www.endustriweb.com
NSK

NSK rulmanları dünya lideri içecek kutusu üretim tesisinde arızaları önlüyor

Dünyanın en büyük içecek kutusu üreticisi, kaplama makinelerinde püskürtme kafasında kullanılan rulmanların erken arızalanması nedeniyle sık aralıklarla ve beklenmedik üretim kesintileri yaşadığında, şirket NSK'nın uzmanlığına başvurdu. VV serisi temassız keçelere sahip NSK sabit bilyalı rulmanların kullanımının tavsiye edilmesi, üretim tesisinde arızaların ortadan kaldırılmasına ve etkileyici bir şekilde yılda 240.000 Euro tasarruf elde edilmesine yardımcı oldu.

Yiyecek ve içecek sektörü son derece talepkar olup, özellikle üretim hattının durması her türlü uygulamada yüksek maliyetlere neden olabilir. Özellikle şirketin dünyanın en büyük içecek kutusu üreticisi olduğu göz önüne alındığında, meşrubat, enerji içecekleri ve alkollü içecekler için alüminyum kutuların üretimi de bu kapsama dahildir.

Fabrikanın işletimini gerçekleştirdiği kutu kaplama makinelerinin püskürtme kafası milinde kullnaılan rulmanların tekrar eden aralıklarla arızalanması, yüksek hacimli bir üretim hattında üretimde önemli kesintilere ve maliyetli arıza sürelerine neden oluyordu. Şirket, NSK'yı bu sorunu çözmekle görevlendirdi.

Uzman NSK mühendisleri, kapsamlı rulman ve yağ analizi de dahil olmak üzere uygulamanın tam bir değerlendirmesini yaptı. Bu faaliyete dayalı olarak, işlem için gerekli yüksek basınçlı havadan kaynaklanan rulman yağının sıçraması nedeniyle rulmanların tutukluk yaptığı sonucuna varmak mümkün oldu. Yetersiz rulman keçeleri, bu istenmeyen etkiyi önlemekte başarısız oluyordu.

NSK, tam bir değer önerisi kapsamında, VV serisi temassız keçelerle donatılmış ve C3 iç boşluk geometrisine sahip sabit bilyalı rulmanlarının kullanımını önerdi. Kirlenmeye maruz kalan ortamlarda yüksek performans sunan bu yenilikçi konfigürasyon, tork veya çalışma sıcaklığını artırmadan etkili bir şekilde sızdırmazlık sağlar. Özellikle, temassız dudak tasarımı, rulman sürüklenmesini azaltır; bu da güç kaybının kritik olduğu uygulamalarda önemli bir avantaj sunar.

NSK tarafından sunulan çözüm sayesinde, makinenin işletim prosedürünün bir parçası olarak rulmandan yüksek basınçlı hava akışı temin edilirken, aynı zamanda mükemmel yağ tutma özelliğiyle etkili bir sonuç elde edildi. Hepsinden önemlisi, kutu üretim tesisi, rulman ömrünün kayda değer ölçüde uzadığına tanık oldu: 7 ile 110 günlük çalışmanın ardından rutin bakım gerçekleştirildi.

Müşteri, verimliliğin artması ve bakım maliyetlerinin azalmasıyla birlikte ayrıca rulman ömrünün uzaması gibi avantajlar sayesinde yıllık 240.000 Euro tasarruf elde ediyor.

1) Büyük bir içecek kutusu üretim tesisi, kutu kaplama makinelerinde püskürtme kafası milinde kullanılan rulmanlarda tekrarlayan arızalar yaşıyordu. Fotoğraf: Taveesak Srisomthavil/Shutterstock


NSK rulmanları dünya lideri içecek kutusu üretim tesisinde arızaları önlüyor

 2) NSK'nın VV keçeli sabit bilyalı rulmanı en uygun çözümü sundu. Fotoğraf: NSK


NSK rulmanları dünya lideri içecek kutusu üretim tesisinde arızaları önlüyor
 

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers