www.endustriweb.com
innodisk

Innodisk’ten Uç Bilişim (Edge) AI SSD Ürün Ailesi

Endüstri sınıfı veri depolama ve gömülü çevre birimleri alanında dünyanın lider üreticisi olan Innodisk, uç bilişim AI teknolojisinin gelişimine katkı vermeye devam ediyor.

Innodisk’ten Uç Bilişim (Edge) AI SSD Ürün Ailesi

Innodisk, uç bilişim AI uygulamalarına yönelik yeni SSD ürün ailesinin lansmanını yaptı. Ürün ailesi; 2,5” SATA 3TS6-P, 3TS9-P ve M.2 (P80) 4TS2-P modellerinden oluşuyor. Bu diskler, düşük gecikme zamanı, yüksek yazma hızı ve yüksek veri depolama kapasitesi özellikleriyle öne çıkıyor. Ayrıca bu modeller, veri kaybına ve izinsiz erişime karşı iCell ve AES teknolojilerini içinde bulunduruyorlar.

Innodisk, bu yeni ürünleriyle akıllı mağaza, akıllı şehir, akıllı filo yönetimi ve ağa bağlı depolama (NAS) gibi çeşitli uygulama alanlarını hedefliyor. Ürünlerin yüksek hızı, güvenilirliği ve endüstri sınıfı yüksek kalitesi sayesinde bu uygulama alanlarında gelişen pazar ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Yapılan araştırmalar, uç bilişim veri merkezleri pazarının, 2020-2028 döneminde, yüzde 24,58’lik bir bileşik yıllık büyüme hızına (CAGR) ulaşacağını gösteriyor. Yapay zekâ, nesnelerin interneti (IoT) ve 5G gibi teknolojilerin gelişmesi ile veri kullanımında odak, bulut bilişimden uç bilişim uygulamalarına doğru kayıyor ve bu durum, uç bilişim sunucularına ve veri merkezlerine olan talebi arttırıyor. Innodisk, bu tabloda, uç bilişim sunucularına yönelik çözümler sunarak yeni iş olanakları yaratmaya hazır.

Uç bilişim sunucularında yer alan ve yapay zekâ uygulamalarına yönelik kullanılan SSD’ler, verinin, bir merkeze iletilmeden, kaynağında ve hızlı bir şekilde işlenmesini sağlıyor. Böylece sistemin hem gecikme süresi hem de maliyeti azalıyor. Örneğin, akıllı sokak aydınlatma sistemleri ve trafik izleme birimleri, veriyi yüksek hızda kaydetmek ve okumak, gerçek zamanlı olarak işlemek ve yüksek veri depolama kapasitesi için SSD’leri kullanıyor. Uç bilişim sunucuları da benzer şekilde SSD’lerden yararlanıyor. Innodisk’in, kapasitesi 6,4 TB’ye ulaşan yeni SSD çözümleri, uç bilişim veri depolama pazarında önemli bir fark yaratmaya ve son kullanıcılara katma değer sağlamaya hazır.

Innodisk’in Flash Disk Bölümü’nün Genel Müdürü CC Wu, firmanın, hızla büyüyen 5G ve yapay zekâ alanlarındaki uygulamalara yönelik çalışmalarına şimdiden başladığının altını çiziyor. Innodisk’in yeni SSD ailesi, firmanın; yazılım, donanım ve aygıt yazılımı (firmware) alanlarındaki Ar-Ge kabiliyetlerinin bir araya gelmesiyle geliştirildi. Innodisk, endüstriyel SSD’lerin avantajlarıyla veri merkezi SSD’lerinin karakteristik özelliklerini bir araya getiren yeni SSD ürün ailesiyle uç bilişim pazarından önemli bir pay almayı ve sürekli büyüyen bu sektörün ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers