www.endustriweb.com
Parker News

Parker Autoclave Engineers'ın iğne vanaları ve bağlantı elemanları, hidrojenle çalışan araçlarda kullanıma yönelik EC-79 sertifikası aldı

Hareket ve kontrol teknolojilerinde dünya lideri olan Parker Hannifin, orta basınçlı iğne vanalarının Autoclave Engineers SM Serisi ve orta basınçlı konik ve diş bağlantı elemanları için EC-79 sertifikası aldı.

Parker Autoclave Engineers'ın iğne vanaları ve bağlantı elemanları, hidrojenle çalışan araçlarda kullanıma yönelik EC-79 sertifikası aldı

EC-79 onayı ve sertifikası, hidrojenle çalışan araçlara takılacak bileşen ve sistemlere yönelik AB regülasyon şartının bir parçasıdır.

Atmosfere CO2 yerine su buharı emisyonu gibi sıfır kirlilik salan daha sürdürülebilir ve enerjiyi verimli kullanan araçlara yönelik ihtiyaç giderek artmaktadır. Parker, çeşitli hidrojen uygulamaları için güvenli ve verimli çalışmayı sağlayan çok çeşitli çözümlerle dünya çapındaki karbonsuzlaşma çabalarını desteklemektedir.

EC-79 tip onayı, kullanılan bileşenlerin sızdırmadan veya deforme olmadan elektriksel, mekanik, termal ve kimyasal çalışma koşullarına dayanabileceğini onaylar. Ayrıca bileşenlerin, kullanım ömürleri boyunca beklenen sıcaklıklara ve basınçlara güvenilir şekilde dayanabilmelerini; monte edilebilecek ve hasara karşı korunabilecek şekilde tasarlanmalarını sağlar. Parker ürünleri, regülasyonun katı kalifikasyonlarını karşıladıkları konusunda emin olmak için, çok sayıda zorlu testten geçirilmiştir.

İğne vanalardaki hidrojen çeşidi, -40°C ila 120°C arasındaki sıcaklıklara ve 700 bara (10.152 psi) kadar dayanabilen benzersiz bir gövde/yuva ve PTFE salmastra tasarımı içerir. Hem SM Serisi iğne vanalar hem de konik ve diş bağlantı elemanları, gerilim konsantrasyonunu borunun dişli olmayan kısmına aktaran titreşim önleyici bağlantılara sahiptir ve 1 ince (2,54 cm) kadar olan boyutlarda tedarik edilir.

“EC-79 sertifikası, Parker Autoclave Engineers serisinin yüksek kalitesinin kanıtıdır. Parker, bu kalifikasyon için yapılan tüm testleri başarıyla geçti. Parker'ın mühendislik ekibinin uzmanlığı ve ürün çeşitlerinin kalitesi düşünüldüğünde bu hiç de şaşırtıcı bir durum değil.”
 Parker Instrumentation Products Division Ürün Müdürü Franck Grignola, şunları söylüyor.

Parker Autoclave Engineers'ın bu vanaları ve bağlantı elemanları, hâlihazırda EC-79 onaylı A-LOK® iki soketli boru bağlantı elemanı serisini tamamlar ki bunlar, hidrojenle çalışan araçlarda 350 bara kadar basınçlarda ve -40°C'ye kadar düşük sıcaklıklarda kaliteli, sızıntısız bağlantılar sağlayacak şekilde tasarlanmışlardır. Bu bağlantı elemanları; kriyojenik, basınç ve termal döngü ile titreşim uygulamalarında güvenilir bir çalışma sağlar.

Parker'ın hidrojen uygulamaları için uygun enstrümantasyon serisindeki diğer ürünler arasında; bağlantı elemanları, boru sistemleri, filtreler, küresel vanalar ve çek valflerin yanı sıra sıvı hidrojen uygulamaları için uygun çeşitli kriyojenik vanalar sayılabilir.

Parker Hannifin'in çevre dostu bir yakıt kaynağı alternatifi olarak hidrojenin enerji dönüşümünü ve güvenli kullanımını nasıl desteklediği hakkında daha fazla bilgi için lütfen şu adresi ziyaret edin: www.parker.com/hidrojen-servis

www.parker.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers