www.endustriweb.com
CUMMINS News

HİDROJEN İÇTEN YANMALI MOTORLAR: HİDROJEN MOTORUNDAN TREND KONULAR CANLI

Hidrojen içten yanmalı motorların (H2-ICE) profili bir süredir artıyor, ancak teknolojinin potansiyeli ancak şimdi tam olarak takdir ediliyor.

HİDROJEN İÇTEN YANMALI MOTORLAR: HİDROJEN MOTORUNDAN TREND KONULAR CANLI

Hidrojenle yanmanın geleceği heyecan verici olsa da, teknolojinin yaygın olarak anlaşılması ve benimsenmesi henüz ilk aşamasındadır. Cummins, bu konuyu ele almak ve pazar lideri OEM'ler ve politika yapıcılarla H2-ICE'nin ilerlemesini tartışmak için yakın zamanda Almanya'daki Hidrojen Motoru İttifakı'nın ev sahipliğinde hidrojen motor canlısına katıldı.

Etkinlikte konuşan Kıdemli Başkan Yardımcısı Tony Satterthwaite, Bosch, Mahle ve Karlsruhe Teknoloji Enstitüsü'nden üst düzey liderlerin yanı sıra Almanya hükümetinin politika yapımcılarının da katıldığı bir panele katıldı. Etkinlikte Tony Satterthwaite ile yapılan bir röportajı burada görebilirsiniz: Impressionen von der Wasserstoffmotor LIVE der Allianz Wasserstoffmotor · 30.06.2023 · KIT Karlsruhe - YouTube

EN İYİ 3 PAKET PAKET

1. Devlet politikası
Hidrojen içten yanma teknolojisinin geleceğini etkileyen temel konu, sıfır emisyonlu araç (ZEV) güç çözümü olarak politikaya dahil edilmesidir. H2-ICE'nin BIR ZEV güç çözümü olarak tanınması için argüman zorlayıcıdır ve küresel düzenleyiciler, teknolojinin ticari araç endüstrisini karbondan arındırmada oynayabileceği rolü kabul etmektedir.

Mutlak sıfır emisyon sağlamamakla birlikte, hidrojenden karbon veya sera gazı emisyonu yoktur - bu sıfır karbonlu bir yakıttır. Yeşil hidrojenle çalışırken (yenilenebilir kaynaklardan üretilen), H2-ICE, sıfıra yakın NOx ve parçacık maddeli (PM) tekerleklere sıfır karbonlu bir kuyu çözümü sağlar.

H2-ICE, bu on yıl iklim değişikliğini olumlu yönde etkileyebilir. NOx ve PM emisyonları mevcut Euro VI seviyelerinin çok altındadır ve önerilen Euro 7 düzenlemelerini rahatça karşılayacaktır, aslında egzoz borusundan daha yüksek hacimlerde partikül madde lastikler ve frenler tarafından üretilir.

Hükümetler ve sektör arasındaki etkili işbirliği çok önemlidir. Sadece birlikte çalışarak, temiz ve sürdürülebilir bir enerji çözümü olarak hidrojenin tam potansiyelini ortaya çıkararak hem sektöre hem de topluma fayda sağlayabiliriz. H2-ICE'yi sıfır emisyonlu bir güç çözümü olarak resmileştiren EPA ve Avrupa Komisyonu, hidrojenin potansiyelini gerçekleştirmede önemli bir dönüm noktası olacaktır ve diğer düzenleyicilerin de buna uyması umulur.

2. Altyapı
ZEV olarak H2-ICE ile ilgili politikalar açıklandıktan sonra, altyapıya yapılan yatırımlar dikkatli bir şekilde planlanmalı ve uygulanmalıdır. Endüstri, hidrojenin tam potansiyeline ulaşması için, onu erişilebilir ve uygun fiyatlı hale getirecek miktarlarda yeşil hidrojen üretmek için yeterli altyapının oluşturulması gerektiği yanılsaması altında değildir.

Bu zorluk evrenseldir ve yakıt ikmali istasyonları, boru hatları ve depolama tesisleri zaman alır ve geliştirilmesi için önemli yatırım gerektirir. Potansiyel yatırımcıların politika konusunda netliği ne kadar çabuk olursa, altyapıda o kadar çabuk iyileştirmeler yapılabilir.

Cesaretle, birçok pazar güçlü bir hidrojen ekonomisini desteklemek ve ölçeklendirmek için hızlı olmuştur. ABD ilerleme kaydediyor: Enflasyon Azaltma Yasası ve Altyapı Yasası, ABD'nin temiz enerjiye yaptığı yatırımı teşvik ederek Cummins üzerinde zaten çok gerçek ve olumlu bir etki yaratıyor.

3. Evlat Edinme
Birçok OEM ve son kullanıcı, hidrojen yakıt hücresi teknolojisinin başka bir ZEV çözümü olarak yakın olduğunu hissediyorlarsa, şimdi H2-ICE'ya yatırım yapmanın zamanı olup olmadığını merak edebilir. Basitçe söylemek gerekirse, bu bir ya da tartışma değildir.

Hidrojen içten yanmalı motorlar, hidrojenin yakıt olarak müşteri kabulünün yanı sıra altyapının çıkışını hızlandırarak yakıt hücrelerinin gelişimini tamamlayacaktır. Daha düşük ön maliyetle H2-ICE, küresel olarak OEM'lere ve operatörlere aşina olan bir ürün, tedarik zinciri ve parça ağı ile karbon düşüşlerini daha erken kolaylaştırabilir.

H2-ICE bir motora benzer, bir motora benzer, bir motora benzer, bir motorun normalde uyduğu yere uyar ve mekanikerler bu motorda nasıl çalışacaklarını bilirler. Bu nedenle, mevcut araç tasarımlarında büyük değişiklikler veya müşterilerimizin operasyonlarında büyük kesintiler olmadan hızlı bir şekilde konuşlandırılabilirler.

Özet
H2-ICE, en az ticari taşımacılık değil, sayısız endüstrinin karbonsuzlaştırılmasını destekleyebilecek, uygulanabilir ve tanıdık bir teknolojidir. Yakıt agnostik motor serimizin bir parçası olan Cummins'in 6.7 ve 15 litrelik hidrojen içten yanmalı motorlarının piyasaya sürülmesi, H2-ICE'ın yoğun ve yüksek dayanıklılık için gereken kritik performansı korurken orta ve ağır hizmet uygulamalarından kaynaklanan emisyonları azaltmak için nasıl somut bir çözüm sunabileceğini örneklemektedir.

Açıkçası, yapılması gereken işler var. Politika, altyapı ve müşteri benimsemesi birlikteliktir ve diğerleri olmadan bir şey olmaz. Cummins'te, açık politika veya altyapının yokluğunda bile H2-ICE teknolojisi için teşvik edici bir iştah görüyoruz. Gelecekte duyurulacak daha fazlası ile kilit müşterilerle birkaç anlaşma çoktan imzalandı.

www.cummins.com


  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers