www.endustriweb.com
innodisk

Innodisk’in InnoEx Sanal I/O Genişletme Modülü, Yapay Zekâ Uygulamalarında Güç Çarpanı Oluyor

Küresel yapay zekâ (AI) ve nesnelerin yapay zekâsı (AIoT) uygulamaları pazarlarında, büyük bir genişleme yaşanıyor. Pazar araştırmalarının gösterdiği sonuçlar, 2030 yılına kadar dünyada 29 milyar nesnelerin interneti (IoT) uç cihazının çevrim içi olacağını gösteriyor. Bu kadar yüksek sayıda uç cihazın varlığı, bunların uzaktan yönetiminin nasıl yapılacağının yanı sıra verimli bir şekilde görevlerini yapabilmeleri için bu cihazların nasıl konumlandırılacağı sorularını da beraberinde getiriyor.



Innodisk’in InnoEx Sanal I/O Genişletme Modülü, Yapay Zekâ Uygulamalarında Güç Çarpanı Oluyor

Innodisk, InnoEx Sanal I/O Genişleme Modülü ile küresel endüstrilerde, sanal I/O genişleme teknolojisi yardımıyla yazılım ve donanım entegrasyonu sağlayarak AI tabanlı çeşitli akıllı uygulamaların etkin bir biçimde kullanılmasının önünü açıyor ve alanında sektöre öncülük ediyor. Sağlanan entegrasyon, işletmelerin, bilgisayar donanımı bütçelerini etkili bir şekilde kontrol etmelerine de yardımcı oluyor. Aynı zamanda InnoEx gibi bir çözüm olmadığı zaman kullanılan, devre kartları gibi özel ve karmaşık alt seviye donanımlara olan ihtiyacı ortadan kaldırıyor. InnoEx’in sunduğu arayüzler, sanal I/O teknolojisi sayesinde, ağ üzerinden, tek bir bilgisayar ile genişletilebiliyor. Ayrıca, birden çok InnoEx modülü kullanılarak daha çok sayıda cihaza, daha uzun mesafelerde bağlanmak mümkün hale geliyor.


Innodisk’in InnoEx Sanal I/O Genişletme Modülü, Yapay Zekâ Uygulamalarında Güç Çarpanı Oluyor

Bilgisayar sektöründeki minyatürleşme eğilimi sebebiyle, I/O genişletme yuvaları için ayrılabilecek donanımsal alanın büyük ölçüde azaldığı görülüyor. Entegratörler, bu ortamda, donanımsal I/O yuvalarının sayısını artırmak istediklerinde çoğunlukla ana kartlarını yeniden tasarlamak zorunda kalıyorlar ve bu da zaman alıyor ve bütçeleri zorluyor. Innodisk tarafından sağlanan ve ana kartlara takılabilen çeşitli genişletme kartı çözümleri, bu sorunları çözebiliyor. Ancak, her anakart bu donanımları kullanacak yuvalara sahip değil. Innodisk’in InnoEx Sanal I/O Genişletme Modülü tam da bu soruna çözüm sağlıyor. InnoEx, bir bilgisayar sistemine tek bir hat üzerinden bağlantıya olanak sağlıyor ve sanal sinyaller aracılığıyla bağlı bulunan harici cihazların sayı ve mesafesini etkin bir biçimde artıran çok-fonksiyonlu bir transfer portu olarak işlev görüyor. InnoEx; farklı sistemlerle birlikte uyumlu çalışabiliyor, bilgisayar üzerindeki I/O slotlarını kullanmıyor ve mekanik tasarım değişikliği gerektirmiyor. Mevcut ağ mimarileriyle uyumu sayesinde bilgisayarlara, ağ üzerinden sınırsız sayıda çevre biriminin bağlanabilmesini mümkün kılıyor.

Innodisk InnoEx Sanal I/O Genişletme Modülü, HDMI ve USB gibi ara yüzleri destekliyor. Innodisk ayrıca 2023'ün ikinci çeyreğinde InnoEx’in seri ve CANbus bağlantılarını destekleyen sürümlerini de piyasaya sürmeyi planlıyor. InnoEx; akıllı perakende, akıllı görüntü tanıma, dijital ekran ve üretim alanlarında ve otomatik yönlendirmeli araçlar (Automated Guided Vehicles / AGV) gibi uygulamalar için uygun bir çözüm olarak öne çıkıyor. Geliştiriciler, InnoEx sayesinde çeşitli endüstriyel uygulamaları ve gelişmiş yapay zekâ çözümlerini, hızlı ve esnek bir şekilde ortaya koyabiliyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers