www.endustriweb.com
NSK

NSK rulmanları beton zemin imalat makinesi arızalarını sıfıra indirir

Beton zemin imalat makinesinde standart rulmanların neden olduğu arızalar, daha uzun arıza sürelerine, maliyetli üretim kayıplarına ve yüksek bakım maliyetlerine yol açıyordu. Bu sorunu gidermek için müşteri, tekerlek poyrasını ve aks mili grubunu (doğru özelliklere sahip rulmanlar ile) yeniden tasarlayan NSK uzmanlığına başvurdu. Bu yeni tasarım, arıza oranlarını yılda 20'den sıfıra indirdi ve müşteriye 68.607 Euro tasarruf sağladı.

İnşaat endüstrisi, zorlu inşaat programlarının geride kalmamasını sağlamak için makinelerinin çalışma süresine ve sağlamlığına büyük ölçüde güvenmektedir. Vakit nakittir, dolayısıyla arızalı ekipman nedeniyle öngörülemeyen gecikmeler hem finansal maliyetler hem de hayal kırıklığına uğrayan müşteriler bakımından son derece pahalı olabilir.

Beton zemin imalat makinesinin tekrarlayan arızaları müşterinin yönetim ekibi için ciddi bir endişe kaynağıydı ve bir çözüm bulma ihtiyacı acil bir öncelik haline geldi. NSK'nın uzman mühendis ekibi tarafından makinenin ve arızalı rulmanlarının incelenmesi sonucunda, tekerlek tasarımının kötü olması ve kontaminasyon nedeniyle (yanlış özelliklere sahip rulman kullanımının bir sonucu olarak) ana sorunun kasetlerle ilgili olduğu tespit edildi. Bu yüksek değerli inşaat süreci için zorlu işletme koşulları normal kabul edilmektedir.

Çözüm basit olmaktan çok uzaktı ve NSK'nın, özellikle makinenin yükleri için seçilmiş sızdırmaz makaralı rulman ünitesi dahil olmak üzere tekerlek poyrası ve aks mili grubunun tamamen yeniden tasarlanmasını önerilmesini gerektiriyordu. NSK'nın dış bilezikteki segmanlarla sabitlenen tam donanımlı sızdırmaz rulman ünitelerini dahil ederek, yük oranını artırmak mümkün olmuştur. Ayrıca, entegre contalar, rulmanlar için daha fazla koruma sağlamıştır.

Müşteri bu önerileri değerlendirerek, yeniden tasarlanan NSK poyra grubuyla uyumlu yeni bir mil ve muhafaza üretmiştir.

NSK'nın tam donanımlı silindirik makaralı rulmanları, yabancı parçacıkların ve suyun girişini önleyen gelişmiş temas contaları, yüksek yük oranı (radyal ve eksenel) ve dış ortamlara uygunluğu sağlamak için korozyona dayanıklı fosfat kaplama sunar. Rulmanlar lityum gres ile önceden yağlanır ve iç ve dış bilezik yeniden yağlama delikleri aracılığıyla kolay yeniden ikmal sağlar. Gerekirse, dış bileziğe bir emniyet segmanı (DIN 471) uygulanabilir.

Arızaları yılda 20'den sıfıra indiren müşteri, arıza süresinin ve yedek parça ihtiyacını ortadan kaldırılmasının yanında ayrıca bakım maliyetlerinin düşürülmesi sayesinde yılda 68.607 Euro tasarruf elde ediyor. Son olarak, NSK ayrıca müşteriye sahada en iyi yağlama ve montaj uygulamalarına ilişkin gerekli bilgileri sunarak yerinde danışmanlık hizmeti de sağlamıştır.

1) NSK, beton zemin imalat makinesi için tekerlek poyrasını ve aks mili grubunu tamamen yeniden tasarladı.


NSK rulmanları beton zemin imalat makinesi arızalarını sıfıra indirir
 
2) NSK'nın contalı tam donanımlı silindirik makaralı rulman üniteleri
 

NSK rulmanları beton zemin imalat makinesi arızalarını sıfıra indirir
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers