www.endustriweb.com
HMS Industrial Networks AB

HMS Networks, Anybus markasını Anybus Diagnostics ile genişletiyor

HMS Networks, endüstriyel şirketlerin yüksek maliyetli plansız kesinti sürelerinden kaçınmasına yardımcı olmaya odaklanan yeni Anybus Diagnostics yelpazesiyle Anybus® markasının genişlediğini duyuruyor.

HMS Networks, Anybus markasını Anybus Diagnostics ile genişletiyor

Endüstriyel otomasyon, imalatta ve endüstrinin diğer bölümlerinde giderek daha önemli hale geliyor. Otomasyon sistemlerinin tam olarak çalışmasını ve verimliliğini sağlamak için kritik bir faktör ise bu sistemlerde kullanılan endüstriyel ağların güvenilirliğidir. Bu artan ihtiyacı karşılamak adına HMS Networks, ağ çalışma süresi ve güvenliğini sağlamak için ürün ve hizmetler sunan yeni ürün yelpazesi  Anybus Diagnostics'i piyasaya sürerek Anybus markasının kapsamını ve yönünü genişletiyor.

Plansız kesinti sürelerinin önüne geçiliyor
Plansız kesinti süresi, dünya çapındaki endüstriyel üreticiler için son derece maliyetli bir sorundur ve tahmini yıllık maliyeti artmaya devam ederek 50 milyar ABD dolarına ulaşmıştır [1]. Şirketler sürekli olarak plansız kesinti maliyetlerini azaltmak için adımlar atarken, en etkili çözüm ise bunu ilk elden önlemektir. Anybus Diagnostics, ekipman bakımına proaktif ve uygun maliyetli bir yaklaşım benimseyerek bu konuya çözüm geliştiriyor. Anybus Diagnostics ile müşteriler, ekipmanlarını ve ağ iletişimini sürekli olarak izleme olanağına sahip oluyor ve bu sayede maliyetli kesinti ve onarım süreçleri ile sonuçlanmadan önce proaktif bir şekilde ele almalarını sağlıyor.

Anybus Diagnostics nasıl katkıda bulunuyor?
Anybus Diagnostics, endüstriyel şirketlerin yüksek maliyetli plansız arıza sürelerinden kaçınmasına yardımcı olmak için kapsamlı bir ürün ve hizmet yelpazesi sunar:
Kalıcı İzleme
Endüstriyel ağlarla ilgili temel sorunlardan biri, şirketlerin ağ performansını aktif olarak izlememesi ve bu nedenle sorunları sorun haline gelmeden çözememeleridir. Anybus Diagnostics, PROFIBUS ve Endüstriyel Ethernet ağlarının kalıcı ve gerçek zamanlı izlenmesini sağlayan ağ izleme çözümleri sunarak şirketlerin sorunları performansı etkilemeden önce tespit edip çözmelerini sağlar.

Segmentasyon
Birçok şirket, mevcut fieldbus ağlarını kullanmaya devam etmek ister ve genellikle zincirleme bir topolojide yeni cihazlar ekleyerek ağlarını genişletmeyi tercih eder. Ancak, bu yaklaşım önemli bir risk teşkil eder, çünkü bir cihazdaki bir sorun tüm ağın arızalanmasına neden olarak plansız kesintilere neden olabilir. Anybus Diagnostics, bu sorunu çözmek için ağı ayrı bölümlere ayıran, sorunları izole eden ve tüm sistemi etkilemelerini önleyen ağ segmentasyonu ürünleri sağlar. Ağ segmentasyonu, birden çok dokunma noktası kullanarak yalnızca kesinti riskini en aza indirmekle kalmaz, aynı zamanda mühendislerin sorunları ağın geri kalanını kesintiye uğratmadan hızlı bir şekilde belirleyip çözmesine olanak tanıyarak sorun gidermeyi basitleştirir.

Network içgörüleri
Endüstriyel ağlarda sorun giderme hataları, genellikle çeşitli endüstriyel protokoller hakkında kapsamlı deneyim ve bilgi gerektirdiğinden, zorlayıcı olabilir. Ağlar daha karmaşık hale geldikçe, sorunları belirlemek ve çözmek daha da zorlaşır. Anybus Diagnostics, herhangi bir sorunun temel nedenini belirlemek için ağı hızlı ve doğru bir şekilde analiz edebilen yapay zeka destekli bir yazılım sunarak bu sorunu çözer. Bu ileri teknoloji, saha mühendislerinin söz konusu ağ hakkında uzun yıllara dayanan deneyime ve detaylı bilgiye sahip olma ihtiyacını azaltır. Sorun giderme süreci çok akıcı ve verimli hale gelir ve sonuçta şirketlere zaman ve para kazandırır.

Eğitim
İyi çalışan, sağlıklı bir endüstriyel ağ, yalnızca güvenilir donanım ve yazılım üzerine kurulmaz, şirketlerin aynı zamanda yetenekli profesyonellere de ihtiyacı vardır. Bu nedenle Anybus Diagnostics, mühendislere fabrikalarındaki çalışma sürelerini artırmalarını sağlamak için gerekli beceri ve bilgilerle donatan e-öğrenme ve sertifikalı eğitim programları sunar. Eğitim programları, uygulamalı deneyim sağlar ve mühendislerin endüstriyel ağları etkili bir şekilde tasarlamasına, kurmasına, bakımını yapmasına ve sorunlarını gidermesine olanak tanır. Şirketler, Anybus Diagnostics'in eğitim programlarını kullanarak personellerindeki bilgi eksikliklerini kapatabilir, bu da performans artışı, endüstriyel ağlarının çalışma süresinin artması ve gönül rahatlığı sağlar.

HMS Networks Anybus Diagnostics İş Kolu Direktörü Simon Mortazavi, Anybus Diagnostics'in piyasaya sürülmesiyle ilgili olarak şunları söylüyor: "Mevcut Anybus ürün ve hizmetleri portföyümüze Anybus Diagnostics iş kolunu eklemekten heyecan duyuyoruz. Anybus Diagnostics, müşterilere kapsamlı bir ürün yelpazesi sunarak üretim üzerinde ciddi bir etkisi olduğu bilinen plansız kesinti süresinin üstesinden gelmelerine yardımcı olacak çözümler sağlayacak. Diagnostics ile Anybus markası artık uçtan uca endüstriyel bağlantı çözümleri sağlamak için tam donanımlı hale geliyor. Böylelikle müşterilerin bağlantı kurmasını ve bağlantıda kalmasını sağlıyoruz.”

[1] "Predictive maintenance and the smart factory," [Online]. Available: https://www2.deloitte.com/us/en/pages/operations/articles/predictive-maintenance-and-the-smart-factory.html.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers