www.endustriweb.com
NSK

Beş NSK Avrupa üretim tesisinin tamamı yeşil elektrik kullanıyor

NSK, Ingiltere’nin Newark (endüstriyel rulmanlar ve lineer kılavuzlar) ve Peterlee (otomotiv rulmanları) bölgesinde bulunan iki üretim tesisinin elektrik sağlayıcısıyla, rüzgar enerjisinden üretilen "yeşil elektrik" tedarikini sağlayan bir sözleşme imzaladı. Başka bir deyişle, sağlayıcı, NSK'nın Ingiltere’deki tesislerinin tüketim taleplerini karşılamak için yenilenebilir kaynaklardan yeşil elektrik ürettiğini doğruluyor.

Bu sözleşmelerle, Almanya'daki Munderkingen ve Polonya'daki Kielce ve Wałbrzych dahil olmak üzere beş NSK Avrupa üretim tesisinin tamamı, Almanya Ratingen'deki şirketin Avrupa genel merkezi ve teknoloji merkezi gibi artık yeşil elektrik kullanıyor. Bu olumlu gelişme, NSK'nın faaliyetlerinin çevre üzerindeki etkisini azaltmak için attığı birçok adımdan biridir ve şirketin 2030 yılına kadar karbonsuz üretim tesislerinin (kapsam 1 ve 2 emisyonları) işletilmesine yönelik Avrupa hedefinin bir parçasıdır.

Yeşil enerji kullanımının iklimi etkileyen emisyonların azaltılması üzerinde önemli bir etkisi vardır. Avrupa'nın en büyük NSK tesisi olan Kielce fabrikası 2019'da tamamen yenilenebilir kaynaklardan elde edilen elektriğe geçtiğinde, sonraki yılda yaklaşık 65.000 ton miktarında CO2 emisyonunda azalma görüldü.

NSK Avrupa, AKG (Avrupa Kalite Güvencesi), Kalite ve Çevre Sistemleri Müdürü Eddie Ward şunları söylüyor: "İki İngiltere fabrikası elektrik tüketimi açısından Kielce'den daha küçük olsa da, CO2 emisyonlarında yıllık yaklaşık 10.000 ton azalma bekliyoruz, ki bu çok önemli bir oran. Bu ayrıca sürdürülebilirlik hedeflerimize ulaşmamıza ve küresel ısınmayla mücadeleye katkıda bulunmamıza yardımcı olacak.”

Yeşil enerji tedariğine ek olarak, dünyanın dört bir yanında bulunan 23 NSK tesisi, kendi güneş ve rüzgar enerjisini üreterek CO2 emisyonlarını yılda yaklaşık 3.900 ton azaltıyor. Bu girişim, şirketin fabrikalarında ve ofislerinde enerji tüketimini azaltmaya yönelik süregelen çabalarıyla örtüşüyor.

2008'de NSK, piyasa çıkan her yeni ürünün çevresel etkisi için bir KPI (Temel Performans Göstergesi) ortaya koydu: "Neco" faktörü.

Eddie Ward şöyle devam ediyor: “Bu faktörle, ürünlerimizin çevre dostu olup olmadığını kapsamlı ve nicel olarak değerlendirmek için eko-verimlilik göstergelerini ele alıyoruz. Amacımız, Neco puanı 1,2 veya daha yüksek olan yeni ürünler geliştirmek. 2020'de rulmanlar, lineer kılavuzlar, aktüatörler ve greslerden oluşan altı yeni çevre dostu ürünle bu hedefe ulaştık. Tüm yeni ürün geliştirmelerimizle bu faaliyetimizi sürdürüyoruz.”

Polonya'nın Kielce kentindeki en büyük tesis dahil olmak üzere NSK'nın beş Avrupa üretim tesisinin tamamı, yeşil elektrik kullanıyor.


Beş NSK Avrupa üretim tesisinin tamamı yeşil elektrik kullanıyor

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers