www.endustriweb.com
CUMMINS News

HVO İLE MADENCİLİK OPERASYONLARINIZDA BEKLEYEBİLECEĞİNİZ EMİSYON DÜŞÜŞLERİ

Cummins Inc. kısa bir süre önce, endüstriyel ve güç üretimi kullanımları için geçerli olan tüm yüksek beygir gücündeki motorlar için HVO'nun istenmeyen kullanımının onayını duyurdu.

HVO İLE MADENCİLİK OPERASYONLARINIZDA BEKLEYEBİLECEĞİNİZ EMİSYON DÜŞÜŞLERİ

Hidrotre edilmiş bitkisel yağ (HVO), bitkisel yağlardan ve hayvansal yağlardan üretilen bir biyoyakıttır. Genellikle HVO veya yenilenebilir dizel olarak adlandırılır ve biyodizelden farklıdır. HVO'nun önemli bir avantajı, motor modifikasyonu olmadan geleneksel dizelin yerine yenisi olarak kullanılabilmesidir. Motorlu taşıtların emisyonlarını basit ve uygun maliyetli bir şekilde azaltmak için ideal bir seçenektir.

PERFORMANS
Madencilik operasyonları genellikle uzak yerlerdedir ve genellikle güvenilir ekipman gerektiren zorlu koşullar vardır. Yerinde kullanım için dizel, normalde ucuz, kolayca kullanılabilen ve güvenilir bir seçenek olarak tercih edilen yakıttır. Tüm bir saha için jeneratörlerle yedek enerji sağlamak veya Cummins QSK60 motorlarını kullanarak Julong bakır madeninde olduğu gibi ağır hizmet araçlarına güç sağlamak gibi büyük işler için harika bir seçimdir.

HVO, dizelin neredeyse tüm alanlardaki performansına uygun olabilir. Aslında, nakliye kamyonları gibi madencilik uygulamalarında kullanılan lekesiz HVO yakıtının müşteri denemeleri ile madencilik operasyonlarına hiçbir etki görülmedi. Madencilik operasyonları ekipleri, yedek jeneratörlerde kullanıldığında, sürekli güç üretimine olanak sağlamak için kullandıkları aynı hızlı başlatma performansını bekleyebilir. Performans karşılaştırılabilir olsa da ,% 1-2 güç kaybı beklenebilir.

EMİSYON UYUMLULUĞU
HVO kullanmanın birincil avantajlarından biri, azaltılmış emisyondur. Parçacık madde emisyonları, potansiyel olarak yarıya kadar önemli ölçüde azaltılır. Bunun ötesinde, yenilenebilir bir enerji kaynağı olarak, tüm yaşam döngüsü göz önüne alındığında net sera gazı (GHG) emisyonları da %90'a kadar azaltılabilir.

Karbon yoğunluğu, tüketilen enerji birimi başına yayılan karbon miktarıdır, "kuyudan işe", yakıtın üretimi ve dağıtımından ("kuyudan depoya") gelen karbon yoğunluğunun yanı sıra yakıtın yakılması veya tüketilmesinden ("depodanişe") ifade eder. HVO ile "tanktan işe" yol emisyonları dizelle karşılaştırılırken, emisyon düşüşleri öncelikle "kuyudan depoya" yolundan gelir. Buna göre, tüm HVO yakıtları eşit oluşturulmaz, bu nedenle madenciler yakıt tedarikçilerine yakından bakmalıdır.

Kullanılan tam yemlik, ilgili GHG emisyonlarını etkiler. Örneğin, araştırmalar mısır yağı kullanmanın kanola yağından daha az yaydığı göstermektedir . HVO'nin nereden geldiğini düşünmek önemlidir. TedarikçiNIN EN15940 ile uyumlu olması koşuluyla HVO, Cummins ürünlerinde kullanılabilir. Ancak bazı tedarikçiler, yalnızca %100 doğrulanmış atık ürünleri kullanmak ve asla avuç içi yağı kullanmamak gibi diğer tedarikçilerden daha sağlam sürdürülebilir kimlik bilgileri sunar.

Bahsedildiği gibi, HVO performans açısından dizel yerine bir düşüş olarak kullanılabilir, ancak HVO'nun bir diğer avantajı, ABD Çevre Koruma Ajansı (EPA) sertifikaları da dahil olmak üzere emisyon sertifikaları için tüm gereksinimleri karşılamasıdır. Ayrıca, standart emisyon veri sayfalarının herhangi bir teknik gönderim için veya izin verme ve uygulama gereksinimleri için kullanılması gerektiği de belirtilmelidir. Dizele kıyasla ek evrak işi olmadan, HVO'ya geçmek emisyonları hemen azaltmanın verimli bir yoludur.

ÇALIŞMA VE BAKIM
Dizel ve daha düşük emisyonlara benzer performansla HVO, madencilik endüstrisi için ideal alternatif yakıt olabilir. İyi haber şu ki, HVO mevcut operasyonlara kolayca dahil edilebilir. Mühendisler için teknolojilerde, süreçlerde veya eğitimde büyük bir değişiklik yoktur. HVO kullanımı nedeniyle planlı bakım programlarında da değişiklik yoktur.

HVO ayrıca standart dizelden daha kararlı olmanın avantajına sahiptir. Bu, yedek jeneratörlere ihtiyaç duyan uzak yerlerde madencilik operasyonları için özellikle yararlı olabilir. HVO, standart dizelden on kat daha uzun süre dayanma potansiyeline sahiptir ve biyodizelin aksine bakteriyel büyüme ve oksidasyonla ilgili aynı sorunlardan muzdarip değildir. Operasyon yöneticileri, olumsuz etkileri olmadan HVO'yu daha uzun süre depolama konusunda emin olabilirler. Bu, jeneratör setleri için gereken test miktarını da azaltabilir. Ancak yedek uygulamalar için, kullanılan HVO'nun EN15940 ile uyumlu olmasına bakılmaksızın herhangi bir biyodizel karışımı içermediğine emin olmak önemlidir.

Diğer bir husus da yakıtın daha soğuk havalarda ne kadar iyi performans göstermesidir. Standart dizel ile soğuk hava sorunlarını önlemek için kullanılan anti-jelleme ajanları olarak kabul edilebilir ortam koşullarının ne olduğunu tedarikçilerle kontrol etmek önemlidir. Neyse ki, HVO alternatiflerden daha yüksek bir stane sayısına sahip olduğundan, bu bir sorun olma olasılığı düşüktür, yani başlatma performansı zaten daha üstündür ve bunun da ötesinde, HVO yakıt ısıtıcıları ile kullanıma uygundur. HVO, -40 F dereceye kadar düşük sıcaklıkta kullanılabilir.

Jel önleyici maddelerin ötesinde, birçok katkı maddesi HVO ile uyumludur ancak Cummins'in olası katkı maddelerini genel olarak onaylamadığını veya onaylamadığını belirtmek önemlidir. HVO, standart dizel için doğrudan bir yedektir, ancak operasyonunuza uygun olduğundan emin olmak için tedarikçi ayrıntılarını, ortam koşullarını ve motor türünü kontrol etmek her zaman en iyisidir.

MADENCİLİK İÇİN UYGUN HVO
Şu anda avantajları göz önüne alındığında HVO'ya çok fazla odaklanılıyor. İlgi ve müşteri talebi arttıkça, HVO üretimi ve mevcudiyeti de artacaktır. Dizelin tüm avantajlarına sahip alternatif yakıt olarak, madencilik sahalarındaki karbon emisyonlarını azaltmak için HVO kullanmak kolay ve faydalı bir geçiştir. Daha fazla bilgi için lütfen HVO hakkında sık sorulan sorularımıza bakın.

www.cummins.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers