www.endustriweb.com
innodisk

Innodisk, Önde Gelen İş Ortaklarıyla Akıllı Uygulamalara Güç Verecek Yapay Zekâ Stratejisini Açıkladı

Endüstriyel depolama ve gömülü çevre birimleri alanında dünyanın lider üreticisi olan Innodisk, Tayvan’ın başkenti Taipei’de düzenlediği basın toplantısında, Innodisk Grubu’nun yapay zekâ (artificial intelligence / AI) pazarına odaklanan yeni geliştirme stratejisini açıkladı; aynı zamanda Innodisk AI Çözümü’nü tanıttı. Innodisk, faaliyetlerini, yapay zekâyla nesnelerin interneti teknolojilerini bir araya getiren AIoT teknolojisini de kapsayacak şekilde genişlettiği 2017 yılından beri, dünya genelinde 1.000’in üzerinde başarılı proje tamamladı. Önümüzdeki dönemde ekosistemini daha da büyütmeyi planlayan firma, AI alanındaki geliştirme çalışmalarına yönelik odağını da alt firmaları ve Intel, NVIDIA, Microsoft ve ASUS IoT gibi iş ortaklarıyla yaptığı çalışmalarla daha da genişletecek.

Innodisk, Önde Gelen İş Ortaklarıyla Akıllı Uygulamalara Güç Verecek Yapay Zekâ Stratejisini Açıkladı

Yapılan araştırmalar, küresel AI pazarının 2023 yılı itibarıyla yıllık 500 milyar dolara erişeceğini; ayrıca, AI uygulamaları için ihtiyaç duyulan bilgi işlem gücüne olan talebin de 2025 yılından önce 10 kat artacağını gösteriyor. AI teknolojileri, özellikle kritik altyapıların gelişmesi ve bu altyapılara yönelik karar desteğinin verilmesi ile ilgili alanlarda bu teknolojinin daha çok kullanılmaya başlanmasıyla, küresel teknoloji geliştirme faaliyetlerinin ana odak noktası haline gelecek.

Innodisk, içinde bulunduğumuz dönemde, uç yapay zekâ (edge AI) pazarına yoğunlaşıyor ve bu süreçte, 3 özyetkinlikle öne çıkıyor: Tam kapsamlı entegrasyon, uygulamalarla ilgili derin bilgi birikimi ve AI teknolojileri alanındaki bilgi birikimi. Bu özyetkinlikler, Innodisk’i AI alanında ön plana çıkartıyor.

Tam Kapsamlı Entegrasyon
Basın toplantısında, Innodisk, buluttan uç birimlere veri akışını ve heterojen platformlarda yazılım ve donanım teknolojilerinin entegre edilmesini de içeren, kapsamlı bir AI mimarisini sundu. Innodisk yetkilileri, bu mimarinin, endüstride akıllı uygulamalar kullanımı alanındaki yeniliğe öncülük edeceğini vurguladı.

Uygulamalarla İlgili Derin Bilgi Birikimi
Son yıllarda Innodisk, 1.000’in üzerinde akıllı uygulama projesine öncülük etti. Firmanın, küresel endüstri eğilimleri ve son kullanıcıya yönelik uygulamalarla ilgili ihtiyaçlar konularındaki derin bilgisi, pazarda karşılaştığı zorlukların üstesinden gelebilmesi için önemli avantajlar sağlıyor.

Innodisk’in Akıllı Çevre Birimleri Uygulamaları Direktörü Johnny Wu, konuyla ilgili şunları söyledi: “AI alanındaki tüm geliştirme çalışmaları, son kullanıcının uygulamayla ilgili gereksinimlerinden kaynaklanıyor. Uygulama ihtiyaç duyduğunda, veriyi yüksek hızda ve verimli bir şekilde toplamak, depolamak ve kullanıma sunmak gerekiyor. Böylece AI için de önemli bir altyapı sağlıyorsunuz. Sonuçta, gerçek anlamda AI uygulamaları için yüksek hacimli veriyi analiz etmek ve bir sonuca varabilmek gerekiyor ve bu da bilişim teknolojisine dayanıyor.”


Innodisk, Önde Gelen İş Ortaklarıyla Akıllı Uygulamalara Güç Verecek Yapay Zekâ Stratejisini Açıkladı

AI Teknolojileri Alanındaki Bilgi Birikimi
Innodisk’in teknolojilerinin temelinde, her zaman veri yer aldı. Veri toplama, veri iletimi, bilişim, veri depolama ve AI’ye yönelik öğrenme uygulamaları için kapsamlı bir teknik çerçeve sunabilmek amacıyla Innodisk, ürünlerini, sürekli AI teknolojileriyle destekliyor. Firma InnoAGE, InnoOSR ve InnoBTS gibi çığır açıcı ürünleri pazara sunmaya devam ediyor..

Innodisk, günümüzde ASUS IoT, Microsoft, Intel ve NVIDIA gibi uluslararası üreticilerle iş birlikleri kuruyor ve böylece teknik alandaki iş birliğini arttırmayı, farklı (heterojen) platformlarla AI teknolojilerini entegre etmeyi ve Innodisk AI Çözümü’nü daha da geliştirmeyi hedefliyor. Böylece yenilikçi AI mimarisi, entegre uzaktan yönetim, üçüncü parti yazılım sağlayıcılarının desteği, işletim sistemi platformları ve Innodisk’in yazılım ve donanım ürünleri sayesinde kullanıcılar, AI çözümlerini hızlı ve verimli bir şekilde entegre edebilme imkânına kavuşuyor.

Innodisk Yönetim Kurulu Başkanı Randy Chien ise şu noktaların altını çiziyor: “Innodisk AI Çözümü, geleceğin AI uygulamaları için yeni fırsatlar getirmekle kalmıyor; aynı zamanda farklı uygulamaları aynı amaç için bir araya getiren dikey pazarlarda akıllı uygulamaların geliştirilmesini de hızlandırıyor. Akıllı şehir, akıllı mağaza, akıllı endüstriyel otomasyon ve akıllı sağlık uygulamaları için AI çözümleri geliştirmeye devam edeceğiz.”




  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers