www.endustriweb.com
IFM News

ifm’den Mikrometre Hassasiyetine Sahip Lazer Mesafe Sensörü, OMH

ifm electronic, zorlu ortamlarda nesne algılamaya yönelik 0,01 mm’ye varan çözünürlükte ölçüm yapabilen lazer mesafe sensörü OMH’ı tanıttı. Küçük nesnelerin yüksek çözünürlükte algılanması OMH ile mümkün.

ifm’den Mikrometre Hassasiyetine Sahip Lazer Mesafe Sensörü, OMH

Lazer triangülasyon teknolojisi sayesinde yüksek hassasiyete sahip olan OMH, yüksek hızlı uygulamalarda, örneğin hızlı konveyör uygulamalarında, Speed modunda 1200 Hz'lik etkileyici ölçüm frekanslarına ulaşıyor.

Power modunda OMH, PCB montajı gibi zorlu koşullar altında bile bu mikrometre hassasiyetini koruyor. Sıradan mesafe sensörleri genellikle bu tür nesneleri güvenilir bir şekilde algılayamadığı için bu olağanüstü bir özellik.

Hızlı tepki süresi ve yüksek çözünürlüğe sahip lazer mesafe sensörü OMH’ın birçok avantajı bulunmakla birlikte başlıcaları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ufak nesneleri en yüksek hassasiyette algılama
  • Dinamik uygulamalar için yüksek anahtarlama frekansı
  • Sağlam ve kompakt tasarımının yanısıra 3 işletim modu* ile birçok uygulamaya tam uyumluluk
  • Analog çıkış ve IO-Link sayesinde çok yönlülük ve geleceğe dönük bağlanabilirlik

Zorlu ortamlarda hassas nesne algılama için ideal olan OMH, sıradan mesafe sensörlerinin limitlerine ulaştığı yerde kendi gücünü gösteriyor.

Sahip olduğu özellikler ve avantajları ile montaj ve taşıma, ambalajlama, robotik, makine otomasyonu, otomotiv sektörlerindeki çok çeşitli uygulamalarda kullanılabilir.

  • Nesne algılama
  • Yüksek doğruluklu mesafe ölçümü
  • Bileşenlerin konumlandırılması
  • Var-yok kontrolü

0,03 mm'lik tekrarlanabilirlik** ve 1200 Hz'lik anahtarlama frekansı ile OMH lazer, örneğin ilaç ambalajlamada, küçük ve hareketli nesneleri algılar ve mühürlemeden önce tüm kapsül ceplerinin ürünle doldurulmasını sağlayabilir.

Var-Yok Kontrolü ile robotik toplama uygulamalarında kullanılabilir. OMH lazer sensör her türlü renge veya yüzey kaplamasına sahip hedefleri algılayabildiğinden, parçayı hatasız şekilde algılayıp makineye gerekli geri bildirimi sağlayabilir

Mikrometre hassasiyetine sahip lazer mesafe sensörü OMH, sağlam pres döküm çinko gövde ile sunuluyor.

www.ifm.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers