www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks, Owasys Gelişmiş Kablosuz Cihazlar firmasının çoğunluğunu satın aldı

HMS Networks AB'nin (publ) tamamına sahip olduğu yan kuruluşu HMS Industrial Networks AB, 1 Temmuz 2021'de İspanyol Owasys Advanced Wireless Devices S.L. şirketinin tüm hisselerinin %60'ını satın aldı. Merkezi Bilbao'da bulunan ve 20 çalışanı olan Owasys, ticari araçlar ve endüstriyel makineler için ürünler tasarlayan ve üreten bir kablosuz iletişim şirketidir.


Owasys, çeşitli mobil cihazların uzaktan izlenmesini ve kontrolünü sağlamak için kablosuz gömülü iletişim platformları sunar. Portföyü içerisinde kablolu ve kablosuz sensörler ile cihazlar ve çevre birimlerinden buluta veri işlemek ve iletmek için kullanılan owa4x IoT ağ geçidi ve Edge üzerinde araçlardan ve endüstriyel makinelerden gelen verileri kontrol etmek ve izlemek için kullanılan
owa450 IoT platformu gibi önemli ürünler yer almaktadır.

Owasys'in çözümlerinin sağladığı değerler arasında azaltılmış filo arıza süresi ve servis programlarını optimize etmek için veriye dayalı bakım çözümleri yer almaktadır.

“Owasys, HMS'nin stratejik önem arz eden 'Bilgi Merkezli' oyun alanının ilgi çekici bir kısmı olan mobil makineler ve ticari araçlar dikeyine girmesine olanak tanıyor. Owasys ile fabrika otomasyonundaki mevcut etkili noktamızın yanı sıra uzaktan erişim ve veri çözümleri konusundaki konumumuzu güçlendiriyoruz.” diyor HMS Networks CEO'su Staffan Dahlström. Ve şöyle devam ediyor: "Owasys, kendi boyutlarındaki bir şirket için etkileyici bir teknolojiye ve müşteri tabanına sahip ve HMS, gelecekteki gerçekleştirilecek gelişimler için bu anlamda iyi bir platform görevi görecektir."

“HMS ile birlikte pazarımızı geliştirmeye devam edebileceğimiz için çok heyecanlıyız. Teknolojik işbirlikleri için iyi fırsatlar görmekle birlikte HMS'nin uluslararası varlığının devam eden genişlememizde Owasys için çok faydalı olacağına inanıyoruz." diyor Owasys CEO'su Javier Gurtubay.

Owasys'in %60 hissesi, HMS tarafından, hisselerin %40'ına sahip olan ve işi yönetmeye devam edecek olan mevcut yönetim ekibinden satın alındı. Owasys'in 2021'de 5,5 milyon Euro net satış ve 1,4 milyon FVÖK'e sahip olması bekleniyor.

Satın almanın, HMS'nin ileriye dönük hisse başına kazançları üzerinde etkisi ise sınırlı olacak.


HMS Networks, Owasys Gelişmiş Kablosuz Cihazlar firmasının çoğunluğunu satın aldı

 

Bilbao'daki HMS ve Owasys temsilcileri. Soldan sağa: Javier Gurtubay Francia, CEO, Owasys. Damaso Orbe Larrondo, Satış Müdürü, Owasys. Oscar Cedergren M&A yöneticisi, HMS. Joakim Nideborn, CFO, HMS. Miguel López López, Ar-Ge Müdürü, Owasys. Juan Carlos Cabado Ramos, Tedarik Müdürü, Owasys.



 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers