www.endustriweb.com
IFM News

IFM’den Gıda Endüstrisi için Güçlü IO-Link Master’lar ve L-Kodlu Kablolar

IO-Link, akıllı sensörleri daha yüksek seviyeli fieldbus'lara bağlamak için ideal bir sistemdir Bir IO-Link sistemini gıda endüstrisine uygun hale getirmek için, yüksek koruma derecesine sahip bileşenlere ihtiyaç vardır.

IFM’den Gıda Endüstrisi için Güçlü IO-Link Master’lar ve L-Kodlu Kablolar
Yeni IO-Link master modülleri ve L kodlu kablolar gıda endüstrisi için uygundur.

Tesislerin yüksek basınçlı su jeti ile günlük temizliği, gıda endüstrisindeki birçok uygu-lama için normdur. Bu süreçte kullanılan bileşenler, örneğin malzemeleri açısından hijyenik gereklilikleri karşılamalı ve ayrıca yüksek bir koruma sınıfına sahip olmalıdır.

ifm’nin PerformanceLine serisinin yeni IO-Link Master’ları bu tür uygulamalar için özel olarak tasarlanmıştır. IP65, IP67 ve IP69K koruma sınıflarını karşılarlar, M12 soketleri paslanmaz çelikten yapılmıştır ve yalıtım contaları EPDM'den yapılmıştır. Yeni IO-Link Master'lar dört veya sekiz porta sahiptir ve PROFINET veya EtherNet/IP için iki ver-siyonda mevcuttur.

Portlar aktüatörleri 2 A'ya kadar besleyebildiğinden, valf terminalleri gibi yüksek güç gereksinimleri olan aktüatörler de bağlanabilir.

Her port için ayrı ayrı bir akım sınırlaması ayarlanabilir ve akım ve voltaj ölçümü kolay bir izleme sağlar. Bir uygulamada birden fazla master kullanılıyorsa, sistem içerisi enerji L kodlu M12 kablolar aracılığıyla papatya zinciri ile aktarılabilir. Bu, kurulum sı-rasında malzeme, zaman ve maliyet tasarrufu sağlar.

IO-Link Master'ların ve bağlı tüm sensörlerin parametreleri, moneo|configure free ya-zılımı ile kolayca ayarlanabilir.

Gıdaya özel L kodlu kablolar
Gıda endüstrisinde sensörlerin IO-Link Master'lara bağlanması, aynı zamanda zorlu gereksinimleri karşılayan uygun kablolara ihtiyaç duyulduğu anlamına da gelir. Bu amaçla ifm, IEC 61076'ya göre L kodlu konnektörlere sahip kapsamlı bir kablo yelpa-zesini sunuyor. Kanıtlanmış ecolink teknolojisi, alet kullanmadan bile güvenli montaj yoluyla güvenilir ve sıkı bir bağlantı sağlar: Entegre mekanik koruma kapağı, somu-nun aşırı sıkılması nedeniyle O-ringin tahrip olmasını önler ve asimetrik olarak hare-ket eden titreşim koruması, somunu sıkıca yerinde tutar.

L kodlu bağlantı ve 2,5 mm2'lik kablo kesiti, 16 A'ya kadar akım iletimi sağlar. Bağlantı kabloları düz ve açılı konnektörlerle ve 0,25 m'den 50 m'ye kadar uzunluklarda mev-cuttur.

www.ifm.com

  Ask For More Information…

LinkedIn
Pinterest

Join the 155,000+ IMP followers