www.endustriweb.com
CUMMINS News

CUMMİNS, TÜM ENDÜSTRİYEL YÜKSEK BEYGİR GÜCÜNE SAHİP MOTORLARDA RAKİPSİZ YENİLENEBİLİR DİZEL KULLANIMIN ONAYINI DUYURUR

HVO gibi yenilenebilir dizellerin kullanımıyla, net sera gazı (GHG) emisyonunu geleneksel dizele kıyasla tam hammaddelere ve yakıt eldekilere bağlı olarak %90'e kadar azaltacak şekilde gösterilmiştir.

CUMMİNS, TÜM ENDÜSTRİYEL YÜKSEK BEYGİR GÜCÜNE SAHİP MOTORLARDA RAKİPSİZ YENİLENEBİLİR DİZEL KULLANIMIN ONAYINI DUYURUR

Cummins Inc., genellikle hidro-işlem görmüş bitkisel yağ (HVO) dahil olmak üzere yenilenebilir dizel olarak anılan rakipsiz parafinik yakıtlarla (EN15940) kullanım için tüm modellerde tüm dizel yüksek beygir gücüne sahip motor serisinin onayını duyurdu.

Bu onay, madencilik, denizcilik, demiryolu, savunma ve petrol ve gaz gibi çeşitli endüstrilerde kullanılan tüm uygulamalar için yüksek beygir gücüne sahip (19L-95L, V903, ACE) motorlar için geçerlidir. Şu anda tarlada bulunan tüm endüstriyel motorlar % 100 yenilenebilir dizel veya herhangi bir motor değişikliği gerektiri ile yenilenebilir ve klasik dizel karışımı ile yakıta sahip olabilir. Kullanılan herhangi bir yenilenebilir dizel, Avrupa Standardizasyon Komitesi (CEN) tarafından tanımlanan EN15940 standardı karşılamalı.

Güç Sistemleri Mühendisliği Başkan Yardımcısı Veyıldız Mırnıcı, "Karbonsuz bir gelecek için müşterilerimizle birlikte çalışıyoruz, alternatif yakıtlar gibi köprü çözümleri, mevcut ekipmanın karbonsuz hale getirilmesinde kritik öneme sahiptir", dedi. "Tüm yüksek beygir gücüne sahip motorlarda rakipsiz yenilenebilir dizel kullanımını kanıtlayan, endüstriyel müşterilerimizin performans ve güvenilirlik standartlarını karşılarken karbon ayak izini azaltmalarına yardımcı olmak için, sürekli inovasyon yolunda bir adım daha."

Bu duyurudan önce Cummins, endüstriyel uygulamalar için yüksek beygir gücüne sahip motorlar için %25'ye kadar yenilenebilir dizel ve demiryolu için QSK95 motor için %100'e kadar yenilenebilir dizele izin verdi. Ayrıca Cummins, veri merkezlerinde ve diğer önemli uygulamalarda kullanılan yedek jeneratör setlerinde %100 yenilenebilir dizel kullanımı onayıyla 2021'un dördüncü çeyreğinde piyasaya ilk olarak girdi.

Yenilenebilir dizel kullanan tüm yüksek beygir gücüne sahip motorların teknik değerlendirmeleri arasında emisyon döngüsü, performans, geçiş, yakıt tüketimi testi ve saha testi yer almaktadır.

Denemeler, egzoz emisyonlarının geleneksel dizel yakıtla çalışan ve motor donanımında ve yazılımında herhangi bir değişiklikle kurulmuş EPA hedefleri içindeki motorlarla kıyaslanabilir olmaya devam olduğunu gösterdi. Denemeler aynı zamanda klasik dizele kıyasla, yenilenebilir dizel kullanımın yanı sıra, değişimin yanı sıra:
  • İyi çalışan sera gazı (GHG) emisyonlarını %90'e kadar azaltır
  • Partikül madde egzoz borusu emisyonlarını azaltır ve dumanı %50'e kadar azaltır
  • Yalnızca ~%1-2 güç kaybı deneyimi
  • Servis/bakım aralıklarını etkileme
  • Daha uzun süre saklanabilir
Artık rakipsiz HVO için onaylanan Cummins yüksek beygir güçlü motor platformları arasında tüm endüstriyel segmentler için QSK19, K19, QSK23, QST30, QSK38, K38, QSK45, QSK50, K50, QSK60, QSK78, QSK95, V903 ve ACE bulunmaktadır. Operatörler daha fazla bilgi ve en son sıvı kılavuzu için yerel Cummins distribütörü ile iletişime geçmektedir.

Bu duyuru, Cummins'in emisyonlarda sektör lideri azalma sağlamak için şirketin mevcut teknolojisini geliştirme taahhüdünde güçlü bir örnektir. Cummins, 2050 Gezegeni boyunca iklim değişikliğini ele alma, toplulukları destekleme ve kaynakları akıllıca kullanma taahhüt eder.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers