www.endustriweb.com
VEGA News

VEGA GELECEĞIN ÜRETIM TEKNOLOJILERINE YÖNELIYOR

Ölçüm teknolojileri üreticisi VEGA yüksek öğretim öğrencilerine robot sağladı.

VEGA GELECEĞIN ÜRETIM TEKNOLOJILERINE YÖNELIYOR

VEGA’nın CERTEC© seramik basınç ölçüm hücresinin basınç ölçüm uygulamalarında kullanımına giden yol birçok iş adımından oluşur. Bu iş adımlarından biri de halihazırda özenli bir manuel yüklemedir. Bu iş adımının otomasyonu için şu anda bir araştırma projesi yürütülüyor.

Projenin içeriği
Tom-Felix Kraus vom Cleff, yüksek öğrenimini Offenburg Yüksekokulu’nda yapıyor ve şu sıralar yüksek lisans tezi üzerine çalışıyor. Bu çalışma kapsamında, seramik basınç ölçüm hücresinin yüklemesinin otomatik hale getirilmesi konusunu araştırıyor. VEGA, bu araştırma projesinde iki arkadaşından destek alan yüksek lisans öğrencisine, değeri 20.000 avro üzerinde olan endüstriyel bir robot verdi. Üç öğrenci, robotun lehim disklerini ve kontak pimlerini otonom bir şekilde kavraması ve ölçüm hücresine yerleştirmesinin programlanması üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Üçlü, tutucunun emme uçlarını tasarlayarak üniversitenin 3B yazıcısında üretiyor.

Projenin motivasyon noktaları
VEGA geleceğe yönelik endüstriyel üretimi hızlandırmak ve şekillendirmek amacıyla, Offenburg Yüksekokulu bünyesindeki İş-Yaşam Robotiği Enstitüsü’ne (Work-Life Robotics Institute = WLRI) destek sağlıyor. Enstitü, diğer alanların yanısıra “kolaboratif robotlar” alanında da araştırmalar yapıyor ve bu alanın eğitimini veriyor. Kolaboratif robotlar “işbirlikçi robotlar”dır, insanla robotun el ele vererek birlikte çalışmasına verilen addır. Kolaboratif robotlar, günümüzün modern sanayi kollarında gittikçe daha fazla önem kazanmaktadır. Sürmekte olan projenin tüm ayrıntılarının toplandığı yer olan VEGA’daki Üretim ve Test Teknolojisi Departmanı Başkanı Dominik Fehrenbach, “Üzerinde çalışılan konu, insanların yerine robotları koymak değil, insanların üzerindeki yükü azaltmak. Bizim için önemli olan, öğrencilerin en yeni teknoloji alanlarında tecrübe edinmeleri ve daha sonraki iş hayatlarında konularının uzmanı olarak bunları kullanmayı öğrenmeleri,” diyor.

İşbirliği nasıl yürüyor?
Araştırmacı öğrenci ekibi ve VEGA’daki ilgililer yakın bir bilgi alış verişi halindeler. Öğrenciler bunun için Schiltach’daki üretim fabrikasındaki üretim süreçlerini yerinde gözlemleyebilmek için sık sık fabrikaya geliyor. Ayrıca ekip, kaydettiği ilerlemeleri düzenli olarak VEGA yetkililerine sunduğu güncelleme toplantıları da yapıyor.

WLRI Enstitü Başkanı neler söylüyor?
WLRI Enstitüsünün Başkanı Thomas Wendt, projeyi büyük bir ilgi ile takip ediyor ve öğrencilerinin şimdiye dek elde ettiği başarılardan “süper gurur” duyduğunu söylüyor. Bu başarıların devam edeceğini düşündüğünü de sözlerine ekliyor.

Proje ne kadar sürecek?
Tom-Felix Kraus vom Cleff, araştırma projesine birkaç ay önce başladı. Çalışmasını 2023 Ağustos sonunda tamamlaması ve robotun o zamana kadar CERTEC® ölçüm hücresini yükleme işlemini en fazla bir dakikalık bir süre zarfında gerçekleştirmesi gerekiyor. Tom-Felix bu hedefe ulaşacağı konusunda oldukça iyimser. VEGA yetkilileri de proje sonucuna son derece olumlu bakıyor.

Seramik basınç ölçüm hücresi üzerinde çalışanlar


www.vega.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers