www.endustriweb.com
Parker News

Parker IQAN-XC4x genişletme modülleri, artık işlevsel güvenlik sertifikalı

Sertifika, daha yüksek düzeyde işlevsel güvenlik gerektiren mobil hidrolik uygulamalarda sistem entegrasyonunu ve makine tasarımını kolaylaştırır.

Parker IQAN-XC4x genişletme modülleri, artık işlevsel güvenlik sertifikalı

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri olan Parker Hannifin, şimdi IEC 61508 güvenlik bütünlüğü seviyesi 2 (SIL2) sınıfı sertifikaya sahip IQAN-XC41, IQAN-XC42 ve IQAN-XC43 genişletme modüllerini sunuyor. Bu geliştirme, modüllerin, EN 13849-1 performans seviyesi d'ye (PL d) kadar olan makine güvenlik işlevlerinin bir parçası olarak kullanılmasını mümkün kılar. Güvenlik sertifikalı genişletme modülleri sayesinde mühendisler, daha yüksek düzeyde işlevsel güvenlik gerektiren mobil hidrolik uygulamalarda sistem entegrasyonunu ve makine tasarımını daha yalın hâle getirebilir. Söz konusu uygulamalara örnek olarak malzeme taşıma, inşaat, hava platformları ve özel araçlar (çöp kamyonları gibi) sayılabilir.

Parker'ın sunduğu yeni geliştirmeler sayesinde en yeni IQAN platformundaki her iki kontrolör türü de (MC4x ana kontrolörleri ve XC4x genişletme modülleri) makine tasarımcılarının istedikleri gibi kullanabilecekleri birçok seçenek sağlayan güvenlik sertifikalı çeşitli versiyonlar sunmaktadır. Örneğin, tasarım mühendisleri, artık, makinede en iyi fiziksel konumda yer alan bir modüle kritik G/Ç atayarak kablo karmaşasını ve maliyeti azaltabilir. Bu modüler yapı, pim uyumlu birimlerle kolay ölçek büyütme veya küçültme olanağı sağlar.

XC4x'in önemli bir özelliği, Parker'ın, hem güvenli hem de bant genişliğini verimli şekilde kullanan, yeni tasarlanmış protokolüdür. Protokol, hem klasik CAN'yi (250 ve 500 kb/sn.) hem de 500/2.000 kb/sn'ye kadar CAN FD'yi destekler. Özellikle, hidrolik vanaları kontrol eden tüm çıkışların başlangıçta güvenli olduğu bir sistemde, uygulama tasarımcısı, temel durdurma işlevlerini entegre etmek için sistemi ilave bileşenler ekleyerek karmaşıklaştırmak zorunda kalmaz.

IQAN, mobil hidrolik uygulamalar için işlevsel güvenlik, hassas kontrol ve kullanım kolaylığına en yüksek düzeyde odaklanan bir elektronik kontrol sistemidir. IQAN serisinin odağında, yapılandırma ve bakım görevlerini kolaylaştıran IQAN yazılım araç zinciri ile birlikte, tam entegre bir kontrolör ve ekran çözümü yer alır. IQAN; kullanımı güvenli, hızlı ve etkili bir uygulamadır.

IQAN araç zinciri üç temel yazılım paketinden oluşur: uygulama tasarımı için IQANdesign; uygulama simülasyonu için IQANsimulate; servis ve diyagnostik için IQANrun. Parker'ın ortaklığında geliştirilen IQAN donanımı ve IQAN yazılımı sayesinde, kullanıcılar, tak ve kullan tipi işlevselliğin yanı sıra artırılmış güvenlik performansından da faydalanır.

İşlevsel güvenlik için IQAN kullanmanın sayısız faydası vardır. Örneğin, hızlı ve kolay sistem düzeni ve makine işlevi tasarımı için üst düzey bir grafik aracı olan IQANdesign kullanıldığında, uygulamayı veya yerleşik yazılımı derlemeye gerek kalmaz (Parker, tüm yerleşik yazılımları ve IQAN uygulama yorumlayıcısını derler ve doğrular). IQANdesign'ı kullananlar, proje kontrolünün rehberliğinde güvenlik işlevlerini öne çıkarıp belgeleyebilir. Ayrıca, tasarımcılar, istenen işlevi kolayca oluşturabilir ve öngörülebilir gerçek zamanlı performanstan yararlanabilir.

Sonuç olarak, modüller arasında gerçek zamanlı performansla, güvenlikle ilgili sinyallerin alışverişi için birden fazla IQAN ana modülü, Parker IQAN protokolleriyle sorunsuz şekilde birlikte kullanılabilir. Güvenlik açısından bakıldığında, kontrolör ve diyagnostik araçlarının birlikte çalışacak şekilde tasarlanması, geliştiriciler için büyük bir avantaj sağlar. Her şey yazılım destek araçları ve kontrolör donanımından oluşan aynı sistem içinde olduğunda; dikkatle düşünülmüş, güvenilir bir arayüz sağlamak çok daha kolaydır. IQAN, SAE J1939-76'nın genel desteği sayesinde, sensörler ve diğer giriş cihazlarıyla güvenli bir iletişim için güvenlikle ilgili cihazları kolayca uygular.

IQAN-XC4x genişletme modülü serisinde güvenlik sertifikalı ve yüksek performanslı üç versiyon vardır: XC41, XC42 ve XC43. Bunların her biri, tüm hidrolik mobil makinelerin gereksinimlerini karşılayacak şekilde farklı biçimlerde kullanılabilir. Böylece bir IQAN-MC4x ana kontrolörüne bağlandığında IQAN kontrol sisteminin genişletilmesini kolaylaştırır.

Parker, güvenlik sertifikalı MC4xFS için üç versiyon sunar: Uygun maliyetli ve görev odaklı kontrolü destekleyen bir veya iki güvenlik işlevine yönelik MC41FS; orta ölçekli uygulamalar ve G/Ç dağıtımı için daha yüksek sayıda güvenli çıkış sağlayan MC42FS ve birden fazla güvenlik işlevi içeren uygulamalar için büyük ve merkezî bir kontrolör olan MC43FS.

Daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin:
https://ph.parker.com/tr/tr/expansion-controllers-iqan-xc41-xc42-xc43-xc44

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers