www.endustriweb.com
MAXWELL

Rüzgar Enerjisi Depolama Sistemi

China Guodian Corporation şirketinin bir iştiraki olan Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co., Ltd. Maxwell'in ultrakapsitör teknolojisini rüzgar çiftliği enerji depolama gösteri projesinin ana parçası olarak seçti. China Guodian Corporation ülkedeki beş büyük enerji üreticilerinden biridir ve proje dünyadaki ilk megavat ölçekli, ultrakapasitör bazlı rüzgar çiftliği enerji depolama sistemidir.

Rüzgar Enerjisi Depolama Sistemi
Beijing Huadian Tianren Electric Power Control Technology Co. şirketinin gösteri projesi lideri olan Yu Kang şunları kaydetti; "Ultrakapasitörlerin uzun döngü ömrü ve hızlı yanıt kapasiteleri güç çıkışı dalgalanmalarını düzeltebilir ve büyük ölçekli rüzgar çiftliklerinin şebekeye daha güvenilir güç üretim kaynağı olarak bağlanmasını sağlar."

"Maxwell'in enerji depolamasına yönelik başarılı deneyimini ve şirketin gelişmiş ve güvenilir ürünlerini biliyoruz."
Gösteri projesi Çin sınırlarında yer alan rüzgar çiftliklerindeki en büyük ultrakapasitör sistemi olan 1,152 Maxwell 56-volt, 130-farad ultrakapasitör modülleri kullanmıştır.

Maxwell başkanı ve icra kurulu başkanı Dr. Franz Fink; "Maxwell'in ultrakapasitörleri rüzgar çiftliği enerji depolama gösteri projesi için mükemmeldir ve artan talepler ile birlikte ultrakapasitör-bazlı enerji depolamasını daha fazla uygulamaya genişletmek için daha fazla Çinli müşteri ile ortaklık kurmaya yönelik büyük bir fırsat olarak görüyoruz."

Geleneksel bataryalar ile kıyaslandığında, ultrakapasitör gücü daha hızlı bir şekilde boşaltır ve şarj eder ve daha uzun yaşam ömrüne ve düşük sıcaklıklarda daha iyi performansa sahiptir.

Maxwell'in ultrakapasitörleri rüzgar çiftliklerindeki kısa süreli güç çıkışının dalgalanmasını dengelemektedir ve büyük ölçekli kullanımlarda kablolama yapmakta ve şebekedeki rüzgar tarafından oluşturulan güce güvenilir bir erişim sağlamaktadır.

Maxwell'in rüzgar çiftliği uygulamalarına yönelik ultrakapasitör modülleri hakkında daha fazla bilgi edinin:
Maxwell Technologies şirketinin 56V ultrakapasitör modül serisi ana güç kaynağındaki iniş ve çıkışlar esnasında güç sağlamaktadır. Uzun süreli kesintilerde modüller motorlu jeneratör veya yakıt hücresi gibi daha uzun süreli yedek kaynağına geçiş/köprü gücü sağlar. Endüstriyel uygulamalar için, ultrakapasitör modülleri süreç ekipmanının nazik bir şekilde kapanması için güç sağlar.

Modüller nadiren kullanılan uygulamaların yedeğinde 15 yıl kadar sürebilir. 10KW (15 saniye) ve 4U yüksekliğine kadar çıkan standart rak sistemlerine uyacak şekilde tasarlanmıştır. İki modül 19-inç boyutundaki bir rak içerisine sığabilir, üç modül ise 23-inç boyutundaki bir rak içerisine sığabilir.

Maxwell ultrakapasitör modülleri bu uygulamalardaki bataryaların yerine etkin bir şekilde geçebilir.
14 yıl boyunca bakım gerektirmezler ve kesinlikle toksik değildir. Daha fazla bilgi için, www.maxwell.com
Rüzgar Enerjisi Depolama Sistemi

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers