www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS, Batarya Enerji Depolama Sistemleri için iletişim çözümleri sunuyor

HMS Networks, hızla büyüyen batarya pazarı için çeşitli iletişim çözümleri sunuyor. Batarya Enerji Depolama Sistemleri (BESS), bataryalara ve çevresel bileşenlere bağlanmak, elektrik şebekesi ile iletişim kurmak, sistemleri uzaktan izlemek ve pek çok farklı işlevi yerine getirmek adına iletişim becerileri kullanmayı gerektiriyor.

HMS, Batarya Enerji Depolama Sistemleri için iletişim çözümleri sunuyor

Batarya Enerji Depolama Sistemleri (BESS) enerji krizini çözmek ve dünyayı daha sürdürülebilir kılmak için belki de anahtar unsurlardan bir tanesi olabilir. Rügar ve güneş gibi enerji kaynaklarına her zaman ulaşmak mümkün olmadığından, bu kaynaklar kısıtlı olduğunda büyük bataryalar enerjiyi gerektiğinde kullanmak adına depolayabilirler.

Sistemlerin iletişim ihtiyacı
Batarya Enerji Depolama Sistemleri, batarya hücrelerinin birleştirilerek batarya gruplarına, daha sonra konteynerlere ve bu konteynerlerin de bir araya getirilerek bir kaç futbol sahası büyüklüğündeki batarya parkları haline getirilmesiyle oluşur.  Sistemler yeni veya geri dönüştürülmüş bataryalar kullanabileceği gibi, farklı bileşenleri de içinde barındırır. Bununla birlikte bu büyük batarya parklarının işlevsel olabilmesi için bir hayli yüksek iletişim becerilerine ihtiyaç vardır. HMS işte tam bu uygulama alanı için geliştirilmiş geniş kapsamlı bir iletişim çözümü paketi sunuyor.

Hata önleme ve CAN tabanlı cihazların ağ iletişimi

Batarya pazarı araba endüstrisi tarafından domine edildiği için, pek çok sistemde tercih edilen iletişim standardı CAN'dir. Bu noktada HMS, Ixxat markası arcılığıyla PC bağlantısı, ağ iletişimi, hat uzatma, galvenik izolasyon ve daha fazlası için geniş bir iletişim çözümü portföyü sunuyor.

Ağ iletişimi noktasında, bileşenlerin hem dış etmenlerden (yıldırım düşmesi gibi) hem de sistemsel sorunlardan (AC/DC kısa devresi) korunması hayati önem taşır. Cihazın korunması zararın önüne geçmek için olmazsa olmazdır.


HMS, Batarya Enerji Depolama Sistemleri için iletişim çözümleri sunuyor

CAN tabanlı ağ iletişimi ve cihaz koruması için HMS'nin sunduğu Ixxat ürünleri.

Ağ iletişimi geçitleri
Batarya Enerji Depolama Sistemleri genellikle bataryalar, BMS, PLC'ler, yangın algılama üniteleri veya klima gibi farklı sektörlerden çeşitli ekipmanları tek bir uygulamada birleştirir . Farklı ekipmanı birleştirmek için çeşitli protokolleri ve ağ standartlarını birbirine bağlamak gerekir. CAN, Modbus, BACnet, KNX ve diğer protokoller, HMS'nin tüm önemli veri alışverişini yöneten ve aynı zamanda merkezi kontrolü sağlayan akıllı ağ geçitleri aracılığıyla kolayca bağlanabilir.

Ek olarak, bu ağ geçitleri, mümkün olan en iyi veri alışverişini gerçekleştirmek için verileri seçici olarak filtreleyebilir, eşleyebilir ve gerekirse ustaca yönlendirebilir.


HMS, Batarya Enerji Depolama Sistemleri için iletişim çözümleri sunuyor

HMS'nin sunduğu ağ iletişimi geçitleri BESS kullanımına son derece uygundur.

Cloud/SCADA connectivity and remote access
Bulut çözümlerine veya SCADA sistemlerine bağlanmak için akıllı ağ iletişimi de gereklidir. Bu bağlantı, HMS'nin sunduğu hem enerji hem de endüstriyel fieldbus protokollerini destekleyen SG (Akıllı Şebeke) ağ geçitleri ve bulut bağlantısı için gerekli protokoller kullanılarak yapılabilir.

SG ağ geçitleri, merkezi kontrolün yanı sıra HMS'ye ait WEBfactory® şirketinin i4SCADA® çözümünü kullanarak öngörücü bakım, günlük kaydı veya veri görselleştirme için uzaktan erişim sağlar. SG ağ geçitleri ayrıca güvenlik duvarı, OpenVPN®, TLS şifreleme ve kullanıcı yönetimi gibi sağlam siber güvenlik özellikleri de sağlar. Bu koruyucu önlemler, siber saldırılara karşı korunmak için vazgeçilmezdir.


HMS, Batarya Enerji Depolama Sistemleri için iletişim çözümleri sunuyor

Ixxat® SG ağ geçitleri, enerji ve endüstriyel protokoller arasındaki iletişimi yönetirken, WEBfactory i4SCADA, yüksek düzeyde uyarlanabilir veri görselleştirmesini mümkün kılar.


HMS İş Birimi Ixxat Genel Müdürü Alexander Hess, “Toplumlar bir bütün olarak rüzgar ve güneş gibi daha sürdürülebilir enerji kaynaklarına yöneldiği için Batarya Enerjisi Depolama Sistemlerinin iletişim çözümlerine yönelik hızla artan bir talep görüyoruz” diyor. "BESS sistemlerinin çalışması için iletişim gereklidir ve HMS, bu sistemlerdeki iletişim sorunlarını çözmek için kapsamlı bir endüstriyel iletişim çözümü portföyü sunuyor."

HMS Teknoloji Sohbetini izleyerek daha fazla bilgi edinin

Batarya Enerji Depolama Sistemleri ile ilgi daha fazla bilgi için: www.ixxat.com/bess

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers