www.endustriweb.com
CUMMINS News

CUMMİNS DARLİNGTON MOTOR FABRİKASI İÇİN İLK DOĞAL GAZ MOTORU

Cummins Darlington Motor Fabrikası, 58 yıllık tarihinde İngiltere fabrikasında üretilen ilk doğal gaz motoru olan ilk L9N motorunun üretimini kutladı.

CUMMİNS DARLİNGTON MOTOR FABRİKASI İÇİN İLK DOĞAL GAZ MOTORU
Cummins L9N Doğal Gaz Motoru

Darlington'da yılda 72.000 dizel motorla birlikte üretilen 8,9 litrelik L9N (280 - 320hp), CO₂, NOx ve partikül madde için ultra düşük emisyon profilini dizel benzeri performans ve güvenilirlikle bir araya getirir. L9N, sıkıştırılmış veya sıvılı doğal gazın yanı sıra yenilenebilir doğal gazla da çalışır ve bu da tekerlekler için iyi karbon emisyonlarını önemli ölçüde azaltır.

Euro VI Faz E emisyon düzenlemelerini karşılamak için tasarlanan L9N, özellikle düşük emisyon bölgelerine sahip şehirlerde Avrupa otobüs pazarından yüksek talep görüyor. Şu anda Deleklik, SKR, Polonya, İspanya ve Türkiye genelinde şehir otobüsü güzergahlarında yolcuların taşımalarına yardımcı oluyor.

Cummins, Avrupa merkezli L9N müşterilerine bölge içi tedarik sağlamak için L9N'nin üretimini Kuzey Carolina'daki Rocky Mount Motor Fabrikası'dan transfer etti. Bu, tedarik zinciri karmaşıklığını azaltır ve nakliye mesafelerini ve sürelerini kısaltarak daha sürdürülebilir operasyonları destekler. Hamle sadece altı ay içinde tamamlandı ve Darlington fabrikasına önemli bir yatırım gördü.

L9N'da, Cummins L Serisi dizel motorlarla birçok bileşen ve parça ortaktır ve bu da yalnızca ünlü sadeliklerini miras almakla kalmaz, aynı zamanda Cummins'in dizel motorlarla aynı montaj hattında inşasına olanak verir.


CUMMİNS DARLİNGTON MOTOR FABRİKASI İÇİN İLK DOĞAL GAZ MOTORU
Darlington Motor Fabrikasının üretim hattında Cummins L9N motoru

L9N, şu anda geliştiren veya araçlara ve ekipmanlara güç sağlayan Cummins'in çok sayıda ultra düşük veya sıfır emisyonlu güç çözümden biridir. Cummins, sıfır karbonlu hidrojen yakıt kullanılan hidrojen içten yanmalı motorlar da dahil olmak üzere, buji ateşlemeli diğer teknolojiler için doğal gaz motorları üretme deneyimiden yararlanarak.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers