www.endustriweb.com
Pilz News

Pilz’in PSENradar emniyetli radar sistemi

Genişletilmiş görüş alanı ve FSoE bağlantısı sayesinde yeni uygulamalar - en zorlu koşullarda emniyetli şekilde çalışma.

Pilz’in PSENradar emniyetli radar sistemi

Pilz’in PSENradar emniyetli radar sistemi ile koruma bölgesi izleme artık ilave uygulamalara yönelik zorlu koşullarda uygulanabilir: genişletilmiş görüş alanı fonksiyonları sayesinde, radar sensörleri farklı üretim ortamlarına daha kolay entegre oluyor. Uyarlanabilir görüş alanlarından kaynaklanan esneklik, kapalı alanlarda özel avantajlar sunar. Ayrıca Safety over EtherCAT FSoE açık emniyet protokolüne bağlanmak da mümkündür: kablolama daha az iş yükü getirir ve maliyetler daha düşüktür.

0 ila 5 metre algılama aralığı olan mevcut radar sensörlerine ilave olarak, şimdi 0 ila 9 metre aralığında PSEN rd1.2 sensor F-FOV LR emniyetli radar sensörü de mevcuttur. Sonuç olarak mobil uygulamaların etkili şekilde korunması mümkündür.

Esnek görüş açısı = daha fazla verimlilik
Heri iki sensör cihazındaki yenilik görüş alanlarının esnek konfigürasyonuna yönelik seçeneklerdir: simetrik görüş açısının yanı sıra, asimetrik ve koridor benzeri görüş açıları da konfigüre edilebilir. Bu, PSENradar’ın çeşitli üretim ortamlarında güvenilir şekilde kullanılmasını sağlar. Ayrıca, özellikle makinelerin hemen yan yana yerleştirildiği sıkışık koşullarda veya yürüyüş yollarının doğrudan makinelerin yanından geçtiği durumlarda üretim alanında yerden tasarruf sağlar. Artık görüş alanı ayarları daha bireysel şekilde konfigüre edilebilir, radar sensörü üretim çalışmasını kısıtlamadan daha esnek şekilde konumlandırılabilir. Bu, zorlu ortamlarda yalnızca daha fazla emniyet sağlamaz, aynı zamanda üretkenliği de artırır.

Radar bağlantıları
PSENradar, Pilz'in yapılandırılabilir küçük kontrolörü PNOZmulti2 ile birlikte, EtherCAT iletişim sisteminde FSoE ile güvenli veri aktarımı da dahil olmak üzere, koruma bölgesi izleme için emniyetli, eksiksiz bir çözüm sunar. PSENradar radar sistemine yönelik yeni değerlendirme cihazı, SIL 3’e kadar emniyet uygulamaları için IEC 61508’e uygun FSoE işlevselliği sağlar. FSoE-MainInstance (FSoE Master) olarak PNOZmulti 2, tüm radar uygulamalarının emniyet fonksiyonlarının izlenmesini tek cihazda birleştirir ve ağda emniyetli FSoE SubordinateInstances (FSoE Slaves) ile bağlantı kurar.

Emniyetli radar sistemi ile FSoE-MainInstance olarak PNOZmulti 2 emniyetli küçük kontrolör içeren komple pakette, bu emniyetle ilgili ağı tek kablolu çözüm olarak minimum kablolama gayreti ile kolayca uygulayabilirsiniz.

www.pilz.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers