www.endustriweb.com
NSK

NSK üstün hassas konumlandırma yetkinliğini kanıtlıyor

Hareket kontrolünde uzman olan NSK, müşterilerinin mikrometre ve hatta nanometre hassasiyetindeki gereksinimlerini karşılayan manipülatörler ve konumlandırıcılar tedarik etmektedir. Bu çözümler, nitelikli mühendislik ve bilgi birikimi gerektiren mikroskop altındaki hassas konumlandırma işlemleriyle ilgilidir. NSK Nano Konumlandırıcı, şirketin entegre mekatronik ve hassas konumlandırma tahrik teknolojisi uzmanlığının bir örneğidir. Bu bilgi birikimi; rulmanlar, lineer hareketli ürünler ve görüntü işleme çözümleri gibi teknolojilerin geliştirilmesine öncülük ettiğimiz onlarca yılın sonucudur.

Nanometre hassasiyetine sahip konumlandırma mekanizmalarına yönelik pazar talebi; yarı iletken üretim ekipmanı, biyoteknoloji, optik iletişim cihazları ve mikro elektro mekanik sistemler (MEMS) kullanan sektörler arasında artmaya devam ediyor. Bu gereksinimleri karşılaması amaçlanan hassas konumlandırma sistemleri bir süredir piyasada mevcut. Bu sistmeler genel olarak içerisinde bir vidalı mil, kademeli motor ve piezoelektrik elemanı içermektedir. Ancak, bu çözümler genellikle rijitlikten yoksundur ve yüksek hızlarda ihtiyaç duyulan üstün çözünürlüğü sağlayamaz.

NSK Nano Konumlandırıcı bu zorlukları aşmanıza yardımcı olur. Piezoelektrik elemanlı uygun vidalı mil ve sabit uçlu rulman ünitesine sahip cihaz, nanometre hassasiyetinde ve yüksek hızlarda mekanik rijitlikten ödün vermeden hassas konumlandırma sağlar. Maksimum hız 72 mm/s, çözünürlük 5 nm ve konumlandırma hassasiyeti ±15 nm'dir.

Nano Konumlandırıcının başlıca ayırt edici özellikleri konfigürasyonu ve sistem yapısıdır. Geleneksel hassas konumlandırma sistemleri, piezoelektrik aktüatör biçiminde yığılmış bir piezoelektrik eleman kullanır. Ancak bu tasarım; gerilim, moment ve radyal kuvvetlere karşı dayanıksızdır. Baskı yaylarının konuşlandırılması bu etkiye karşı koyabilir. Fakat yine de yeterli rijitlikten yoksun olup yüksek hızda çalışmayı aksatabilirler.

Bunun yerine, NSK Nano Konumlandırıcı vidalı milin sabit uçlu rulman ünitesinde bir piezoelektrik eleman bulunur. Piezoelektrik elemanın ön yük uygulanmış rulmanlar ile aynı mil üzerine monte edilmesi, istenmeyen moment ve radyal kuvvetlerin oluşmasını önler. Ek olarak, piezoelektrik eleman üzerinde baskı kuvveti olarak rulman ön yükünün sağlanması gerilimi önlerken rijitlikten taviz vermez.

Nano Konumlandırıcı XYZ konumlandırma aşamalarında kolay uygulama sunar. Örneğin, cihaz hassas şekilde konumlandırılmış bir NSK mikromanipülasyon sisteminin tam ortasında yer almaktadır. Tek bir hücre kadar küçük öğeleri bile manipüle etme yeteneği sayesinde sistem, çeşitli tıp bilimleri ve biyoteknoloji uygulamaları için uygundur. Nanoteknologlar ise sistemin mikroskobik aletlerin montajında kullanışlı olduğunu düşünmektedir.

Dönel devinimli motorla çalışan Nano Konumlandırıcılar, çeşitli kurulum ve mikro manipülatörlerin hassas konumlandırma kontrolünü sağlar. Böylece, kullanım kolaylığı ve farklı aşamalardaki hareketlerin oldukça hassas olması sağlanır.

İki tür NSK Nano Konumlandırıcı mevcuttur: kompakt tek eksenli kademeye sahip M serisi; ve çift eksenli XY tablalı CD serisi.
 
1) NSK Nano Konumlandırıcının yapısı, birçok geleneksel muadilinde bulunan radyal, moment ve gerilme kuvveti uygulanmasını önler


NSK üstün hassas konumlandırma yetkinliğini kanıtlıyor

2) NSK M-serisi Nano Konumlandırıcı, kompakt bir tek eksenli kademeye sahiptir
 

NSK üstün hassas konumlandırma yetkinliğini kanıtlıyor

3) NSK CD-serisi Nano Konumlandırıcı çift eksenli XY tablasına sahiptir
 

NSK üstün hassas konumlandırma yetkinliğini kanıtlıyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers