www.endustriweb.com
NSK

Çelik haddeleme tesisi, NSK rulmanlarını kullanmanın avantajlarından faydalanıyor

Bir çelik haddeleme tesisinde pilger milinde kullanılan rulmanlarda arızaların düzenli aralıklarla tekrar etmesi üzerine, tesis güvenilir ve ekonomik bir çözüm sunması için NSK'nın uzmanlığına ve deneyimine başvurdu. NSK, tesisin daha önce kullandığı ünitelere göre 200% daha uzun ömürlü rulmanların kullanılmasını önererek tesisin yıllık 159.933 Euro tasarruf elde etmesini sağladı.

NSK'nın mühendislik ekibi, sorunun temel nedenini belirlemek için teknik bir uygulama analizi gerçekleştirdi ve ana sorunların yüksek yükler ve yetersiz yağlama nedeniyle şiddetlenen apır çalışma koşulları olduğunu keşfetti. NSK bu bilgilerin ışığında, kendi tescilli ürünü olan, Super Tough (STF) adıyla bilinen sert çelikten üretilen, optimize edilmiş dahili tasarıma sahip özel küresel makaralı rulmanları çözüm olarak önerdi.

Çelik haddeleme makinelerinde kullanılan rulmanlar için dayanıklılık, özellikle ağır çalışma koşullarının etkili olduğu işletim ortamlarında kritik hale gelen bir kriterdir. Ağır yükler ile ayrıca su ve kireç tortusuyla birlikte yüksek ısıya maruz kalan haddeleme bileşenlerinin güvenilir, kesintisiz performansı, üretim kapasitelerinin gerçekleştirilmesi ve hızlandırılması için kritik öneme sahiptir. STF veya TF serisi çelikten üretilen NSK rulmanları, zorlu çalışma koşullarında olağanüstü sertlik sunarak uzun hizmet ömrüyle birlikte ayrıca aşınmaya, tutukluğa (krepaj) ve ısıya karşı üstün direnç sağlar.

Çelik haddeleme tesisinde gerçekleştirilen deneme işletimi sonucunda, önerilen yeni rulmanların işletim ömrünü iki katına çıkardığı görüldü. Üretim kesintilerinin, bakım işçiliğinin, rulmanları yenisiyle değiştirme ihtiyacının ve diğer malzeme değiştirme ihtiyaçlarının azalması sayesinde, çelik haddeleme tesisi yıllık 159.933 Euro maliyet tasarrufu sağladı.

NSK, daha yüksek verimlilik ve daha düşük bakım maliyetleri sağlayan uzun ömürlü ve son derece güvenilir rulmanları ile çelik haddeleme işlemleri için eksiksiz bir ürün yelpazesi sunmaktadır. Rulmanlar, ağır yüklere/darbe yüklerine ve titreşime dayanıklı olup ayrıca aşırı yavaş hız değerlerinden çok yüksek hız değerlerine kadar çeşitlilik gösteren işletim hızlarının yanında, ani hızlanma ve yavaşlama koşullarının görüldüğü uygulamalarda da kullanılabilir.

NSK’nın TF serisi rulmanları, aşınmaya, tutukluğa (krepaj) ve ısıya karşı üstün dayanımı sayesinde zorlu çalışma koşullarında olağanüstü sertlik ve uzun hizmet ömrü sunar.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers