www.endustriweb.com
Kioxia News

KIOXIA ve HPE, Uluslararası Uzay İstasyonu’na SSD'ler Göndermek İçin İşbirliği Yapıyor

HPE Spaceborne Computer-2 Programında, HPE Edgeline Converged Edge Sistemindeki KIOXIA SSD’leri ve araştırma deneyleri için kullanılan HPE ProLiant sunucusu var.

KIOXIA ve HPE, Uluslararası Uzay İstasyonu’na SSD'ler Göndermek İçin İşbirliği Yapıyor

Bugün KIOXIA Europe GmbH, Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (ISS) bilimsel deneyler yapmak için bir test ortamında HPE Edgeline ve HPE ProLiant sunucularında dayanıklı flash depolama sağlamak amacıyla KIOXIA SSD’leri kullanılan HPE Spaceborne Computer-2 (SBC-2) programına gururla katıldığını duyurdu.

Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çalışacak ilk uzay içi ticari uç bilişim ve yapay zeka özellikli sistem olan HPE Spaceborne Computer-2, uzay araştırmaları genişlemeye devam ederken bilgi işlem kapasitesini önemli ölçüde ilerletme ve iletişime olan bağımlılığı azaltma misyonunun bir parçasıdır. Örneğin, astronotlar verileri doğrudan ISS’de işleyerek daha fazla özerklik elde edebilir ve ham verilerin işlenmek, analiz edilmek ve uzaya geri gönderilmek üzere Dünya’ya gönderilmesi ihtiyacını ortadan kaldırabilir.

Gerçek zamanlı görüntü işleme, derin öğrenme ve bilimsel simülasyonlar dâhil olmak üzere uzayda çeşitli yüksek performanslı bilgi işlem görevlerini gerçekleştirmek için tasarlanan HPE SBC-2, dayanıklı ve kompakt bir sistem olan HPE Edgeline Converged Edge System ve yüksek performanslı yetenekler için HPE ProLiant sunucu dâhil olmak üzere HPE’nin uç bilgi işlem çözümlerinin bir kombinasyonunu kullanıyor. HPE SBC-2 çeşitli iş yüklerini hedefliyor ve şimdiden sağlık hizmetleri, görüntü işleme, doğal afetlerde kurtarma, 3D baskı, 5G, yapay zeka ve daha birçok alanda ilerleme kaydedilmesine yardımcı oldu.

KIOXIA, HPE SBC-2’nin sponsoru olarak, bu çözümleri mümkün kılmak için KIOXIA RM Serisi Value SAS ve KIOXIA XG Series NVMe SSD’ler de dahil olmak üzere flash tabanlı SSD’ler sağlamıştır. Bu flaş tabanlı SSD'ler, hareketli parçalara sahip olmadıklarından, elektromanyetik dalgalardan daha az etkilendiklerinden ve daha hızlı performans sağladıklarından, dış uzayın güç, performans ve güvenilirlik gereksinimlerine dayanmak için geleneksel sabit disk sürücüsü depolamasından daha uygundur.

“Veri merkezi düzeyinde SSD’lerin ve bilgi işlemin uzayın zorlu koşullarında başarıyla kullanılabileceğini kanıtlamak zor bir ihtimal KIOXIA ve HPE, ilgili teknolojilerimizden yararlanmak için işbirliği yaptığında ortaya çıkan sinerji, heyecan verici yeni olasılıkları keşfetmemizi sağlıyor. HPE Spaceborne Computer yolculuğunun bizi nereye götüreceğini görmek için sabırsızlanıyoruz,” 
KIOXIA Europe GmbH SSD Pazarlama ve Mühendislik Başkan Yardımcısı Paul Rowan şunları söyledi.

KIOXIA, sınıfının en iyisi depolama çözümleri oluşturmak için yıllardır HPE ile işbirliği yapıyor ve şirketin ürünleri, mobilden veri merkezine ve işletmeye kadar geniş bir yelpazede HPE çözümleri sağlıyor. Value SAS SSD’ler, KIOXIA Life After SATA kampanyasının bir parçası ve müşterilerin, eskiyen SATA SSD’lerden daha yüksek performans ve güvenilirlik ile kolayca geçiş yapmalarını sağlıyor.

“Genişleyen uzay ekonomisinde önemli bir rol oynamaya devam ederken Hewlett Packard Enterprise için heyecan verici bir zaman. KIOXIA ile uzun süredir devam eden işbirliğimizi sürdürmekten ve depolama çözümlerini ISS’ye getirmek üzere uzay bilgi işlem girişimlerimizde birlikte çalışmaktan memnuniyet duyuyoruz. KIOXIA’nın uzmanlığını ve sektörün önde gelen NAND flaş özelliklerinden biri olan SSD’lerini HPE Spaceborne Computer-2 ile bir araya getirerek, birlikte bilimsel keşif ve inovasyonun sınırlarını en uç noktada zorluyoruz,” HPE Pazarlama Direktörü Jim Jackson bu konuda şöyle konuştu.

www.kioxia.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers