hazırlanmasıyla ilgili artan sayıda iş adımı akıllı robotlar tarafından gerçekleştirilmektedir. Bir lojistik robotta kullanılan bir kaldırma kolonu ve kavrayıcıdan oluşan tipik bir ünite, örnek vermek gerekirse entegre Hareket Kontrolörüne ve planet dişli kafasına sahip fırçasız DC servo motorlardan oluşan bir tahrik ünitesi içerir. Kaldırma kolonunda kullanıldığında, bu kombinasyon, sabit yük değişiklikleri ile sürekli çalışma sırasında depolama veya geri alma sırasında hassas konumlandırma sağlar. Küçük FAULHABER tahrik sistemleri böylelikle robotik biliminin neredeyse tüm alanlarında temsil edilmektedir.
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers