www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

Endüstriyel ağlar zorlu zamanlara rağmen büyümeye devam ediyor - HMS Networks'e göre 2022 yılı endüstriyel ağ pazarı payları

HMS Networks, fabrika otomasyonunda yeni bağlı düğümlerin dağılımını tahmin etmek için her yıl endüstriyel ağ pazarını analiz ediyor. Bu yılki çalışma, endüstriyel ağ pazarının 2022'de %8 oranında büyümesinin beklendiğini gösteriyor. Endüstriyel Ethernet hala en yüksek büyümeyi gösteriyor ve şu anda tüm yeni kurulan düğümlerin %66'sını oluşturuyor (geçen yıl %65). Fieldbus'lar %27'de kalırken (28), kablosuz ise %7'lik pazar payını koruyor. PROFINET ve EtherNet / IP ağ sıralamasında %17 pazar payı ile ilk sırada yer alıyor, ancak EtherCAT %11 ile hızlı bir şekilde farkı kapatıyor.

Endüstriyel ağlar zorlu zamanlara rağmen büyümeye devam ediyor - HMS Networks'e göre 2022 yılı endüstriyel ağ pazarı payları

HMS Networks' göre 2022 yılı pazar payları – fieldbus, enEthernet and wireless.


HMS Networks, küresel fabrika otomasyonu içinde yeni kurulan düğümlere dayalı olarak gerçekleştirdiği endüstriyel ağ pazarı yıllık analizini sunuyor. Endüstriyel ICT (Bilgi ve İletişim Teknolojisi) içinde bağımsız bir çözüm sağlayıcısı olan HMS, endüstriyel ağ pazarının içyüzüne hakim. 2022 yılı için gerçekleştirilen çalışma ise fieldbus'lar, endüstriyel Ethernet ve kablosuz teknolojiler için tahmini pazar paylarını ve büyüme oranlarını içeriyor.

Çalışmada HMS, endüstriyel ağ pazarının büyümeye devam ettiğini ve 2022'deki toplam pazar büyümesinin +%8 olması beklendiğini ortaya koyuyor ki bu da fabrikalarda network bağlantısının öneminin devam ettiğini doğruluyor.

Endüstriyel ethernet istikrarlı olarak büyüyor
%10 büyüyen Endüstriyel Ethernet, pazar payı almaya devam ediyor. Endüstriyel Ethernet, fabrika otomasyonunda yeni kurulan düğümlerin küresel pazarının %66'sını oluşturuyor (geçen yılki %65'e kıyasla). EtherNet / IP ve PROFINET %17 pazar payı ile birinciliği paylaşıyor, ancak EtherCAT ileriye doğru büyük bir sıçrama yapıyor ve ilk kez %11 pazar payı ile çift haneli rakamlara ulaşıyor. Modbus-TCP de %6 pazar payına ulaştığı için iyi gidiyor.

Fieldbus tekrar büyüyor
Fieldbus'lar geçen yılki %28'e kıyasla %27 pazar payına sahip. Bununla birlikte, bu rakamların arkasında ilginç bir gerçek var zira HMS'ye göre kaybedilen yüzde 1'lik pazar payına rağmen kurulu fieldbus düğümlerinin gerçek sayısının, birkaç yıllık düşüşün ardından 2022'de geçen yıla göre %4 artması bekleniyor. Bunun altında yatan nedenin, koronanın etkileri ve zorlu bileşen durumu nedeniyle bu gibi belirsiz zamanlarda fabrikaların yerleşik endüstriyel ağ çözümlerini tercih etmesi olduğuna inanılıyor.

PROFIBUS, %7 pazar payıyla en çok kurulu fieldbus olmaya devam ediyor. Onu %5 ile Modbus-RTU ve %4 ile CC-Link izliyor. İlginç bir şekilde, Modbus teknolojileri TCP ve RTU, modern fabrikalarda da yaygın olarak kullanılmaya devam ediyor ve ikisi birlikte 2022'de geçen yıla göre pazarın %11'ini oluşturuyor.

Kablosuz kullanım açığa çıkıyor - 5G'nin etkisi ise henüz gelmiş değil
Kablosuz teknolojiler ise ağ pazarının genel büyüme oranı ile olan %8 oranında büyüyor ve böylece %7 pazar payında kalıyor. Tipik kullanım örnekleri arasında kablo değiştirme uygulamaları, kablosuz makine erişimi ve mobil endüstriyel ekipman bağlantılar yer alıyor. Pazar hala yeni nesil fabrika otomasyon tesislerinde 5G'nin dağıtımını ve etkisini bekliyor.

Endüstriyel ağ iletişimi üretimde üretkenlik ve sürdürülebilirliğin anahtarı
Endüstriyel ağ bağlantısı, modern üretimde üretkenlik ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmanın mutlak anahtarı ve bu da endüstriyel ağ pazarında gördüğümüz büyümenin ana itici gücü”diyor HMS Networks Pazarlama Direktörü Anders Hansson. "Fabrikalar, yalnızca üretkenliği ve sürdürülebilirliği değil, aynı zamanda kaliteyi, esnekliği ve siber güvenliği de optimize etmek için sürekli olarak çalışıyorlar ki sağlam bir endüstriyel ağ iletişiminin bunu başarmada anahtar olduğunu biliyoruz. Tüm ağ alanlarında büyüme görürken, yerleşik fieldbus teknolojilerinin tekrar büyümeye başladığını görmek özellikle ilginç.”

Bölgesel ağ varyasyonları
EtherNet / IP ve PROFINET, Avrupa ve Orta Doğuda liderliği sürdürürken onları diğer popüler ağlar Modbus (RTU / TCP) ve Ethernet POWERLINK izliyor. ABD pazarını EtherNet / IP domine ederken EtherCAT güçlü bir şekilde gelişip pazar payı kazanıyor. PROFINET, parçalı bir Asya pazarına liderlik ediyor. Onu da EtherNet / IP ve diğer güçlü rakipler CC-Link / CC-Link IE Field, EtherCAT, PROFIBUS ve Modbus (RTU / TCP) izliyor.

VİDEO:
HMS TechTalk'ta Anderson Hansson bu yılki çalışmanın arkaplanını anlatıyor ve sonuçları yorumluyor.

Kapsam:

Çalışma, Fabrika Otomasyonu içinde yeni kurulan düğümlerin sayısına dayalı olarak HMS'nin 2022 tahminlerine yer veriyor. Düğüm, endüstriyel alan ağına bağlı bir makine veya cihaz olarak tanımlanıyor. Sunulan rakamlar, sektördeki meslektaşlarımızın iç görülerine, kendi satış istatistiklerimize ve pazarın genel algısına dayalı olarak HMS'nin hazırladığı konsolide görüşünü yansıtıyor.

Endüstriyel ağlar zorlu zamanlara rağmen büyümeye devam ediyor - HMS Networks'e göre 2022 yılı endüstriyel ağ pazarı payları

Anders Hansson, Pazarlama Kurulu Başkanı, HMS Networks

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers