www.endustriweb.com
NSK

Kompak araçlar platformundan faydalanıyor

NSK EPS sistemi ISO 26262 şartnamesine uygundur

Kompak araçlar platformundan faydalanıyor
NSK’nin, otomotiv sektörü için geliştirilmiş en yeni elektrik motorlu direksiyon (EPS) sistemi, karayolu araçları için oluşturulmuş ISO 26262 işlevsel güvenlik standardına uyacak şekilde özel olarak geliştirilmiş olması nedeniyle önceki versiyonlardan farklıdır. ISO 26262’de, tamamlanmış olan elektrikli ve elektronik sistemler ile geliştirme süreçleri için güvenlik tedbirleri belirlenmiştir. Arızaların olası nedenlerinin yok edilmesine ve güvenilir ve emniyetli ürünlerin geliştirilmesine çalışılması için temel odak noktası düzenlemeler ve önerilerdir.

NSK, en yeni EPS platformunu üretirken, geliştirme sürecini ISO 26262 gerekliliklerine göre uyarlayarak tamamlamıştır.. Aynı zamanda, tork sensörleri ve mikro kontrolörler gibi çok sayıda sistem parçası daha sağlam olacak şekilde tasarlanmış ve güvenlik seviyesinin daha yüksek olmasını sağlamak için ekstra tanı işlevleri devreye sokulmuştur. Yapılan bağımsız denetlemeler, NSK’nin en yeni EPS sistemi ile tüm ISO 26262 gerekliliklerine uyulduğunu onaylamaktadır.

Kompakt araçlarda kullanılmak üzere tasarlanmış olan, yeni geliştirilmiş EPS platformu sadece daha yüksek güvenilirlik ve emniyet seviyeleri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda son derece sıkı paketlenmiş olması nedeniyle var olan çeşitlerine kıyasla yerden %10 tasarruf sağlıyor (NSK’nin ilk EPS’sinden %40 daha az). Böylelikle ambalajsız yarı iletkenler ve mekanik temassız katı hal röleleri daha küçük soğutucuların yerleştirilmesine izin veriyor ve toplam parça sayısının azaltılmasına yardımcı oluyor. NSK tarafından en son geliştirilen EPS platformunun ilave avantajları arasında, direksiyon açı sensörünün direksiyon tork sensörlerine entegrasyonu bulunuyor. Bu sayede uygunluk sağlanıyor ve çok sayıda direksiyon ve sürücü yardım sistemi ile arayüz oluşturma potansiyeli sunuluyor.

NSK’nin mevcut EPS sistemi dünya genelinde Toyota iQ, Volkswagen Polo ve Renault/Nissan modelleri gibi kompakt araçlarda kullanılıyor. En son EPS platformu ise daha uyumlu ve güvenli olmanın yanı sıra mekanik ve elektrik donanımındaki tasarım iyileştirmeleri ve en önemlisi de yazılımı sayesinde daha fazla direksiyon yardımı, araç hakimiyeti ve kullanım kolaylığı sunuyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers