www.endustriweb.com
NSK

NSK’nin Süper Büyük Vidalı Mili, sınıfında öncü yük kapasitesi sunuyor

Yüksek yük kapasiteli vidalı mil serisini genişleten NSK’nin yeni Süper Büyük Vidalı Mili, otomotiv gibi sektörlerdeki artan talep doğrultusunda büyük plastik bileşenlerin bile enjeksiyon kalıplanmasını mümkün hâle getiriyor. Eksenel yükü ve çalışma ömrünü arttırmaya yardımcı olması için 800 mm uzunlukta somunları olan Süper Büyük Vidalı Mil, 3000 ton veya daha fazla sıkma kuvveti gerekli olan elektrikli plastik enjeksiyon kalıplama makineleri için tasarlanmıştır.

NSK’nin Süper Büyük Vidalı Mili, sınıfında öncü yük kapasitesi sunuyor
Image1.jpeg - NSK’nin Süper Büyük Vidalı Milleri büyük elektrikli enjeksiyon kalıplama makineleri için tasarlanmıştır

Enerji açısından daha verimli otomobiller ve daha sıkı emisyon düzenlemelerine doğru geçişle birlikte, araç ağırlığını azaltma ihtiyacı da arttı. Dolayısıyla, bu durum, tamponlar, kapı modülleri ve araç panelleri gibi daha büyük, tek parçalı plastik parçalara talep yarattı.

Büyük plastik bileşenler oluşturmak için geleneksel çözüm, yüksek yük kapasiteli hidrolik enjeksiyon kalıplama makinelerinde kullanılıyor. Bununla birlikte, endüstride temiz, enerji açısından verimli sistemlerin istenmesi, büyük, tümüyle elektrikli enjeksiyon kalıplama makinelerinin ortaya çıkmasını sağladı. Bu trend NSK’nin bu tür makinelerde kullanılmak üzere, yeni nesil yüksek yük kapasiteli Süper Büyük Vidalı Milleri geliştirmesine sebep oldu.

NSK, Süper Büyük Vidalı Millerin başarılı şekilde üretilmesini sağlamak amacıyla 800 mm uzunluğa kadar somunları taşlamak için yenilikçi yeni bir yöntem geliştirdi. Uzun somunlar daha fazla miktarda yük taşıyabilir. Bu durum, maksimum eksenel yükün 1,3 kat artmasını sağlarken, çalışma ömrü 2,8 kat uzar.

NSK, Süper Büyük Vidalı Millerinin boyuna ve yük kapasitesine rağmen, hızından ödün verilmez. Özel bilya dolaşım tasarımı, özel bir deflektör kullanarak teğetsel birleştirme yöntemini kolaylaştırır, 140mm veya daha büyük çaplı vidalı millerle bile daha yüksek dönüş hızlarına ulaşmaya imkan verir.

NSK 1996 yılında endüstrinin ilk yüksek yük kapasiteli tahrik vidalı millerini piyasaya sürdü ve o zamandan beri şirket daha yüksek hızlar için talebi karşılamak ve yağlamayı azaltmak amacıyla seriyi geliştirmeye devam etti. NSK’nin en yeni Süper Büyük Vidalı Milleri, 25, 30 ve 32 mm uçlarla, 140, 160 ve 200 mm çaplarda sunuluyor. Günümüzde, yüksek yük kapasiteli vidalı miller elektrikli enjeksiyon kalıplama makinelerinde ve servosuz makinelerde temel bileşenler haline geldi.

NSK, süper büyük, yüksek yük kapasiteli vidalı millerin yıllık küresel satışında 2018 yılı itibarıyla 7,8 milyon € hedefine ulaşmaya çalışıyor.

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers