www.endustriweb.com
NSK

NSK, biyoplastik kafese sahip dünyanın ilk rulman serisini piyasaya sürüyor

NSK 2021'de rulmanlar için geliştirdiği dünyadaki ilk biyoplastik kafesin ardından şimdi de ilk ürün yelpazesini piyasalara sürmeye hazırlanıyor. Yeni ısıya dayanıklı kafes, klimalardaki fan motorları için ideal olan 60 ve 62 sabit bilyalı rulman serisiyle birlikte sunulacak. Yakın gelecekte ise NSK, çevre dostu ürünler geliştirmek isteyen OEM'ler için ürün ve ilgili uygulama yelpazesini genişletmeye devam edecek.

Rulman kafesini yenilenebilir biyokütle kaynaklarından (ağırlıklı olarak bitkilerden) elde edilen biyoplastik malzemelerden üreterek yaşam döngüsü CO2 emisyonlarını fosil yakıtlardan yapılan geleneksel plastiklere kıyasla %91 oranında azaltmak ve böylece karbon nötr girişimlere katkıda bulunmak mümkün. Ayrıca, geleneksel biyoplastik bileşenlerde düşük ısı direnci konusunda sorunlar yaşanırken testler sonucunda NSK tarafından seçilen kafes malzemesinin 120°C'ye kadarki çalışma sıcaklıklarına dayanabildiği görülmektedir.

Halihazırda kliması olan evler ve iş yerleri, Covid-19 salgını ve daha iyi havalandırma sisteminin avantajları nedeniyle klimalarını yenilemek isterken Avrupa genelinde günden güne artan haneler için sağlanan uygun ücretler sayesinde yeni klima satışlarında da artış yaşanacak. Rulmanlar, klimalardaki fan motorlarının önemli bir parçasıdır. NSK 60ve 62 sabit bilyalı rulman serisi ve piyasaya sürülen dünyanın ilk %100 biyoplastik kafesi sayesinde, klima tedariğini sağlayan OEM'ler sürdürülebilirliğe yönelik portfolyolarını da genişletebilir.
 
Geliştirme sürecinde CAE teknolojisinin kullanılması ise NSK'nın boyutları, şekli ve deformasyonu değerlendirmesine ve mevcut kalıp araçlarının uygunluğunu değerlendirmesine olanak tanıdı. Şirket, ayrıca güç ve kalite gibi önemli özellikleri de değerlendirebildi. NSK, çalışma koşullarındaki kafes stres durumunu değerlendirmek için özellikle dijital ikiz simülasyonunu kullandı.

Simülasyon sonuçlarıyla kazanılan hızla NSK, fiziksel prototiplere ilişkin gerçek dünya testi aracılığıyla dönüş esnasında kafes performansına yönelik daha fazla kalite kontrolü gerçekleştirdi. Şirket, iki bakış açısını paralel bir şekilde uygulayarak kafes geliştirme süresinin geleneksel süreçlere kıyasla üç kat azalmasını da sağladı.

Klima fan motorlarındaki rulmanların yüksek güvenilirliğe sahip olmasının yanı sıra düşük gürültü ve sürtünme gerçekleştirmesi beklenir. NSK'nın işlevsel değerlendirme testleri ise biyoplastik kafese sahip rulmanların, poliamid 66'dan yapılmış geleneksel kafeslerle aynı oranda gürültü ve sürtünme performansına sahip olduğunu doğruladı.
Sonuç olarak, yeni biyoplastik kafes OEM'lerin karbonsuz ürünler geliştirmesine yardımcı olabilecek imkanlar sunmanın yanı sıra poliamid 66'ya eşdeğer mukavemet, ısı direnci, gres direnci ve kaynak mukavemeti göstermekle kalmaz, benzer oranlarda sertlik, yorulma, sürünme ve darbe direnci de gösterir.

Yakın gelecekte NSK, karbon emisyonlarını daha da azaltmak ve karbon nötr bir toplumun oluşumuna katkıda bulunmak amacıyla otomotiv gibi diğer sektörlere yönelik ürünlerde biyoplastik kullanımını arttırmaya devam edecektir.

1) NSK, rulmanlar için geliştirdiği yeni kafesi biyoplastik (bitki bazlı) bir malzemeden üretmektedir. Fotoğraf: Kai Beercrafter/ Shutterstock


NSK, biyoplastik kafese sahip dünyanın ilk rulman serisini piyasaya sürüyor

2) NSK'nın biyoplastik kafesi, poliamid 66'dan yapılan geleneksel plastik kafeslerle eşdeğer performans sergilerken yaşam döngüsü CO2 emisyonunu %91 oranında azaltır. Fotoğraf: NSK


NSK, biyoplastik kafese sahip dünyanın ilk rulman serisini piyasaya sürüyor

3) NSK 60 ve 62 sabit bilyalı rulman serisinde çevre dostu ve ısıya dayanıklı yeni biyoplastik kafesler bulunmaktadır, bu da OEM'lerin karbon nötr ürünler geliştirmesine yardımcı olur. Fotoğraf: NSK


NSK, biyoplastik kafese sahip dünyanın ilk rulman serisini piyasaya sürüyor

 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers