www.endustriweb.com
Parker News

Parker'ın yeni ultra yüksek basınç hortumu, basınçlı su püskürtme uygulamalarında kullanım ömrünü uzatıyor

İnşaat, gemi yapımı ve genel olarak endüstri, 301 MPa nominal çalışma basıncına kadar çıkabilen PFX30-05'ten büyük yararlar sağlayacak.

Parker'ın yeni ultra yüksek basınç hortumu, basınçlı su püskürtme uygulamalarında kullanım ömrünü uzatıyor

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya önderi olan Parker Hannifin, aralarında inşaat ve gemi yapımının da yer aldığı çeşitli sektörlerdeki endüstriyel yüksek basınçlı yıkama/püskürtme uygulamalarında daha uzun kullanım ömrü sunan DN8 ultra yüksek basınç hortumu PFX30-05'i piyasaya sürüyor. Benzerlerinin çoğunda bulunan sekiz katman yerine yüksek mukavemetli çelik telden oluşan altı spiral katman içeren Parker PFX30-05, yalnızca 0,96 ile 1,11 kg/m arasındaki düşük ağırlığıyla, güçlü performans ve uzun süreli çalışma olanakları sunar.

Yüksek basınçlı yıkama/püskürtme uygulamalarının en önemli özellikleri yüksek basınçta ve yüksek hızda su püskürtmek olduğundan, zorlu endüstriyel ortamlarda gereken kullanım ömrünü yalnızca en sağlam hortumlar sağlayabilir. Parker'ın Avrupa Polimer Hortum Divizyonu tarafından geliştirilen yeni PFX30-05 ultra yüksek basınç hortumu, 3.010 bar'a (301 MPa, 43.645 psi) kadar çalışma basınçları sağlayan su püskürtme marpuçlarıyla kullanım için idealdir. Bu tür yüksek basınçlara genellikle inşaat sektöründe yüksek basınçlı suyla yıkım ve beton/asfalt gibi yüzeylerde biriken kirin ve maddelerin temizlenmesi için gerek duyulur. Pazardaki güvenlikle ilgili talepleri dikkate alan Parker'ın uzman ürün geliştirme mühendisleri ekibi, PFX30-05'i 2,3 tasarım katsayılı bir çalışma basıncı olacak şekilde üretmiştir.

Yüksek basınçlı yıkama/püskürtme uygulamaları son derece etkin şekilde kirleri çıkarmakla kalmaz, aynı zamanda kum püskürtme yoluyla temizleme gibi alternatif işlemlerden farklı olarak temizlik sırasında tozun oluşmasını da engeller. Sonuç olarak, tehlikeli yabancı maddeler havaya karışmaz; bu da inşaat işçileri için bir başka önemli güvenlik unsurudur. Tüm bu sebeplerle birlikte; pasları, kaplamaları ve yapışmış kristalize tuzu ortadan kaldırma kapasitesi, ultra yüksek basınçlı su püskürtme uygulamasının gemi yapımı ve genel mühendislik de dâhil olmak üzere diğer birçok sektörde de tercih edilmesine sebep olur.

Özellikle belirtilmelidir ki, PFX30-05 WJTA renk kodlamasını içerir ve turuncu dış kaplamaya sahip ultra yüksek basınç hortumu stoklarda hazır tutulmakla birlikte, diğer renkler de talebe göre temin edilebilir. Bu da, ürünün müşteri ihtiyaçlarına tam olarak uyarlanabilmesini sağlar.

Aşınmayla ilgili gereksinimlerin arttığı aşırı zorlayıcı koşullar için, yine WJTA kodlu turuncu renkte, ToughJacket dış kılıfa sahip çift dış kaplamalı bir versiyon da (PX30-05-TJ) mevcuttur. ToughJacket ultra yüksek basınç hortumları, Parker'ın standart çift dış kaplamalı hortumlarına kıyasla aşınmaya daha dayanıklı olan, daha sağlam ancak daha esnek bir dış kaplamayla üretilmiştir. ISO6945'e uygun aşınma testleri, bu tescilli kaplamanın aşınmaya karşı PVC'den en az 100 kat daha dayanıklı olduğunu göstermiştir.

18,7 ila 22,7 mm hortum dış çapına sahip olan ve 230 mm'lik minimum büküm yarıçapı sunan PFX30-05, -10 ila +70°C'lik su sıcaklıklarında kullanılabilir. Kullanıcılar mevcut çok çeşitli bağlantı türlerinden yararlanabilirler. 2X serisi sabit preslenmiş bağlantı elemanlarıyla kullanım için onaylı olan PFX30-05, Parker'ın mevcut 2748D-05Vxy, 2749D-05Vxy ve 2840D-05Vxy hortum tasarımlarının yerini alır.

Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: https://ph.parker.com/gb/en/ultra-high-pressure-waterblast-hose-pfx30-05

www.parker.com
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers